GOD JUL!

Imorgon bär det av mot norrland så därför vill jag passa på att redan nu önska er alla en riktigt GOD JUL!!

image124

image125

I förrgår åkte Vipsen tåg för första gången förresten. Inga problem alls! Han charmade konduktören totalt och gav henne till och med en puss :) Sen var vi in på djuraffär och handlade lite valpschampo och möjligtvis att det slank med ett litet gosedjur till lillen också.. Men vaddå, en hund kan Aldrig få för mycket leksaker! :) På vägen hem var han så trött så då somnade han i mitt knä och sov hela tågresan hem. Underbar!

Sankt Hans backar igen

image114

Ja i söndags var det dags för Sankt Hans backar igen och jag säger samma sak nu också: Vilket underbart ställe! En liten oas mitt i stan :) Drömmen är verkligen att få sån pli på vipsen att man kan åka dit och ha honom lös även när han blir vuxen.. Vädret var lite bättre än förra gången, men istället för spöregn så var det nu dimmigt, mulet och trisst.. Men det är ju faktiskt december(en vecka till jul!!!) så vad kan man begära? :)

Vipsen får fnatt
Vipsen får fnatt igen

image115

image116

image117

image118

image119

image120

image122

image123





Mer bilder!

Jag glömde ju bilder som skulle in i förra inlägget! Här kommer de

image110


image111


image112

Här kommer min absoluta favoritbild, den är underbar!
image113

Bilder och filmer..

Har det redan gått en vecka sedan jag skrev sist? Det är helt otroligt så fort tiden går.. Får väl försöka blidka er med att lägga in både bilder och filmer den här gången då!
Vi börjar med filmerna

Vipsen leker med sina leksaker
Leker med älg
Vipsen leker med sin tunnel
Lek med tunnel 2
Vipsen leker med sin galge
Vipsen i soffan



image97

Vid senaste vägningen för cirka en vecka sedan vägde tjockisen 6,2 kg. Rygglängd 35 cm, mankhöjd 24 cm och omkretsen runt magen(bakom frambenen) var 40 cm. Jag ska försöka mäta och väga honom igen imorgon, för nu växer han fort känns det som.
Det är för övrigt 1½ vecka sedan han kissade inne! Numera går han alltid till dörren eller till mig och gnäller när han vill ut - helt underbart superduperduktig!

image98
Spanar medan matte lagar mat

image99

Vi har börjat gå lite längre promenader nu, dock inga jättelånga. Men några fem-tio minuters promenader blir det varje dag. Vi försöker även ha honom lös så mycket som möjligt. I princip varje "nattkissning" får han vara lös och ibland annars också om det är folktomt ute. Jag brukar även försöka släppa lös honom i trapphuset bara så han får lära sig att hålla koll på mig och att inte dra iväg för långt, rätt som det är så står jag ju i hissen och då får han skynda sig att komma om han vill hinna följa med!

image100


image101

Vi har börjat träna lite fler tricks nu. "Sitt" verkar sitta rätt bra nu, "ligg" fungerar i 9 fall av 10, men där måste vi träna mer på att han ska ligga kvar en stund, som det är nu flyger han oftast upp lika fort som han la sig. "Stå" fungerar hyffsat, men än så länge enbart med handtecken. Igår tränade vi även in "vacker tass" och det fungerar kanon! Det kan han göra både i min hand, mot min fot och i luften. "Rulla runt" och "snurra" har vi börjat testa så smått, men de är på nybörjarstadiet ännu. Så lättlärd som han är så skulle han nog lära sig dem också på en kvart eller nåt om jag bara försökte. Annars tränar vi mest på nej, varsågod och vänta. Nej fungerar helt underbart bra så länge vi är inomhus och det handlar om mat. Igår satte jag ner hans matskål och gick sedan för att hämta vatten att hälla på torrfodret. Inte en millimeter rörde han sig mot skålen! När jag sa varsågod tog det dock inte många sekunder innan maten var borta :)

image102
Observera den übergulliga tungan :)

image104
väärldens häftigaste och sötaste ben och tass..

