Uppdatering!

Ja, vad har hänt sen förra helgen? Inte mycket! I måndags jobbade jag sent, tisdag slutade jag tidigt, onsdag var det lydnadskurs, torsdag var det freestylekurs och fredag jobbade jag sent. Mest jobb och kurs med andra ord :)

På lydnadskursen var det (för andra gången) ett helvete. Förra gången löpte en av tikarna och Vipsen var tokig.. Den här gången var det ingen löptik i gruppen, men nåt på marken luktade ändå otroooligt gott. Efter tio minuter hade jag slitit (hoppat, tjoat, skuttat, sprungit osv osv) så hårt för att få hans uppmärksamhet att jag var alldeles genomsvettig.. Suck.. Efter de tio minuterna började min motivation att tryta och jag borde nog egentligen ha åkt hem.. Vi fick hoppa över flera av de övningar vi skulle ha gjort eftersom han var "okontaktbar"och istället öva massor på hoppet eftersom han tycker att det är roligt.. Det gick väl inte så superbra det heller, men det gick ju bättre än att försöka få till ett fot.. Inkallningsövningarna gjorde vi dock och där var han superduktig så länge ledaren höll i honom tills jag kallade. Att försöka ha honom lös eller att få honom att sitta kvar var omöjligt, han bara strosade och följde dofterna.. Behöver jag säga att jag var otroligt uppgiven och deppig när jag åkte hem? Att tävla känns bara mer och mer avlägset..


Platsliggning

På torsdag var det första gången på freestylekursen. Vilken skillnad på min hund! Vilken energikick! Den här kursen hålls inomhus och det var inga löptikar där så inga intressanta dofter som störde honom. Han var kanonduktig! Helt fokuserad och jättetaggad! Vi började med att klicka in targetfinger, vilket inte var några problem alls, men jag har ändå ändrat nu till en targetstick eftersom det känns lättare. Vi skulle även träna in snurra, spinn, åttan och runt. Snurra, spinn och runt kunde Vipsen redan (mer eller mindre) så det var ju inte så svårt :) Men vi behöver definitivt befästa det bättre! Den här kursen kommer nog bli jätteskoj och det är otroligt roligt att ha nåt annat än lydnadsmomenten att träna på.

Igår var jag iväg och shoppade lite..  Använde upp mina presentkort på H&M, två toppar och ett par shorts/byxor blev resultatet! Köpte även några nya blomfröer på coop...


Nu har jag sått smultron, rävsvans, petunia, nemesia, doroteablomma, atlasblomma, blåvinda, gurka, tomat, sömntuta, viol och två olika sommarblomsblandningar!

Jag köpte även ett tuggben till Vipsen...

Mums!

När jag hade kommit hem så åkte vi iväg till skogen för en promenad och lite spårning. I spåret var han superduktig, men under promenaden (i långlina) var han inte lite duktig tyvärr. Väldigt ofokuserad och doftfixerad! Kastrering är återigen på tapeten..









Här låg granaten förra gången!




jord är gott!













Imorse tog jag och lille skrutten en promenad i parken. Vädret har verkligen varit underbart hela dagen!









penseer på balkongen


Vipsen spanar


Idag blev det lunch hos Markus mamma, där bor Vipsens kattbästis Meimei








tussilago!


nyckelpiga!


liten blomma! (bortse från mina söndertuggade fingrar..)


miniprästkrage! Och ja, jag vet att dom har ett eget namn, men minns det inte just nu :)


Vipsen passar på att kissa lite när jag ska fota :)

Det var nog allt som hänt den här veckan.. Nästa vecka hoppas jag på fint väder så att jag kan ut och mortionera lite mer.. Vi får väl se hur det går!

/Carolin




Handgranaten!

