Corgiträff!!! (VARNING! Kan innehålla spår av enorma mängder foton)


Ååååh vilken underbar helg vi har haft!! Igår morse drog vi iväg mot Småland för corgiträff! Vi kom fram ungefär halv tolv och checkade in på vandrarhemmet där vi fick ett riktigt mysigt rum.








Åkte därefter hem till Ingrid och Benny som höll i alltihopa. I deras trädgård möttes vi av en massa otroligt trevliga människor och en av de sötaste valpar jag någonsin sett-pemmen Gerda :) Vipsen blev överlycklig när han för en gångs skull inte var varken minst eller lägst i rang. Han visste nästan inte hur han skulle leka med henne, han är ju mer van stora hundar :) Vi pratade en massa med folk och tittade på vackra hundar. Satt i gräset och bara njöt.. Fikade lite hembakat fika som fanns uppdukat i deras lada.. Gick tipsrunda..








Wesaborgs Jaguar och Vipsen


7 veckor gammal Pembroke valp






Malte

Sen var det dags att åka och bada med hundarna. Vi blev inte så många som åkte, men några stycken iallafall. I vår bil fick vi sällskap av cardigan-fluffen(fluff=långhårig-ej godkänt hårlag) Malte, hans matte och hennes son. Väl vid badplatsen blev vi väldigt överraskade- Vipsen simmade! Flera gånger! Han slängde sig i från bryggan! Jättekul att se :) Mindre kul var det dock när han slängde sig från bryggan och sjönk! Såg honom där 30-40 cm under vattnet, usch så hemskt det såg ut. Men upp kom han (och det snabbt) och han verkade mer förvånad än rädd :P

Goofen(?) badar






















Vipsen och Malte






Röd cardigan bosatt i Danmark.



Tillbaka från badet så träffade vi uppfödaren Ann-Charlotte och hennes hundar: Vipsens bror och syster, storasyster, mamma och morbror. Oj så glada de blev! Vipsen blev överlycklig och ville bara leka, leka och leka. Han och hans bror Rocky är så otroligt lika!!! Vi gick och satte oss på gräsmattan igen och satt där och pratade.

Vipsen närmast, sen(från vänster) mamma Nyx, syster Lady, morbro Affe, storasyster Hera och bror Rocky


Affe och Vipsen på två ben


Affe, Hero, Rocky som bitit sig fast i rumpan på Lady, Nyx(bakom Lady) och Vipsen


Lady och Rocky


Nyx, Hera, Rocky, Affe och Lady













Sedan var det dags för prisutdelning från tipsrundan. Ingen hade 12 rätt. Ingen hade 11. Två stycken hade dock 10 rätt. Jag som aldrig tror på mig själv var av någon anledning helt övertygad om att vi skulle vinna så jag blev inte ens förvånad när dom sa att "Vips" var en av de två med flest rätt, bara glad :) Vi fick gå fram och ställa oss för att få utslagsfrågan. När han började med "På en buss sitter 25 personer. 60% av dem är män. 30% av kvinnorna har glasögon..." så visste jag att det var kört. En mattefråga! Hur bra är jag på matte? Jag la allt mitt hopp på att Markus skulle kunna svaret, men när frågan var färdigläst och jag tittat på honom så bara skrattar han och säger att han slutat lyssna efter första ordet! Gah! Jag räknade och räknade i huvudet, men fick det inte att stämma, men så till slut så såg jag ljuset! 10! 10 kvinnor fanns på bussen! Gissa vem som hade rätt? Gissa vem som var bäst? Gissa vem som vann?? Gissa vem som löste en mattefråga under tidspress och mitt framför 40-talet människor som tittade?? MEEE!! Vi vann!! Jag vann!!! :) Fanns ett härligt prisbord med många fina glassaker(vi var ju trots allt i glasriket), men vår vana trogen så valde vi det som var sötast: salt-och pepparströare i form av bullterriers :D


Tidningen Barometern kom och gjorde ett reportage om träffen och sen fick vi besök av Englands drottning och hennes corgis...