image105
Favoritsysselsättningen(hans, inte min)

image106
Tungan igen

image107

Tyvärr verkar han bli skälligare med åldern. De första veckorna "buffade" han bara utomhus när han såg någonting läskigt. Nu har han börjat göra det även inomhus om han hör någonting, speciellt när Markus kommer hem och han hör nyckeln i låset. Vi måste försöka träna bort det. Får väl börja stå ute och rassla i låset utan att gå in så han lär sig att det inte betyder nåt. Så har vi gjort med ringklockan. Vi brukar ringa på den när vi går in/ut genom dörren bara för att han ska lära sig att det inte betydre något speciellt när den plingar. Han reagerar fortfarande, men bara så att han vill se sig omkring, han skäller inte och det är ju huvudsaken.

image108


image109





Sankt Hans backar

image91

Imorse trotsade vi spöregnet och begav oss till Sankt Hans backar. Vilket område! Jättestort grönt område med massor av kullar där lillen kunde springa och leka! Tack och lov var det nästan inga människor alls ute och lillen var jätteduktig på att ignorera de som var där. Dit kommer vi verkligen att åka igen! Helt perfekt ställe att träna inkallning på. Vi gjorde några övningar där markus fick springa iväg, jag ropade nej och försökte kalla tillbaka vipsen till mig istället. Gick kanon! Antagligen berodde det rätt mycket på att jag hade skinkbitar i min ficka och Markus bara hade torrfoder :) Prövade samma övning då han(Vipsen alltså, inte Markus) sprang efter kråkor och det fungerade faktiskt då med! Wee :)
Tyvärr blev inte bilderna så bra pga vädret och fotograferna, men håll till godo ändå :)

image93
Gissa vem som har de supersnygga stövlarna? Det är faktiskt inte jag..

image94
Oops, en bild på MIG!!!

image95
Vipsen spanar över sina domäner..

image96
Ser ni hur blött det är?

Promenad i parken

image82

Idag gick jag, Markus och Vipsen till parken för att busa och socialisera lite. Det var verkligen jättehärligt! Visserligen var gräsmattan dränkt av regn och full av stora vattenpölar, men det var ändå skönt att komma ut en lite längre stund. Vipsen fick ha på sig sin långlina så han kunde springa ordentligt. Han fick även vara lös en liten stund. Det råder dock koppeltvång i parken så det var bara en liten stund medan vi tränade inkallning. Han var jätteduktig som vanligt, brydde sig inte speciellt mycket om varken hundar eller folk, däremot skällde han lite på de tokar som stod och hade morgongymnastik. Markus påstod dock att de var medlemmar i någon sekt, så det var helt okej :)

image83


image84
Markus och lillen tränar inkallning

image85


image86
Vipsen väntar på godis..

image87


image88
Hmm.. Försöker få lillen att posa på den fina stubben, men han vill inte riktigt :)

image89
Lillen spanar på fåglar..

image90


Efter parken gick vi till stan. Markus var in och handlar lite datasaker medan jag och Vipsen stod utanför. Han är så duktig! Helt lugn och avslappnad trots människor, bilar, cyklar, barnvagnar och allt annat konstigt. Efter en stund la han sig ner och vilade lite. Då kom en pappa och hans lille son fram och hälsade och det gick jättebra. Han är lite osäker för människor, men bara dom sträcker ner handen och lockar lite så går det bra.. När Markus (äntligen) handlat klart så gick han och lillen hem medan jag gick lite till på stan. När jag kom hem möttes jag av en Vips som knappt bemödade mig med en blick, så trött var han. Efter det har han i princip sovit hela dagen. Det märks hur mycket det tar psykiskt på en valp att uppleva så mycket på en dag..
Appropå fågelbilderna här ovanför så kan jag ju tillägga att Vipsen verkar vara en typisk corgi(iallafall om man ska tro de på corgiforumet). Han är nämligen inte alls speciellt intresserad av andra djur. Visst kan han springa efter kråkor ibland, men inte alls så mycket som många andra valpar. För någon vecka sen var vi till en djuraffär där de har får som han fick nosa på och han brydde sig inte alls.. Nosade lite försiktigt och sen var det inget mer med det. I förrgår när vi var på djuraffären fick han hälsa genom gallret på några kaniner och det var samma sak där. Han tittade på dom, nosade lite, men brydde sig sedan inte nåt mer. Fåglarna i parken blev han lite rädd för när de lät, men han varken skällde eller ville jaga dom och det är otroligt skönt! Speciellt när den senaste valpen i familjen var Raija som jagade (och jagar) ALLT :)