Imorse visade Markus bilderna på handgranaten för några kollegor som jobbat inom militären. De bekräftade att det var en granat och sa åt Markus att ringa polisen. Det gjorde han och de berättade att de redan fått in ett tips om den tidigare på morgonen och att de skulle skicka iväg bomgruppen med sina hundar för att söka av området. Själv skickade jag bilden till tidningen och tipsade dom :) Klantigare tidningsfolk får man dock leta efter.. De ringde när de var på väg ut till naturreservatet, hade ingen aning om vart de skulle och ville veta om granaten låg nära en parkering eller om det gick att köra bil ändå fram.. Ehm, va? Det är ett strövområde!! Hört talas om STIGAR och VANDRINGLEDER!??? De ringde två gånger, men sen gav de nog upp.. Det är min bild som är med i artikeln så jag antar att de inte hittade fram :)

http://sydsvenskan.se/lund/article421300/Handgranat-hittad-i-Genarp.html

VÅR(igen) och träningshelg!



Det är VÅR det är VÅR det är VÅR!!! Fortfarande :P Den här veckan har det varit riktigt vårväder och igår köpte jag penseer och planterade på balkongen! Tyvärr har jag glömt att fota dom, men det kommer lite andra vårbilder här nedan..


löv!!












krokusar!



Jag har börjat fundera mer och mer på om jag verkligen ska tävla i lydnad..All motivation har försvunnit och jag känner bara press och stress över träningen. Så ska det ju inte vara! Ända sedan jag hade Boyen har mitt mål varit att tävla i lydnad. Tanken har alltid varit att så fort jag köpt min egen hund så ska jag tävla och försöka få ihop Lp1.. Det målet ändrade jag redan för att tag sen till "en tävling, sen får vi se..".. Nu känns till och med en tävling som för mycket.. Men vi får se. Det skulle ju samtidigt vara så otroligt roligt att ha den meriten på honom, ett litet bevis på vår träning.. Har sex tillfällen kvar på tävlingslydnadskursen, får se hur jag känner efter det..
På torsdag börjar vi iaf på Freestylekurs!! Det ska bli roligt! Tanken var att vi skulle ta privatlektioner för att försöka bygga upp vipsens självförtroende och få bort problemen med utfall, men nu föreslog instruktören att vi istället skulle gå freestyle kurs hos henne. Resultatet blir ungefär detsamma- roligt med hunden, stärkt självförtroende och bättre kontakt- fast mycket billigare än privatlektioner! :) Perfekt, förutom att vi nu kommer gå kur både onsdag och torsdag varje vecka...



Igår eftermiddag kom Markus på att vi borde åka till skogen så att Vipsen fick springa lite. Sagt och gjort, kl 18 packade vi in hund, spårtillbehör och och själva i bilen.. När vi väl kom fram hade det hunnit börja bli mörkt och medan Markus la spår och jag och Vipsen gick runt i skogen så blev det allt mörkare. När det sen var dags för honom att ta spåret så var det i det närmaste becksvart! Självklart valde Markus att gå en annan väg än mig och Vipsen så helt plötsligt var vi själva i en kolsvart skog, utan mobiltelefon, ficklampa och gps(eller annat livsnödvändigt :P). Det var faktiskt rätt läskigt.. Speciellt eftersom vi kom ut på fel väg och jag gick åt fel håll.. Det tog ett tag, men till slut hittade vi igen Markus och bilen. Då var både jag och Vipsen rätt trötta och nöjda. :) Han var för övrigt otroligt duktig i spåret! Klockrent!


Mums, fågelbajs att rulla sig i!


Mörkt!

Båda igår och idag började jag och Vips dagen med 40 minuter gå/löp-runda. Otroligt härligt! Vägde mig dessuom igår- Minus ett kilo till! Det blir 5kg på 2½ månad! Känns otroligt bra och förhoppningsvis kan jag hitta motivationen att lägga i nästa växel och gå ner fem kilo till innan sommaren.. Vi får se.. :)

Idag packade vi återigen in oss i bilen och for till en "ny" skog- ett naturreservat. Oj så vackert det var! Helt underbart! Tyvärr var vädret jättetrisst och hela skogen var full av röda, döda löv så det kändes lite som att hoppa tillbaka till hösten..
Skogen var full av ridleder så Vipsen fick inte springa lös så mycket, men han sprang i långlinan och hade nog rätt kul ändå :) Vi såg hjortar flera gånger, varav en helvit! Otroligt vacker. Lille Vips-ouppmärksam som han är- märkte dock inga hjortar alls :P Tack vare min kära sambo så lyckades vi dock tappa bort oss där i skogen och gick och gick och gick åt fel håll, tills jag gav upp, tog befälet och räddade livet på oss genom att hitta tillbaka :) Haha
Även idag fick Vipsen gå ett spår och han var lika duktig idag! Ännu duktigare blev det då det helt plötsligt kom en hel flock med hjortar som sprang 100 meter bort. Han tittade lite på dom, jag påpekade "spåra" och han satte ner näsan direkt och fortsatte spåret :) Min bästaste vovve!

