Ligga på mage!

Idag har vi tränat att ligga på mage :) Det gör vi iof de flesta dagar, men hon blir alltid förbannad efter tre sekunder. Igår på mammaträff fick jag dock tipset om att lägga upp henne på en kudde och vips (!) så kan hon nu tänka sig att ligga ett par minuter :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förkyld

Tredje dagen idag som lilla hjärtat är förkyld. Hon har nog haft det i kroppen längre än så för hon har varit väldigt trött hela veckan, men de här dagarna har det varit nästäppa och hosta också. Min stackars lilla tjej <3 Försöker smörja näsan med koksalt och näsdroppar så mycket som möjligt och så suga ut med en snorsug (man får prova på mycket när man har barn!) men det är inte så lätt för hon blir SÅ ledsen när man gör det. Gråter och skriker helt hysteriskt. Idag har det gått så långt att hon gråter bara man torkar näsan med en bomullstuss.. Tack och lov andas hon lite lättare när hon sover så vi försöker få henne att sova så mycket som möjligt. Hon har sovit väldigt mycket hela veckan både på dagarna och nätterna. På dagarna har hon velat sova i famnen och det har hon självklart fått eftersom jag vill att hon ska sova så mycket det bara går när hon är sjuk. Det har blivit mycket tv-tittande för mig den här veckan om man säger så! Men det har bara varit skönt eftersom jag inte är helt frisk från min förkylning jag heller. I natt var iaf första natten hon sov oroligt. Vet inte hur många gånger jag vaknade av hennes ansträngda andning och fick lyfta upp henne på kudden igen som hon hade skruvat sig iväg ifrån. Till slut klarade vi faktiskt inte av att höra henne kämpa i morse utan tog upp henne fast hon sov. Senare under dagen har hon haft svårt att falla till ro och varit ganska grinig och nu på kvällen var hon otroligt ledsen innan hon äntligen somnade. Har sovit en timme i min famn nu så ska prova att lägga henne i sängen så får vi se hur det går. Håller tummarna att hon inte vaknar och att hon sen kan sova gott i natt.. Vår lilla bebis, det skär verkligen i hjärtat när hon mår dåligt
<3



Bilder!

Vippen tycker bara om sin lillasyster när han får pussa på henne :)
 
Här kommer lite blandade bilder från veckorna som gått. Av någon anledning kommer dock de senaste blderna först
 
Stöttar nacken! Och nej, hon har INTE en ipad, det är bara Markus som dummar sig :)
 
 
Står upp i väntrummet på amningsmottagningen!
 
 
 
Enda gången vi fått henne att använda napp. I tre sekunder. Annars spottar hon alltid ut den direkt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jättenöjd :P
 
 
 
 
 
 
GLAD! :)
 
Lite fundersam..
 
På promenad med mamma, mormor och storebror
 
 
 
 
 
 

2 månader!

Oj oj vad tiden rusar, igår blev vår lilla goklump 2 månader!
 
 
 
 
Vikt: 5760 gram
Längd: 59,5 cm
Huvudmått:
 
Sömn: Sover fortfarande jättebra på nätterna och inte så mycket på dagarna. Har sovit sex timmar i sträck många nätter och några gånger över sju. I natt slog hon till ordentligt och sov 8 timmar! Oftast somnar hon efter matning någon gång mellan 20.30 och 22.30 och sen sover hon mellan tre och åtta timmar. Hon vaknar, ligger och jollrar och fäktar lite och om vi inte tar upp henne i tid så kan det komma lite gråt och klagomål. Sen är det blöjbyte och mat och så läggs hon i sin säng och somnar om direkt. Oftast vaknar hon för dagen någon gång mellan 6 och 9, är sedan vaken några timmar för att därefter sova en stund igen. Resten av dagarna har hon oftast bara sovit små stunder, men den senaste veckan har hon sovit upp till två timmar en gång om dagen. Hon vill fortfarande helst sova i famnen och vaknar oftast direkt om man försöker lägga ifrån sig henne.
 
Vaken: Är nästan alltid glad och nöjd. Vill inte göra samma sak för länge, då blir hon grinig och gråter, men bara man ser till att underhålla henne och göra lite olika saker så håller hon sig glad. Tycker om att ligga i babygymmet och är extra nöjd att ligga där på morgnarna. Då ligger hon och fäktar och pratar för fullt. Vill annars ligga i knät med huvudet på en kudde. Att hon kan sträcka ut benen är viktigt och numera vill hon i princip aldrig ligga i famnen förutom när hon ska äta. Hon älskar när man håller henne så att hon kan sitta eller stå. 
 
Mat: Äter enbart ersättning sedan ungefär en vecka tillbaka och fungerar bra på det. Mjökstockningen som jag haft sedan Emma var tre veckor övergick i en bröstböld som inte gett med sig. Hon har vägrat amma nästan ända sedan mjölkstockningen kom och nu när jag äter starkt penicillin så vill vi inte ge henne den utpumpade mjölken heller. Att få henne att amma igen känns helt hopplöst eftersom det är alldeles för mycket som vi måste få att fungera så därför har vi i samråd med amningsmottagningen bestämt att vi inte ska försöka få igång det igen. En stor sorg, men vi har gjort allt vi kunnat. Det viktigaste är att hon är nöjd och glad och att jag blir av med den jäkla bölden.
 
Tycker om: Att stå upp! Att sitta upp. Att prata och få svar. Att suga på sina fingrar eller på min tumme. Att bli buren så att hon kan kolla på saker, gärna utomhus eller på nya ställen. När man leker med henne och gör roliga miner.
 
Tycker inte om: Att vara hungrig eller sitta i bärselen. Är fortfarande inte så förtjust i att ha mössa eller att åka i vagnen, men det har blivit mycket bättre.
 
Utveckling: Ser på långt håll och kan utan problem titta på någon som går förbi ett par meter bort. Har upptäckt att hon kan göra ljud och pratar massor när hon är glad. Började smacka med tungan igår. Suger mycket på sina händer sedan lite drygt en vecka tillbaka och har senaste dagarna börjat titta lite på händerna också. Håller upp nacken riktigt bra och har sista dagarna nästan inte behövt något stöd alls. Går att dra upp till sittande utan att hon "tappar huvudet".
 
 
 
 
 

RSS 2.0