David 6 månader (4,5 mån korrigerat)

Ja nu var det ett tag sedan David blev sex månader, men jag har inte haft tid att skriva.  Egentligen finns det inte så mycket att skriva heller.  Vi har inte varit på BVC så jag har inga uppgifter och längd och vikt och utvecklingsmässigt har det inte heller hänt så mycket.  Han är fortfarande en liten bebis som helst bara vill sova.  Han skriker inte så mycket längre,  men är rätt missnöjd och ledsen.  Antagligen för att han så ofta är trött.  På dagarna sover han mest hela tiden känns det som.Vill aldrig vara vaken mer än två timmar åt gången och ibland bara 1,5. Sover 20-30 minuter åt gången oftast,  men ibland i någon timme.  Då gärna med lite amning i mitten.  På nätterna äter han allt från varje timme till var tredje.  Han har fått börja äta en del mat och får ofta lite gröt flera gånger per dag plus fruktpure. 




Emma 3 år!!

Ja tänk att vår underbara,  fantastiska lilla Emma är tre år!  I tre år har hon förgyllt våra liv och för varje dag som går skänker hon oss ännu mer glädje,  kärlek och skratt ❤ 


Hon är verkligen en otrolig liten människa.  Så klok,  snäll,  hjälpsam och smart.  Så intresserad av att lära sig saker och att få vara med.  Älskar att pyssla, läsa, leka fantasilekar med dockor, djur och kök. Hon är väldigt mysig och kramig och bäst på att ge komplimanger och säga snälla saker.  Inte en dag går utan att hon berättar att hon älskar mig,  att jag är hennes hjälte,  hennes bästa mamma i världen.. Liknande säger hon till Markus varje dag. 

Hon tänker mycket och många steg i taget.  Planerar och klurar. Vi gör ofta upp planer för dagen "först äter vi frukost,  sedan borstar vi tänderna,  sen efter att David har sovit så går vi ut"  etc och det har hon full koll på sedan.  Ofta gör hon upp egna planer.  

På förskolan leker hon mest med Felicia,  men de flesta andra barnen uppskattas. Just nu leker de mycket mamma,  pappa,  barn.  När vi själva går till lekplatsen blir hon lätt blyg för de andra barnen. 

Hon pratar oavbrutet och kan massor av ord!  Kan räkna till tio på svenska,  engelska och kinesiska.  Kan färgerna på alla språken också. På kinesiska förstår hon i princip allt hon hör och kan själv säga många vardagliga ord,  främst matrelaterade. På engelska kan hon många ord och uttryck, till exempel carrot,  rabbit,  jump och excuse me. 

Hon sjunger mycket och älskar musik.  
Hon älskar att klättra, hoppa och röra sig.  Hon gillar mat och äter det mesta. Älskar ris (med soya), pasta, nudlar,  räkor,  svarta bönor, jordgubbar och oliver. Älskar glass, choklad och grädde,  men är inte så förtjust i tårta eller mjuka kakor. 

Favoritprogram på tv är doktor mcstuffins,  paw patrol, dora utforskaren, Diego, Bing, Daniel tiger och många fler.  Hon älskar tv!  Favoritböcker är nog max och Maja. 

Hon vägrar ha på sig annat än mjukisbyxor. Jeans är för hårt och tights för tights. Hemma vill hon dock helst inte ha byxor alls och strumpor har hon nästan aldrig.  Favoritfärg är blå. 

Hon somnar för natten vid 18-19 och vaknar vid 5-6. Vaknar ibland till på natten,  men somnar nästan alltid om av sig själv.  Har blöja på natten,  men behöver den egentligen inte.  

Hon är helt fantastisk mot sin lillebror och har verkligen tagit honom till sitt hjärta.  Hon gör så mycket för att göra honom glad. Om han drar i hennes kläder säger hon till honom "stopp David,  jag är väldigt rädd om mina tröjor". 

Ja,  det var en del om hur vår fantastiska dotter är just nu.  Som jag älskar dig Emma ❤

Skriv inläggstext 


RSS 2.0