Vackert!
























den här handgranaten hittade vi på stigen.. trevligt va?

Hjort!

spår



Det var den helgen.. Imorgon är det måndag och början på en jobbig vecka. Hoppas att den går snabbt och att det snart är helg igen :) Nästa helg ska vi åka till ännu ett naturreservat, det ska bli kul!

Ha det så bra alla

/Carolin



VÅR!!!

Det är vår!! Det är vår!!!

Dagen i bilder:






Tussilago!!!

Bilder på vår balkong för att visa hur stor den är:





Vipsen på vår nya pall som markus köpte idag (den är vit så just nu är den täckt med en filt. Lite trisst om vipsen gör den svart redan första dagen..)


Mina plantor!


Mitt Hemköp


Där bortanför bor jag


Står på Klostergården(stadsdel)  och väntar medan Markus hämtar ut ett paket. På tre minuter hinner vi se fyra alkisar.. Shit vilket vidrigt ställe


kul med stenar!


Kommando "stretcha"


Kommando "sitt fint"












HUSSE!!!






Vår! Vår! Vår! Jag älskar VÅR!!!


Best birthday ever! (OBS! För er som läser denna blogg för att läsa om Vipsen- hoppa över det här inlägget, det handlar i princip enbart om mig!)

Ja, nästan iaf :)
Egentligen firade jag min födelsedag igår(fast jag alltså fyller idag) och det var verkligen en av de bästa födelsedagarna någonsin! Jag fick nämligen en resa till Ullared inklusive shopping av Markus i present!!! Jag ÄLSKAR Ullared!! Jag skulle vilja bo i Ullared! Semestra i Ullared! Tillbringa all min tid i Ullared! Aldrig åka ifrån Ullared! Börjar ni förstå hur mycket jag tycker om Ullared? :) Egentligen borde jag väl byta ut alla "Ullared" mot "Gekås" eftersom det är det butiken egentligen heter, men för mig heter det Ullared så det får ni stå ut med :)
6.30 igår morse klev jag upp och tog med mig Vipsen på en halvtimmes promenad. Sedan gick vi hem, väckte Markus och gjorde oss i ordning. 7.30 åkte vi till Markus mamma och dumpade Vipsen och sen bar det av! Ett par timmar senare var vi framme. Markus var lagom less då jag suttit och studsat i bilen nästan hela vägen :P

Ljuva, underbara känsla att gå in genom butiksdörrarna!  Jag skulle kunna handla hur mycket som helst! Sköljmedel, hårspännen, tandkräm, t-shirts, kläder, underkläder, hundsaker, handdukar, mat, godis, tavlor, böcker, prydnader, elektronik, dataspel... Dom har ALLT!!
Började med att fylla dagisvagnen(vi hade ju givetvis TVÅ vagnar!) med allt som skulle i den för att sen kunna slappna av och gå och titta på allt i lugn och ro.. Började med allt småplock, hygienartiklar och sånt och sen gick vi till herrkläderna. Hittade faktiskt ovanligt lite där. Jag brukar alltid passa på att köpa bekväma och billiga t-shirts där, men den här gången hittade jag bara två som kändes acceptabla. Markus hittade knappt nåt heller så det var ju lite trisst. Efter det var det dags för lite fika-kyckling/bacon macka ur automaten- suveränt god! :) Därefter vad det dags att ta itu med damavdelningen! Jag såg otroligt mycket kläder som jag ville ha! Dom hade verkligen mycket fint den här gången, men tyvärr är jag, trots viktnedgång och godisstopp, fortfarande för stor för alla ministorleker så det var rätt mycket kläder som jag tyvärr inte kunde ha. Det gjorde mig ännu mer beslutsam! Till sommaren SKA jag ha gått ner minst fem kilo till och då ska jag åka dit och shoppa jävlar anamma! Jag köpte ändå en del kläder och tänkte faktiskt göra en blondinbella och publicera bilder på dom här :)


Den tycker jag faktiskt om, köpte en grå också. Kan tänka mig att visa mig för folk i dom :)
49.95:-


Klänning! Hemmaklänning, kommer nog inte att visa mig för folk i den.. Köpte dock en röd också eftersom dom är perfekta som hemmaklänningar!
139:-


Röd!