I väntan på Hyttsillen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och följde med Ann-Charlotte, hennes dotter Karin och hundarna på promenad i skogen. De fick alla springa lösa och busa. De var helt tokiga och hade superkul. Vipsen var sååå duktig! Han lyssnade klockrent och kom alla gånger jag ropade- trots att fem hundar sprang runt honom!! Kanonduktig!


Vipsen på rummet


















så vackert

















På nästa bild: Gissa vem som är Vipsen och vem som är brorsan Rocky!


Rätt svar: Vipsen är till vänster. Rocky har liiiite mer vitt på nosen annars är deras huvuden exakta kopior! Rocky har även mer vitt i nacken och helvita framben.


Vipsen, Affe och Rocky





Efter promenaden så var det dags för Vipsen och Markus att sova lite innan det var dags för mat.


Vädret blev perfekt, väldigt svalt och lite vind så de flesta lämnade sina hundar i bilarna. Vipsen var även där superduktig! Ett par skall när vi gick, men sen knäpptyst!(det var många som gick ut och kollade till hundarna och det var alltid tyst). Själva Hyttsillen var väldigt rolig. Först fick man gå runt i glasbutiken och kolla på en massa vackra(och väldigt dyra) glasföremål och sen bar det äntligen av upp till restaurangen. Där serverades stekt sill, vanlig sill, helstekt kotlett, bakad potatis, stekt fläsk, isterband och lite annat. Till efterrätt fick vi småländsk ostkaka med grädde och sylt. Gott! En "luffare" sjöng och spelade medan vi åt och alla pratade och hade trevligt. En av "corgimänniskorna" var även hon upp och sjöng- kanonduktig!

Mätta och belåtna återvände vi sedan återigen till vandrarhemmet där jag, Markus och Vipsen tog en underbar skogspromenad(med lillen lös) innan det var dags att sova. Jag försökte få Vipsen att sova i min säng och Markus försökte få honom att sova hos sig. Det slutade med att han sov mestadels på golvet med huvudetpå min kudde som jag tappat, men även hos mig och stundvis hos Markus :) Det blev en hel del buffande och skällande från Vipsen under natten då det var många som sprang runt och pratade utanför. Han var dock mycket duktigare än jag trodde.










Haha, observera att Vipsen Inte ligger ner- han är faktiskt så låg!






Inga öron


Ett öra


Två öron

Imorse tog vi ännu en härlig skogspromenad med Ann-Charlotte och Vipsens mamma och syskon. (Affe fick stanna på rummet då han och Vipsen höll på och gruffade en hel del mot varandra.) Så underbart att se dom springa och leka tillsammans. Så otroligt lyckliga!










Med promenaden avslutad var det så tid för min efterlängtade hotellfrukost. Så gott!


Jag försökte dra ut på det så länge som möjligt, men till slut var det dags att åka hem.. Det var en ganska sorglig hemfärd, men nu är jag fullpumpad med energi och massor av underbara minnen. Vilken perfekt ras jag har valt! Vilka underbara människor det finns- speciellt i corgiklubben! Helt otroliga :)

Stackars lillen!





Ja Stackars stackars lillen! Fast.. så synd om honom är det faktiskt inte :) I måndags var vi till veterinären för att ta blodprov och kolla om hans rabiesvaccinering har tagit så att han kan få sitt pass :) Han har ju bara varit till veterinären för vaccination förut och han älskar att komma dit då han alltid får godis. Den här gången blev han dock lite ledsen när hon helt plötsligt ville raka päls, knyta saker runt hans ben och dessutom sticka honom flera gånger(hon hittade ingen blodåder)! Han ville mest bara hoppa upp i min famn, men när Markus började mata honom med godis så gick det bra. Han skötte sig egentligen utmärkt, lite osäkerhet är ju bara att räkna med i en sån situation. Efteråt fick han plåster (se bilderna) och en massa godis så då var han rätt nöjd. Jag trodde att han skulle utnyttja plåstret och få oss att tycka synd om honom, men han brydde sig inte alls. Markus brydde sig dock när han var tvungen att betala 1180kr för kalaset :D

Lillen har börjat fälla nu, tack och lov. Hans stora, tjocka vinterpäls har inte gjort det lätt för honom i värmen. Fällandet gör det dock inte så lätt för oss. Det är hår ööööverallt.




