Tekniknörden..

Vippen gillar teknik, fram för allt tycker han om att skypar med husse.. Just den här gången var det dock ingen husse som svarade, tyvärr :)

 

 

ojdå...

 

 

Carolin

 


Träning..

Förra tisdagen var det dags för vallning igen, 3e gången om jag räknar rätt..
Vi körde ett pass inne hos fåren, men de var tyvärr väldigt lättskrämda den dagen så vi kom inte ens nära dom. Fick gå runt länge länge innan vi kom så pass nära att Vippen började intressera sig. Ungefär då passade geten i hagen bredvid på att bräka till rejält vilket skrämde Vippen så pass att han inte kunde koncentrera sig utan började vaktskälla.. Fick till slut ta med honom så att han fick hälsa på geten för att han skulle släppa det.. Efter det lyckades vi röra fåren lite, men bra gick dte verkligen inte.. Körde sen ett pass med fåren i fållan. Där gick det bättre och han kan nu runda dom åt höger på kommando, alltid något :) Ska träna in vänster också nu samt att han ska kunna springa ett halvt varv och sen stanna på andra sidan.. Får se hur det går :)

 

 

Carolin


Tävling..

Förra söndagen var det dags för årets första rallylydnadstävling och ja, vad ska man säga om den förutom KATASTROF!!! :) Det var svinkallt och nästan två timmars förseningar och självklart startade vi dessutom sist (nr 23). Inte de bästa förutsättningarna för mig att vara på rätt tävlingshumör och för Vippen att vara lagom taggad och ja då gick det som det gick också.. Jag läste Vippen helt fel och trodde att han behövde taggas upp så vi kampade en hel del. När vi sen gått in på planen så fick jag för mig att jag inte fick ge godis där (vilket man såklart får, så länge man inte gått in på banan!) så jag kampade lite mer och sen var det vår tur och då flippade Vippen ut totalt.. Han skällde HELA banan! Gick fint, men superstressad och tokskällig! Jag trodde och hoppades hela tiden att "snart, snart varvar han ner", men nope, han blev bara värre.. I efterhand inser jag ju att jag borde ha brytit, men jag trodde verkligen aldrig att han skulle skälla hela banan! Vi fick 9 stycken 5-poängsavdrag för skall!!!! Plus en 10-poängare och några småavdrag också. Allt som allt slutade vi på 40 poäng!! 60 poäng i avdrag! Vojne :)
Det positiva var iaf att jag fick se igen att jag faktiskt inte har nån tävlingsinstinkt. Kan väldigt ärligt säga att jag inte var ett dugg besviken på de dåliga poängen, däremot lite irriterad på att ha stått i kylan i så många timmar utan att få nåt för det och så förtvivlad över hur stressad han var.. Men poängen, nej dom struntar jag faktiskt i, tycker till och med att det är lite komiskt :) Jag hoppas dock att vi inte fortsätter få såna poäng.. :)
För övrigt var jag väldigt glad och nöjd med hur han betedde sig utanför planen, väldigt obrydd för de andra hundarna, skönt!

 

 


Carolin

Vippen och kusin Yerkes del 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vippen och kusin Yerkes

 

Mycket spring i rastgården blev det..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finbesök!

Under påskveckan hade vi besök av min pappa och syster samt hennes jack russel Yerkes. Pappa fyllde 60 så det blev en massa paketer och god mat! Resterande dagar bjöd på shopping, ännu mer god mat, långa samtal och mycket frågesport. Underbart!

Vippen tyckte att det var jättekul med besök, iallafall de första timmarna :P Han och Yerkes funkar väldigt bra ihop och trivs tillsammans, men lilla terriern har ju ungefär 10 gånger mer energi än Vippen så sista dagarna ville Vippen mest sova :)

 

 

 

 

Liten corgi viker sig för terrierblicken :)

 

En liten snäll corgiskrutt

 

hahahahaha

 

Carolin


RSS 2.0