.. vet inte vad jag tycker om den. Tittade på den och gillade den, men ångrade mig sen och tog inte med den till provrummet.. Sen passerade jag den igen på vägen därifrån och då tog jag den ändå :) Som hemmatröja är den perfekt, otroligt bekväm och sval, men om jag kommer visa mig i den, nja, det vet jag inte..
119:-


Den här tyckte jag egentligen inte var speciellt fin, men även den är sval och skön som hemmatröja på sommaren... Kanske kan visa mig i den, men tveksamt.. Mönstret är lila även om det inte syns så bra
59,95:-


Kjol! Den gillar jag :)
129:-


Hundjacka och hundförarmidjeväska! Perfekt! Och ja, midjeväska är fult, men Yasmine kan intyga hur otroligt praktiskt det är!
249:-

Det var kläderna, förutom en röd fleecejacka och några t-shirts och linnen som är så vanliga så dom orkade jag inte ta kort på. Men visst är det imponerande att jag köper kläder med färg och mönster!? Oavsett om kläderna är tantkläder eller inte (misstänker starkt att dom är det) så måste det väl ändå räknas som bra att jag vågar köpa dom :)

Efter kläder var det dags för allt annat, köpte inte så mycket roligt faktiskt. Två vattenkannor, några prydnader, hundgodis och -leksaker..


 Jag hade ju även tillåtelse igår att köpa godis för första gången på 10 veckor. Gissa vad? Jag var inte ett dugg sugen! Köpte en kexchoklad(det var inte ens gott!) och fyra pingvinstänger, det var allt jag kunde tänka mig! Underbar känsla!


2486:- handlade vi för sammanlagt inne på Gekås :) 91 produkter.. Efter Gekås gick vi över till Granngårdens butik och handlade ett koppel och regntäcke till Vipsen. Täcket var tyvärr för litet så ska försöka sälja det. Var in på en skoaffär också, men hittade inget. Däremot var vi in på en bokaffär som vi aldrig varit in i tidigare. Det skulle vi inte ha gjort! Dom hade otroligt mycket hundböcker och bara bra sådana! och till bra pris!! Jag ville ha allihop! Tyvärr (eller tack och lov) så tog de inte kort och jag orkade inte leta efter en bankomat så jag fick tyvärr avstå.. Men nu vet jag att jag definitivt ska gå in där nästa gång!

Sen var vi båda trötta och Markus hade fått en gigantisk huvudvärk så vi åkte hem. Hos Markus mamma väntade en trött och glad Vips och dessutom supergod lax med ris. Underbart gott! Markus huvudvärk tvingade oss att åka hem snabbt så att han fick sova så vi var hemma redan vid 17-18 nångång. Jag fick inte lov att kolla i kassarna förrän idag eftersom allt skulle räknas som present från Markus. Det var jobbigt, men i morse var det roligt :)

Ja, sen var det då min födelsedag :) Imorse vaknade jag halv åtta och skuttade upp ur sängen. Öppnade brev som jag fått från Sofie- kort och två lotter. Tack!! Jag vann 20kr så jag blev glad :) Sen var det dags att gå igenom alla kassar och prova kläderna igen. Kul! Bakade tårta.. Städade och fixade.. Fick massor av sms.. Ja, har mest bara myst och tagit det lugnt resten av dagen. Markus mamma var hit och åt pizza (vi orkade ingen tårta). Jag fick presentkort på H&M av henne och Markus syster- Tack! Jättekul! Förutom det har jag fått pengar av Yasmine(dom brände jag på ullared :P) och pengar av mamma, roger, momma och morbröder.. Väntar på paket från pappa och milla :) Tack alla!
Jag bakade tårta och kladdkaka(med mintsmak) tills idag, men oj så dumt! Jag har ju inte ätit sånt på 2½ månad nu så det var knappt ens gott! Alldeles för sött och efter två bitar (en av varje) så mådde jag så otroligt illa. Jag slänge till och med halva kladdkakan! Det hade jag ALDRIG gjort förut!


