Sömn och spårkurs

Eftersom det gått så bra att ha med Emma överallt den här veckan så fick hon igår följa med till köpcentret. Vi var bara där lite drygt en timme och hon var jätteduktig. Blev lite gnällig först så jag bar henne och sen somnade hon direkt jag lade henne i vagnen. När hon sen vaknade var hon hungrig så vi passade på att fika lite medan hon åt. Sen ville hon sitta i famnen så hon kunde titta på allt, väldigt nöjd! Senare på eftermiddagen fick vi besök av Emmas farmor och faster som lekte länge med henne. Resultatet av alla intryck och all lek blev en trött liten bebis som sov 7 timmar och 40 minuter i sträck i natt!! Helt underbart :)

Idag börjar Vippens fortsättningskurs i spår. Tanken var att vi skulle åka allihop, men efter en så här intensiv vecka så tycker jag att Emma behöver en vilodag, ja jag med för den delen :) Så Markus och Vippen åker själva. Första gången någonsin som Vippen ska gå kurs utan mig. Känns lite sorgligt :/ Men det kommer dom fixa galant! Och det blir bra för Vippen att få rolig egentid :)

Nya platser, nya människor..




Min mjölkstockning har fortfarande inte gått över så förra veckan var jag till amningsmottagningen i Malmö. De konstaterade att det inte var en böld, men att det kunde bli, så jag fick penicillin. I tisdags var det så dags för återbesök och nu hade det blivit en bröstböld av det hela. Fick ultraljuda bröstet och sen provade de att sticka i det två gånger, men utan att direkt få ur något. Fick en ny sorts penicillin och så bokades återbesök till idag för att se om bölden skulle mogna och vara redo att tömmas. Idag visade det sig dock att den krympt så pass mycket att den förhoppningsvis ska försvinna av sig själv med hjälp av penicillinet. Återbesök om en vecka om den inte är borta tills dess!
Allt detta strul har lett till ett beslut om att vi helt ska sluta försöka amma. Jag ska dra ner på pumpandet av mjölken också så att produktionen slutar. Måste göra det successivt så jag inte får ny stockning. Känns otroligt jobbigt och tråkigt att jag aldrig mer ska få amma henne och jag har fällt en del tårar, men samtidigt känns det skönt att beslutet är taget. Jag orkar helt enkelt inte kämpa mer och riskera att det bara fortsätter strula. Hon mår bra på ersättningen och det är det viktigaste!
Vid alla de här besöken har Markus och Emma varit med och Emma har varit så lugn och duktig! :) Igår var hon och jag på mammaträff och även där var hon en liten ängel. Det märks att hon börjar tycka att det är kul att kolla på människor och saker nu :) Efter mammaträffen träffade vi två av mina kompisar och åt lunch på sjukhusets lunchrestaurang. Emma sov först i vagnen och sen satt hon i knät, drack sin mat och kollade sig omkring. När vi kom hem var hon väldigt trött och nöjd och sov av och till mest hela dagen och sen jättebra i natt, jättehärligt! :)
Efter besöket på amningsmottagningen idag åkte vi till ett köpcentrum och det tyckte hon var jättekul! Jag bar henne och hon satt jätteglad i famnen och tittade på alla lampor :) Massor av nya intryck för henne den här veckan alltså och hon verkar tycka att det är jättekul! Så skönt att kunna ta med henne och att hon dessutom tycker att det är kul :)





Skratt!

Nu händer det saker i sån rasande fart att det ibland känns som att det händer något nytt varje dag! Imorse när hon låg i sin säng och jollrade så skrattade hon för första gången! Jag var lite osäker på om det verkligen var det hon gjorde, men senare idag skrattade hon i sömnen när Markus bar henne så han hörde det också. Så härligt! Undrar hur länge det tar innan hon skrattar medvetet? :)


En ny favorit senaste veckan är babygymmet. Det uppskattas även av den fyrbenta bebisen :)




7 timmars sömn!

Igår natt sov prinsessan 7 timmar i sträck! Helt underbart, hon är så otroligt duktig! :) Vi har haft min mamma, syster och systers hund på besök hela veckan och i förrgår lyckades hundarna skälla och väcka henne efter tio- tjugo minuter varje gång hon somnat så jag antar att det var därför hon hade lite sömn att ta igen. Förut har hon sovit max fem timmar.
Besöket har för övrigt varit så otroligt roligt både för mig och Emma. Vi har verkligen njutit av att umgås med familjen <3 Min mamma åkte hem igår och min syster med hund åker idag. Vippen har också uppskattat besöket eftersom det inneburit lite längre promenader för honom, men jag tror nog att han kommer vara nöjd när han får vara ensam hund i huset igen :)

Min syster hade med sig en del presenter till lillan och som vanligt var allt i lila eller grönt. Det blev en hel del outfits för Emma att prova, den ena sötare än den andra :)


Lila sparkdräkt och gröna strumpor..



