7 år med Vippen!

Även om Vippen inte nämns så ofta här på bloggen nu för tiden så är han definitivt inte bortglömd! Visst får han mindre aktivering än tidigare (tyvärr), men mys och kärlek får han lika mycket som förut! Vi har ju varit oroliga för hur det skulle ge med han och Emma, men det har verkligen gått över förväntan! Han var rätt stel och avvaktande mot henne i början och jag var rädd att det skulle bli värre när hon började röra på sig, men det har snarare blivit tvärtom. Antagligen ser han henne mer som en människa nu när hon kryper omkring och "pratar" och inte längre bara är en gråtande klump :)
Vi hade turen att komma med på spårkurs den här terminen också! Varannan söndag får lille skrutten komma iväg till skogen och briljera, det tycker både han och vi är superkul! Jag är verkligen otroligt glad att vi hittat möjligheten att fortsätta gå kurs med honom trots Emma. Kurs är det roligaste både jag och Vippen vet! :)
Den senaste månaden har min syster och hennes jack russel Yerkes bott hos oss så Vippen har haft en lekkamrat dygnet runt! Det är kanske inte alltid så uppskattat, men för det mesta har dom riktigt roligt ihop. På måndag flyttar dom dock så då blir han återigen ensamhund i huset. Får se om han kommer tycka att det är tråkigt eller skönt :)
Igår var det 7 år sedan vi hämtade hem honom från uppfödaren! 7 år!! Vart har dom tagit vägen?? 7 fantastiska år har det varit. År fulla med kurser, träning, tävling, mys, lek, skratt och bus. 7 år med världens bästa och mest underbara hund! Jag hoppas verkligen att vi får minst 7 år till <3
 
Kusinerna som aldrig skulle tigga :)
 
 
 
 
 
 
Hon älskar när han tvättar hennes händer :)
 
 
 

Bilder!

Nej bodyn brukar inte vara knäppt utanpå byxorna, men när hennes pappa klätt på henne blir det så ibland :P
 
Godispapper är gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I kyrkan på babyrytmik. Emma tycker dock att det är roligare att krypa omkring :P
 
 
 

8 månader

 
Vikt: 20/10, alltså ca 7½ månad vägde hon 10.1 kg
Längd: 73 cm 20/10
 
Sömn: Fortsätter att vara väldigt varierande! Hon somnar oftast nångång mellan 19 och 20 på kvällen. I början av månaden sov hon sedan hyfsat i några timmar, vaknade för mat och sov sen vidare till 4 då hon var vaken i en timme för att därefter somna om och sova till morgonen. I mitten av månaden vaknade hon minst varannan timme hela nätterna, men sista nätterna innan 8-månaders dagen så blev det lite bättre. Vaknar dock fortfarande minst två gånger varje natt för mat och oftast ett par, tre gånger då hon inte vill ha mat, men behöver hjälp för att somna om. Får svårare och svårare att sova i sin egen säng och sover oftast med oss. Är väldigt närhetssökande och om hon vaknar på natten och jag har ryggen mot henne så klättrar hon upp på mig för att kunna se mitt ansikte. På dagarna sover hon antingen ett eller två 20-30 minuters pass. Vaknar oftast vid 7 på morgonen. 
 
Vaken: Aktiv, glad och underbar! Hon blir verkligen bara roligare och roligare! full fart hela tiden. Kryper, klättrar, drar och undersöker! I  början av månaden gick hon igenom någon fas där hon inte alls kunde vara själv. Även om jag satt bredvid henne på golvet så bara grät hon och ville vara i famnen. Det gick dock över på några veckor.
 
Mat: Äter gröt till frukost och middag och mat till lunch. Är tanken iallafall, men oftast blir nåt av målen ersättning om vi är borta nånstans eller om det är sovdags för henne och jag inte kan få henne att slappna av utan flaskan. Älskar fortfarande att få smaka av vår mat, men burkmat eller pureer gjorde för henne är hon inte alls så förtjust i. Bröd, smörgåsrån och bär är favoriterna. 
 
Tycker om: Sång och lek, babyrytmik och babysim älskar hon. Allt som blinkar och låter och/eller går att äta på. Att krypa runt och upptäcka saker. Att kasta saker i golvet. Att gå i affärer och titta på folk.
 
Tycker inte om: Att känna sig ensam och otrygg. I början av månaden kunde jag inte visa mig när hon var med farmor/annan person för då bara grät hon efter mamamamama, men i slutet av månaden gar det blivit mycket bättre. Tycker mindre och mindre om att bli matad, vill hellre äta själv. Hatar fortfarande att åka bil så länge hon inte är trött och kan somna.
 
Utveckling: Nu händer det saker varje dag! Hon är otroligt medveten och "vuxen" i sitt beteende. Väldigt lätt att läsa och visar tydligt vad hon vill. Tänker och klurar mycket. Kröp sina första riktiga steg 4/10. Drar sig upp till knä mot vardagsrumsbordet 7/10 och till stående 9/10. Börjar säga dadada i mitten av oktober. Börjar härma när man dansar 19/10 och kan sen dansa på kommando(20/10) eller när hon hör musik(27/10). Lär sig vinka 19/10. Får två tänder i underkäken i mitten av oktober. Kryper riktigt hela tiden och har helt slutat att åla 25/10, samma dag som hon även börjar härma att lägga huvudet på sned. Står fritt i några sekunder 29/10 och på 8-månadersdagen 2/11 står hon medan jag räknar till 29!

RSS 2.0