Färska (spanska) jordgubbar! Jag älskar de skånska butikernas matutbud!

Jag tror det får avsluta det här inlägget, det kommer ett till med lite bilder :)

/Carolin

Vipsen 12 veckor & 1dag vs Vipsen 1år, 6månader & 4 dagar!

Tack Sandra för kommentaren angående Vipsens storleksskillnad nu mot för som 12-veckorsvalp. Jag blev själv jättenyfiken, men har tyvärr inte kunnat mäta honom förrän idag då jag kunde ta mig till affären och köpa ett måttband :)
Jag passade även på att väga honom idag och han har gått ner 1kg sedan januari då vi båda började vår viktnedgång! :)

Här kommer resultatet efter vägning och mätning!:

12veckor & 1dag:                                             1år, 6månader och 4dagar:
Vikt: 5,5 kg                                                        14,3kg                                 
Mankhöjd: ca 20 cm                                           ca 31cm
Öronhöjd(eller längd?): 9 cm                              10 cm
Benlängd(fram): 16 cm                                      17cm(det kan ju inte stämma!! Får kontrollera sen)
Benomkrets: 12 cm                                            -har inte mätt
Rygglängd: 32 cm                                               ca 47cm
Svanslängd: 23 cm                                              25cm tills själva svansen slutar, 37cm till yttersta hårtoppen


Idag mätte jag även runt magen(alldeles bakom frambenen) samt runt midjan. Resultatet: Magen- 56 cm, midjan- 49 cm!
Det vi kan konstatera av ovanstående är ju alltså att han i princip tredubblat sin vikt samtidigt som han ökat 10cm både på höjden och längden :) Det med benlängden verkar ju dock väldigt konstigt. Hur kan han bli 10cm högre i manken utan att benet växer? Jag måste ha mätt fel förra gången :)

Imorse klev jag och lillskrutten upp och gick till parken för att jogga lite. Jag behöver musik för att kunna springa, men tycker inte om att ha det när jag går med honom. Tänkte dock att det borde vara väldigt lugnt ute så pass tidigt (klockan åtta) så jag tog mp3n ändå. Tji fick jag! Hela parken var full av folk och hundar! Det är koppeltvång där, men den där tiden var visst alla jävla idioter ute som skiter i sånt så varenda hund var så klart lös. Vi joggade ett halvt varv, sen blev jag bara less och förbannad och genade tillbaka genom parken och gick hem.. En halvtimme var vi iaf ute så det var alltid nåt. Det var även välbehövligt för honom. Han tuggade i sig en pinne igår så han var ruskigt dålig i magen. Vet inte hur många gånger han satte sig under den halvtimmen.. Så typiskt när jag och Yasmine just diskuterat om att Vipsen aldrig är dålig i magen trots att han äter en massa konstigt jämt :)


Vår!!!!!! Vintergäck och Snödroppar(?)

Vägde mig själv när vi kom hem och jag hade gått ner ett kilo till! Imorgon blir det 9 veckor utan godis och kakor! Vet ni hur skönt det känns?? Glass och chips äter jag dock fortfarande.. och visst hade jag kunnat försöka gå ner mer, men 4 kilo på två månader känns rätt lagom.. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta.. Tänk om jag skulle kunna gå ner tip kilo(sammanlagt) till sommaren!! Det skulle verkligen vara underbart.. Vi får se.. Ska försöka köpa mig ett par riktiga joggingskor nästa vecka så blir jag kanske mer motiverad att gå ut. Mina skor nu är så otroligt tunga och hårda.. Min superklumpiga vinterjacka är inte heller speciellt kul att motionera i..

Mitt på dagen idag gick vi iaf på en långpromenad där han fick springa en del i flexikoppel- det gillar han!


