Rösta på Vipsen!!

Snälla underbara bloggläsare- Gå in på länken nedan och rösta på Vipsen! :) Man kan rösta en gång per dag så ni får gärna fortsätta rösta ett par veckor framöver :)

http://www.agria.se/agria/hundvalpar_09.nsf/vote/1427?OpenDocument&view=index

Tack!!

/Carolin

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har varit helt underbar! Bortsett från lillens öra..
Helgen kändes som om den var flera veckor lång och jag hann verkligen med att vila upp mig. Jättehärligt!
På midsommarafton åkte vi iväg med lillen till skogen. Han fick springa lös massor, skutta runt i flexi, leka, bada och slutligen gå ett blodspår. Jättekul!
Efter det så åkte vi hem till Markus syster och grillade. Eller, ja, vi skulle grilla, men Markus lyckades inte tända grillen :) Vi stekte köttet istället och det blev lika gott det! Till efterrätt hade jag gjort daimparfait- jag ÄLSKAR den!!

Midsommardagen bestod också av många timmar i skogen med Vipsen. Även då fick han gå ett blodspår. Han är så duktig!

Sen vet jag inte om det hänt så mycket mer.. Förutom att jag har TRÄNAT!! JAG!! Jag fick en tränings-dvd av Yasmine (som hon fått i ett flingpaket) och det var SÅ kul!! Body combat heter det, nåt liknande som bodypump skulle jag tro. Man ska göra en massa olika boxningsrörelser- slag och sparkar mest. Musiken är otroligt peppande och coachen är underbar att lyssna och se på! Programmet är ca 10-12 minuter långt och både lördag och söndag körde jag det två gånger. Jag vill inte sluta! :) Jag hoppas verkligen att jag fortsätter känna så här, det vore ju perfekt om jag kunde komma igång med nåt som även ger muskler och tränar magen istället för enbart promenader som motion..


Det här är inte samma som jag har(varken musik eller person)
,men det är samma "företag"(Les Mills) och typ samma rörelser :)












hööögt gräs


såna här trevliga saker hittade vi i skogen..






rullar sig i härligt bajs :)


spårar i högt gräs :)





Carolin

Veterinären imorgon..

Imorgon 17:15 har skrutten tid hos veterinären.. Han har haft problem med örat nu sen i lördags och antagligen är det en öroninflammation(eller iaf början på en) som behöver behandlas. I lördags skakade han väldigt mycket på huvudet så jag prövade att rengöra. Hittade i princip ingen smuts alls så tänkte att han väl bara fått in något tillfälligt som störde honom.. På lördag kväll hade han slutat skaka, men då hade han istället ont i örat när man rörde det. Vi valde att avvakta till söndag och då var han mycket bättre. Igårkväll började han dock igen att visa att han hade ont.. Inte så jättemycket och fortfarande inget klet eller nåt i örat. Imorse var det däremot en del klet så då var det bara att ringa och boka tid. Han verkar dock inte störa sig på det alls idag, men jag vill ändå åka in så att de får kolla vad det är..

-7 kg och delmålet uppnått!

Weee!! I fredags kröp vågen 1hg under mitt första delmål! -7 kg på fem månader.. Fortfarande lång väg kvar, men det känns otroligt bra! :)

Förresten! TUMPO- är inte det ett bra namn på Vipsens blivande lillebror? :) och nej, vi funderar inte på nån valp än, men om ett eller två år så blir dte nog kanske en.. Vi har börjat klura en del på namn.. Tiknamn finns det massor massor massor som jag gillar, men hannamn är svårt! Just nu har jag kommit på Tumpo :) Markus hatar det.. Det kanske får bli en Bums istället.. :)

/Carolin

Utställningschampion -med front som ett cykelställ! :)

Nästan iaf :)


1a pris!

Igår var vi iväg till Höganäs på inofficiell utställning. Vipsen var ensam i sin ras så vi (jag..) hoppades på att bli BIR(bäst i rasen). Riktigt så bra gick det inte, men en 1a i kvalitet fick vi iaf :) Det hade krävts ett Hp(hederspris) också för att gå vidare, men tyvärr satte skruttens ben stopp för det.. Att han har för vinklade framben visste vi ju redan, men nu fick jag även veta att hans bakben är utåtvinklade. Det har jag aldrig tänkt på innan, men nu efteråt har jag tittat och det stämmer.. Inte jättemycket, men absolut så pass att det syns när man tittar bakifrån..
Domaren älskade iallafall Vipsen huvud (vem gör inte det!? :)) och sa att det var otroligt vackert och väldigt maskulint- han såg tydligen ut som en riktigt karl! :) Domaren frågade även om vi vallade mycket. Jag svarade nej och då sa han "men motionerar mycket gör ni iallafall, för det är riktigt välmusklade bakben han har!" Det var kul att höra :)
Vidare så kommenterade han Vipsens framben genom att jämföra dem med ett cykelställ.. :)
Sist men inte minst så älskade han Vipsens temperament! Det är det absolut viktigaste för mig! Jag har ju varit lite orolig innan för hur Vipsen skulle reagera på domaren, men det var inga problem alls. Han hälsade glatt och lugnt och när domaren kände igenom honom på bordet så passade Vipsen på att pussa hans öron :)
Allt som allt så är jag helnöjd! Det var faktiskt riktigt roligt så det är möjligt att det blir några fler inofficiella längre fram.. Någon gång skulle det också vara kul att ställa ut för en "riktig" domare på en officiell utställning, men i höst går ju Vipsen upp i Öppenklass(han tävlar i unghundsklass nu, men det får man bara upp till 24 månaders ålder) där alla "bra" hundar är och då har han ju inte en chans att få nåt pris.. Men vi får se.. :)

Här kommer iaf hans kritik:

Hane av bra modell och storlek. Substansfull kropp. Bra benstomme. Härlig hals. Något vek i ryggen. Rör sig bra från sidan. Står utställt fram och bak. Skjuter upp länden i rörelse. Härligt temperament!
Domare: Bent-Åke Bogren

Det är tråååkigt att vänta

sover under husses ben :)








Puss!












Så här glad är man när matte satt fast rosetten i ens halsband :) haha, stackarn

Igårkväll när jag kom ut från badrummet så såg jag att lillen låg och tuggade på nåt.. Kan ni gissa vad det var? Prisrosetten!! Den hade tydligen ramlat ner från väggen (där den såklart ska hänga!) och Vipsen tyckte visst att den var finare i tre delar.. Två av banden har han lyckats slita loss och bakstycket är trasigt.. Blä! Tack och lov så går det att laga, annars hade han jäklar i mig fått ställa upp på en utställning till om en vecka eller nåt, jag SKA ha min röda 1a-prisrosett! :)

Nu har vi precis varit ute och spårat ett blodspår så nu sussar han sött! Planen just nu är att försöka lägga blodspår varje dag på semestern i norrland och sen försöka ge oss på anlagsprovet i viltspår till hösten! Drömmen är viltspårschampion och då måste vi ju börja nånstans :) Efter anlagsprovet krävs bara tre 1a pris på öppenklasspår, det ska vi nog fixa :)

/Carolin


Lite agilitybilder..





























RSS 2.0