Lila klänning med rosa prickar..


Lila pyjamas, lila haklapp och strumpor med lila hjärtan :)

..och för att ingen ska tro att stora hjärtat är bortglömt så kommer en bild på honom också







1 månad!

Okej, nu ska vi se om jag hinner få till ett inlägg innan hon vaknar :)
Idag är hon 5½ veckor gammal, men det som står nedan gäller henne som hon var 1 månad gammal. Det har hänt massor sista veckan! Men det får komma i senare inlägg.
 
 
 
Vikt: 4740 gram. Har gått upp 300 gram på en vecka!
Längd: 57,5 cm. Har ökat 3 cm på en vecka!
Huvudmått: ... får återkomma om det. Kommer inte ihåg
 
Sömn: Sover väldigt bra på nätterna och har gjort det hela tiden. Sover ofta ca 4 timmar första passet och sen ett par omgångar till på 2-3 timmar.Har haft två nätter då hon sovit 4 timmar och 50 minuter! Vakenperioderna på natten går väldigt smidigt. Hon vaknar, vi byter blöja och så får hon sin ersättning och sen somnar hon direkt. De första veckorna ville hon somna i famnen och sen fick man vänta tills hon sov djupt innan man kunde lägga henne i hennes säng. Vissa nätter gick det aldrig utan hon fick helt enkelt sova i ens famn hela natten. Nu är det tvärtom- hon vill oftast inte somna i famnen. Jag tror att det är för trångt för henne. Direkt när hon ätit blir hon orolig och sprattlig, hon läggs då i sin säng och inom 10 minuter sover hon! De flesta vakna-byta blöja- mata- somna om går på 20-30 minuter. Underbart! På dagtid sover hon i princip ingenting dock och de gånger hon somnar vill hon sova i famnen. Om hon läggs i sin vagn/säng så vaknar hon oftast direkt eller inom en kvart.
 
Vaken: Är mestadels glad och lugn. Gillar att ligga i knät med huvudet på en kudde och helst så att hon kan sträcka ut benen och sparka ordentligt. Vill gärna vara nära, men inte så nära att det blir för varmt.
 
Mat: Får ersättning mestadels, men ammas en eller ett par gånger om dagen oftast. Sista veckan har jag dock
haft mjölkstockning på ena sidan vilket har gjort att hon vägrat amma och bara skriker. Får se om vi kan få det att funka igen..
 
Tycker om: När man sjunger eller pratar, mat, ligga i knät, ligga på skötbordet, bli pussad på magen
 
Tycker inte om: När man rör hennes huvud, att ha mössa, åka vagn, ligga upp mot ens axel, sitta i bärsele/bärsjal, att vara hungrig, vara blöt- blöjan måste bytas max tre sekunder efter kissning om hon är vaken
 
Utveckling: Kan fästa blicken och följa med den. Gråter riktiga tårar (första gången på 1-månaders dagen). Lyfter huvudet när hon ligger på mage och kan då vända det från sida till sida.
 
 

1 månad, magknip och mjölkstockning!



Här skulle det komma ett inlägg för att fira att världens härligaste lilla tjej fyller 1 månad idag! Ett glatt inlägg med uppdateringar om hur otroligt duktig hon är. Men.. Sen åkte jag dit på mjölkstockning vilket gör att jag i princip inte får ut nån mjölk alls. Detta har lett till att hon vägrar att ens försöka amma längre och lever därför enbart på ersättning sen några dagar tillbaka. Detta har i sin tur lett till magknip. Riktigt jobbigt magknip som får henne att skrika, skrika och skrika. Ett sånt där hemskt skrik som river sönder hela hjärtat på en. Jag är så otroligt frustrerad, ledsen och förtvivlad över att inte kunna amma henne eftersom jag vet att det skulle lugna henne. Det är verkligen en fruktansvärd känsla att se sitt barn plågas och veta att man har lösningen, men inte kan använda den..
Jag tycker jag har provat allt för att få bort stockningen, men än har inget hjälpt. Ska till bvc imorgon, hoppas dom kan hjälpa..
Det glada inlägget om underbara dottern (hon är underbar även när hon skriker så klart!) får alltså vänta några dagar, men jag bjuder iaf på en bild på sötnosen när hon sover. En nöjd, sovande bebis utan magknip <3

RSS 2.0