Iallafall om han får ha kopplet i munnen..



Jag fotade lite på vägen så ni ska få se vår omgivning och den underbara våren. Tyvärr sken inte solen så ljuset är inte så roligt, men det är ändå vår!





Vi hämtade ut ett paket på Ica och det ville lillen absolut bära själv










väntar på hissen-fortfarande med paketet :)


I hissen

Ja, sen kom vi hem och vilade lite innan det bar av hem till Markus mamma. Hon ska vara hundvakt nästa lördag så vi behövde gå igenom en del detaljer :) Haha. Det är första gången någon annan än min pappa passar Vipsen mer än någon timme. Det är nervöst!! Fast jag har inget val för vi ska till ULLARED!!!!!! En viss liten person fyller nämligen år och har önskat sig en Ullared-resa av Markus i present och det ska hon få också!! Jag längtar så sjukt mycket! Ullared är verkligen himmelriket för mig :)hahaha.. Har så mycket saker jag vill köpa där! Ska verkligen ta mig tid den här gången att kolla på allt och prova alla kläder som verkar okej.. Ni får hålla tummarna att jag hittar nåt! :)

Väl hemma igen så var det dags för mätningen som jag nämde ovan.. Ojojoj så obehagligt måttbandet var!! Att ha dragkamp om det var superkul, men att få det lagt mot kroppen, ja det var nog bland det äckligaste Vipsen någonsin varit med om. Tre gånger "smet" han ifrån mig så jag fick gå och hämta honom i andra rummet och bära tillbaka honom.. Jag var inte populär! Efter det var det dags för duschning av lillen. Han har behövt tvättas länge nu, men jag ville vänta tills allt vägsalt var borta(känns som att han behöver det naturliga fettet i pälsen som skydd mot sånt) och det nu. Duscha är väl ingen höjdare det heller, men han går iallafall in självmant och står still tills allt är klart :)

slickar leverpastej från fingret- mums!
Visst ser han glad ut förresten? haha :P




Nyduschad och fluffig- Ser ni den nya midjan??







Hmm.. annars då.. Just det, tävlingslydnaden är i full gång nu! Träning alltså :) Varit på två kurstillfällen och det är såååååååå kul! :) Vi hade en del problem med platsliggningen första gången så där har vi fått ändra om träningen och börja från början vilket gör att vi har lång väg kvar innan vi är tävlingsklara med det momentet. Linförigheten går dock framåt! Han börjar bli riktigt duktig! I onsdags var han till och med så duktig att instruktören använde honom för att visa upp vänstersvängar med :) Wee! Ingångar och bakdelskontroll fungerar också otroligt mycket bättre än förut! I onsdags var det apportering och där var han helt suverän! Han gjorde mig så stolt så stolt. Min lille skrutt, att han kan vara så duktig! Fortfarande har vi lång väg kvar, men det känns inte omöjligt längre.. Det svåraste kommer att bli störningsträning; alltså att träna på nya ställen med nya och olika typer av störningar.. Jag är för lat för att åka runt på olika ställen bara för att träna! Men när det närmar sig tävling har man väl inget val.. Blä! :P

Förutom det så kan jag meddela att jag nu börjat årets blomodling :) Jag önskar att jag hade tre gånger så mycket plats, då hade jag odlat obegränsat! Nu fick jag dock bara ett bord till mitt förfogande så det blev bara några sorter (blåvinda, smultron, petunia, viol, aster, rävsvans och nemesia), men när jag kan börja sätta ut dom på balkongen så kommer jag ju få plats för många fler :) Vår balkong är det bästa med hela lägenheten! Ska försöka fota den nån dag så ni får se hur underbart stor den är! Jag håller tummarna för att Ullared ska ha fina krukor och andra blomsaker..




Det var nog allt tror jag..

Hoppas ni får en härlig söndag imorgon och en bra nästa vecka. Jag bara väntar och längtar till Ullared!!

/Carolin

En sak till förresten! Fick höra att min kusin köpt en corgi! En liten tikvalp. Otroligt roligt! Jag hoppas verkligen att vi kan träffas i sommar så att Vipsen och den lilla får leka! :)

RSS 2.0