Vippens nya hus?

Äntligen rullar det på med husköpet! Idag var det dags för besiktning och huset gick igenom utan några egentliga konstigheter. En hel del finns så klart som behöver fixas, men det får man ju räkna med i ett hus som är 50 år :)
Nu ska vi "bara" få vår nuvarande bostad såld innan allt är klart.. Vi har visning till helgen så vi får väl se hur det går!
Här kommer lite bilder på huset :)
 
Framsidan
 
Gången mellan garaget och grannen, väldigt mysig tycker jag :)
 
Trädgården :)
 
Vardagsrum med öppen spis och fönster mot uterummet
 
Kök och uterum. Köksluckorna kommer att bytas så fort det bara går :) förutom dom så gillar jag upplägget på köket!
 
Det som kommer bli vårt sovrum
 
Det som kommer bli gästrum
 
Det som kommer bli datarum
 
Huvudbadrummet
 
Liten toalett uppe i hallen
 
Källarens första rum
 
De två stora rummen i källaren
 
Bastu :)
 
Förrådsrum med ingång till klädskrubb och matkällare/skafferi
 
Skafferi
 
Tvättrummet med ingång till bastun
 
toalett i källaren
 
Tror det var alla rum! Ja, det finns en hel del man kan/borde modernisera, men jag älskar planlösningen och alla mysiga rum och vrår. Otroligt mysigt och hemtrevligt! :)
Håll alla tummar och tår att allt löser sig så vi kan få huset!!!
 
/Carolin

Kurs!

Äntligen har kurssäsongen startat igen! Vi går samma kurs i vår som vi gick i höstas; Tävlingslydnad, grundfärdigheter hos Åsa Jakobsson på Åsas hundar. I torsdags var det dags för det första praktiska tillfället för i år och herregud så stolt jag blev över min lilla underbara skrutt! Vi har fortfarande samma problem som tidigare, skallet!, vilket är anledningen till att vi går samma kurs igen eftersom jag märkte stora framsteg redan i höstas. Första kurstillfället förra omgången så skällde han varje gång jag gav ett kommando, i princip. Det gör han fortfarande ibland, men i torsdags var han så duktig! Det fanns antagligen många bakomliggande orsaker som t.ex 1. Vi hade gått en halvtimmes promenad innan kursen så en del av hans energi var borta 2. Vi hade gått många långpromenader tidigare under veckan så han grundnivå var mer lagom 3. Vi valde att träna på altanen istället för inomhus och 4. Vi har tränat mycket på att få bort skallet under vintern och kanske har det gett resultat!
Det jag även gjorde under kurstillfället var att variera belöningen mellan morötter, lick treat och kamplek med störst betoning på leken. Så fort han skällde tog jag bort godiset och körde enbart kamp. I princip kampade vi tills han inte längre ville ta leksaken och jag tror det är dit vi måste komma. Han älskar helt enkelt sina belöningar FÖR MYCKET så han blir stressad och skällig. Om jag kan få ner förväntan på belöning och dessutom minsta dess värde så tror jag vi kan fortsätta göra framsteg. Jag hade även med en filt som jag skickade honom till både när han skällde och när jag tyckte att han behövde en paus. Uppenbarligen var alla dessa saker bra tillsammans för han var verkligen jätteduktig! Jag körde även en del externbelöning och då blev han nästan ännu duktigare så det får jag jobba mer med. Jag tror det blir väldigt tydligt för honom då att han måste skärpa sig för att få belöningen och dessutom går miste om den om han skäller..
Visst kom det några skall i torsdags också, men på en helt acceptabel nivå! Även Åsa verkade imponerad och jag fick mycket bra feedback. Hon såg stor skillnad på honom med externbelöning och utan så det ska jag, som sagt, jobba vidare med. På slutet kunde jag gå med honom i poition ca 10 steg och lägga in ett par halter utan att han gnällde eller skällde, det var väldigt länge sedan! Att gå rakt fram har han fixat, men kommer det fler än en helt i följd innan belöning så kommer det i princip alltid ett skall.
Det största framsteget och det mest underbara av allt var dock att jag kunde PRATA med Åsa utan att han skällde! Jag tror nästan det är första gången i hans liv som han klarat det, annars blir han alltid otålig och skällig när jag pratar med någon, men den här gången fixade han det! Mattes underbara lilla gokille.. Ibland älskar jag honom ännu mer än annars :) <3
Nu ser jag fram emot nästa kurstillfälle! Tills dess har vi fått i läxa att pröva alla belöningar från en lista, det fanns en del nya saker där så det ska bli roligt! Har jobbat hela helgen så har inte hunnit med det än tyvärr, men den här veckan ska vi ta tag i det :)
 
/Carolin

Långpromenad på isbana!

För ett par veckor sen träffade jag och Vipsen våra kompisar Nina och Holley samt lille chihuahuavalpen Gunnar för en långpromenad i bokskogen. Rundan vi skulle gå är 7 kilometer, men vi gick lite fel så det blev nog närmare 8. Det var dock is hela vägen och vi stapplade mest fram som små pensionärer så rundan tog 2 timmar och 40 minuter :) Vi mötte bara en person på hela rundan så det var väldigt skönt!
Det var andra gången Vippen träffade lilla Gunnar (sist var han ännu mindre) och jag är faktiskt väldigt imponerad över hur duktig han är! Vi bestämde sist att de inte fick hälsa för att valpen skulle träna på att inte hälsa på alla och det förstod Vippen direkt och efter det har han ignorerat den lilla helt och hållet, även när han kommit fram och nosat lite på Vippen. Under fotograferingen av bilderna nedan var första gången Vipp nosade tillbaka och det gjorde han så snällt och försiktigt så :)












 
/Carolin

RSS 2.0