Tre år...

image79

Idag kom världens bästa pojkvän och sambo hem med denna underbara bukett till mig. Varför? Idag är det tre år sedan vi blev tillsammans.. Tre underbara år som nu lett fram till en otrolig liten valp.. Redan då för tre år sedan pratade vi om den hund vi skulle skaffa.. efter ett tag var det inte längre "hund", det var "corgi".. Idag har vi vår corgi och vi har fortfarande varandra.. Det känns rätt bra..

image80

image81

Angående Vipsen så kan jag meddela att han igår var ensam hemma i tjugo minuter utan problem. Jag filmar honom alltid när jag lämnar honom och allt han gör är att sova, superduktigt!
Vi inledde gårdagen med ett besök till rastgården där jag bestämt träff med två tjejer och deras hundar; en welsh springer spaniel, en engelsk springer spaniel och en västsibirisk laika. Lillen blev lite rädd först när tre stora hundar kom springandes mot grinden och skällde ut honom, men när de lockat bort hundarna och jag släppt in honom så var det inga problem alls. Han var inte ett dugg rädd för dem, men heller inte för påträngande.. De lekte lite i början, men sen lekte de stora hundarna mest för sig själva medan lillen försökte hänga med. Han var tyvärr lite för liten :) Han hittade dock en Jättekul sysselsättning, att äta lera! Oj så roligt han hade och så otroligt kul han tyckte att det var att hoppa i gyttjepölarna.. Suck :)
Efter en stund kom det in en beagle i rastgården, då blev det fart på Vipsen. Jag antar att han tyckte att hon hade lite bättre storlek för mot henne gjorde han bowing på bowing och sprang och gjorde en massa krumbukter för att få igång henne. Hon var tyvärr 10 år gammal och inte så väldigt intresserad av att leka, men lillen tog det ganska bra och gick nöjt bakom henne istället :)
Han var förresten jätteduktig på att komma när jag ropade trots att de andra var där. Han la sig även ner och vilade när han blev trött. Just det tycker jag är otroligt bra, att han känner sig så pass trygg att han kan slappna av.
När någon annan hund passerade rastgården så flög de vuxna hundarna iväg och började tokskälla, då blev lillen lite rädd och kom till mig istället. Precis som jag vill att han ska göra! Han är underbar!
Tyvärr har det spöregnat här sista veckan så har inga nya bilder alls.. Ska försöka fixa nu i helgen, tills dess får ni njuta av blombuketten..



Lillens första diplom!

image78

Igår var sista tillfället på valpkursen, tyvärr. Det känns riktigt tråkigt, jag hade gärna gått minst lika många gånger till, men men.. Det var ingen träning igår utan mest prat. Vi började med en tipsrunda som alla skulle gå. Vi fick dock inte hjälpas åt eller gå i grupp så det blev lååång väntan innan vi äntligen fick gå(vi var nummer 13 av 15). Det var dock väldigt bra passivitetsträning för lillen. Själva tipsrundan var inte direkt svår, det var en fråga jag var osäker på, men den kunde Markus tack och lov.. Efter tipsrundan var det prat och korvgrillning. Vi fick även fylla i anmälan om man ville gå fler kurser, jag anmälde mig och lillen till Allmänlydnad 1. Bara att hoppas och hålla tummarna att vi kommer med! Efter all korvätning och liknande var det prisutdelning på tipsrundan. Kan ni gissa vem, som en av tre, hade alla rätt?? Oh yes, MOI!!! :D Lillen fick en påse hundgodis som pris, det tyckte han var jättekul.. Fast jag tycker nog att matte och husse kunde fått pris också, det var ju vi som var duktiga :)
Nu ska jag bara försöka hitta ett bra ställe att spara diplomet på, förhoppningsvis kommer det bli mååånga diplom under hans liv så det måste vara ett smart ställe där man kan fylla på med fler.. Får klura lite på det.. Kanske det bästa vore att rama in det och sätta upp det på väggen? Vi får se..

RSS 2.0