Den högen kammade jag loss i tisdags och då hade jag ändå kammat honom en gång på förmiddagen också! Helt otroligt, han har nästan mer päls än jämthundarna jag är van!

Midsommar var härlig och tillbringades hemma hos Markus mamma och syster. Vi grillade och pratade och Vipsen fick springa i trädgården. Tyvärr var vädret otroligt tråkigt och det blev bara ett par bilder tagna på hela dagen, tråkigt!



Appropå tråkigt väder så har det åskar en hel del här sista dagarna. Jag var lite orolig att Vipsen skulle bli rädd, men han har inte reagerat en enda gång! Inte ett skall, knappt ens att han lyfter på huvudet när det dundrar som värst. Så otroligt skönt!

Nu är det bara två veckor kvar innan vi åker upp till norrland. Nästa lördag åker vi till Småland på Hyttsill och corgiträff- det ska bli så otroligt kul! Minst 50 personer är anmälda till hyttsillen så jag gissar att det kommer att vara ungefär lika många hundar! Jag ska försöka ta massor av kort som jag kan visa här sen :)

/Carolin





Ensamhetsträningen går framåt!!!!!

Jaaa! Äntligen!! I går lämnade vi honom ensam i 45 minuter och inte ett ljud sa han! Han sov heeela tiden!! Vi filmade honom så jag kan helt säkert säga att det tog ganska exakt fyra minuter innan han la sig på sidan och slocknade totalt, men redan innan dess låg han ner och halvsov. Så otroligt skönt! För första gången sen vi köpte Vipsen (i november) så var jag och Markus iväg med bilen och handlade mat. En underbar känsla!




Så gulliga vippöron man får när man tvärnitar..



Hade tyvärr inga fler bilder att bjuda på den här gången.. Om två veckor är det dock corgiträff- då jäklar lär jag ha bilder att visa sen! :D

/Carolin

Lillen har lärt sig simma :)

Herregud så varmt det har varit den här veckan!! I måndags och tisdags slutade jag tidigt så då åkte vi iväg för att försöka hitta någonstans att bada och det gjorde vi! En jättehärlig liten sjö som både jag och Vipsen kunde plaska i. Första dagen var han ganska rädd för vattnet och det tog rätt lång tid innan han vågade hoppa i. Han blev dessutom lite panikslagen när han väl kom i och var tvungen att simma. Efter några gånger började han dock vänja sig tror jag och då tyckte han nog att det var helt okej. Han hoppade ju i självmant alla gånger så han kan ju inte ha varit så otroligt rädd egentligen :)
Andra dagen gick det mycket bättre! Då gick vi ner på ett mer långgrunt ställe så att han inte behövde hoppa i där det var så djupt(typ 20cm...) som första dagen. Vi var nog där i minst en halvtimme och hoppade och sprang i vattnet och på stranden. Han lekte med både pinnar och vass och hade hur kul som helst :) Sen tog vi en halvtimmes plromenad i skogen så att han fick torka. Helt underbart!
Nu är vi lediga i tre(TRE!!!) dagar och ska ha det så underbart som vi bara kan! Idag blir det nog också bad och sen grillning hos Markus mamma. Härligt!
Ooh! En sak till! Igår lämnade vi Vipsen ensam hemma i 20 minuter och det gick kanon- så otroligt skönt att dte börjar fungera!!!

Jag börjar med lite bilder från Skrylleskogen(en nationalpark) dit vi var förra veckan. Ett helt underbart promenadområde med maaassor av vägar och stigar..
Efter det kommer lite badbilder(av de ca 200 vi tog..)



Påminner mig om hemma...









Badbilder:


















Han fick simma några gånger med flytvästen på så att han skulle känna sig lite säkrare- det fungerade verkligen!
























RSS 2.0