3 dagar utan smärtstillande..

.. och ännu ingen hälta! Idag är Vippen på dagis för första gången sen hans ben gav upp (eller ja, första gången sen i juni då vi haft semester sen dess!) så vi får se hur han mår ikväll, men jag tror inte det är någon fara. Imorgon 18.20 har vi tid hos ortopeden, får se vad hon säger..

/Carolin

Fjällvandring i Höglekardalen del 2

Nu har jag äntligen hittat lite tid och motivation till att lägga upp resterande semesterbilder..
Andra dagen tog vi bilen upp på Fjällhalsen och gick sen vidare därifrån upp på fjället. Målet var en stenhydda, men när vi gått lite drygt halvvägs började regnet vräka ner och dimman tätnade på ett ögonblick så helt plötsligt såg man bara några meter runt sig. Jag, Markus, Vippen och bror Krille valde då att vända medan de andra knatade vidare. På vägen ner var jag väldigt glad att jag valt att vända, det känns i knät att gå nerför på våta, vassa stenar kan jag lova och att behöva gå nerför i flera kilometer till hade inte varit så jättekul..


 

 

 

 

det var ganska blött där vi gick..

 

 

 

Äter hjortron, Gott!

 

 

Ser ni lämmeln? Rakt ovanför stenen, ungefär halvvägs upp i bilden sticker det ut ett litet lämmelhuvud :)

 




Fikapaus!

 

-Vart är MITT fika??

 

 

Dimmigt..

 

Vilar lite i ljungen

 

 

 

Fnattar lite

 

Efter vandringen blev det grillning!

 

 

En väldigt dålig bild, men den visar iallafall två söta hundar som får sitta fast medan vi packar bilen inför hemresan :)

 

 

Sista promenaden i Höglekardalen

 

Det var verkligen en mysig semester med min härliga familj. En del vandrande, mycket sällskapsspelsspelande (tror inte det är ett ord..) och massor av god mat!

 

/Carolin

 


Övertrötta bakben..

Förra lördagen hade vi besök av Michela och labben Iris. Vippen och Iris lekte som vanligt en massa och rusade som galningar i trädgården. När de hade åkt hem på eftermiddagen så gick Vippen och lade sig för att få sova ut lite. Senare på kvällen skulle vi gå ut på en liten kissrunda tänkte jag, men då han hoppade ner från fåtöljen kunde han knappt stå på benen utan vinglade i hela bakdelen. Fick lite panik, men manade honom att gå och när iv kom ut kunde han gå hyffsat. Han fick kissa ett par gånger, sen gick vi in och bar upp honom till sängen. Kände igenom honom, men kunde inte hitta nåt fel. Tänkte att vi skulle sova över natten och se hur han var på söndag, antog att det bara var en sträckning eller att han var väldigt trött..

På söndagmorgon klev jag upp och försökte få Vippen att göra detsamma, men han lyckades inte resa sig. Lyfte ner honom på golvet och han bara rasade ihop, kunde inte alls stödja på bakbenen. Jag fick riktig panik och satt på golvet och bara kramade honom medan Markus fick ringa djursjukhuset och be om en akuttid (var ju söndag..). De meddelade att de inte hade någon ortoped där just då, men att vi ju kunde komma in för att få smärtstillande. Jag struntade fullständigt i vem som jobbade, jag ville bara att en veterinär skulle kolla på min hund!!
Stöttade honom ut så att han skulle få kissa och efter 5 meter där jag stöttat bakdelen så kunde han börja gå lite själv med bara lite haltande.

Väl hos veterinären kunde han gå nästan bra igen vilket såklart var bra, men samtidigt var det ju svårt för veterinären att säga nåt alls när han inte direkt visade nåt. Veterinären kände iaf genom honom helt, böjde och bände i benen och han visade ingen direkt smärta någonstans. Han slickade sig lite om munnen när hon höll på med vänsterbakben, men om det verkligen hade gjort ont borde han ju skrikit. Det enda hon kunde hitta var eventuellt nåt konstigt med knät på det benet, det kunde möjligen vara en väldigt mild grad av patella luxation. Fast jag tycker det verkar konstigt om hela bakbenen slutar funka då? Iof kan han ju ha patellaproblem som gör att han överlastar det andra benet och får problem därför.. När hon böjd och grejat så blev han lite vinglig igen så hon fick se det lite åtminstone, men sen gick han nästan som vanligt, lite hälta bara..
Hon skrev ut smärtstillande/antiinflammatoriskt som han nu ätit i fem dagar samt att han skulle hållas i strikt koppelvila med bara korta kissrundor och inget annat. Hon bokade in oss hos en ortoped nu på tisdag så att han ska få en ordentlig undersökning. Jag hoppas dom röntgar och kollar honom riktigt, jag vill veta om det är nåt fel!

Nu har han alltså vilat och ätit medicin i 5 dagar och redan i söndagskväll när smärtstillande börjat verka så blev han som vanligt och har varit det sen dess. Väldigt less på att bara få gå kortkorta promenader, men annars pigg och glad. Idag är första dagen utan smärtstillande så vi får se vad som händer senare idag eller imorgon. Ska gå en liite längre runda idag tänkte jag, däremot ingen lång såklart eftersom jag vill veta hur han mår utan medicin först.. Tog tempen hos veterinären och då hade han 38.8, igårkväll hade han 38.0 så det tyder ju också på att något var fel i kroppen..

Min lille skrutt.. Jag hoppas nu att dom hittar nåt på tisdag så jag får veta vad som är fel. Det kan inte vara normalt att reagera så bara efter att man lekt med en annan hund!? Han har ju även haft en del problem med hälta, men den har aldrig stannat mer än några dagar så vi har inte åkt och kollat det då.. Självklart hoppas jag att dom inte hittar nåt allvarligt, men jag vill ju antingen att de hittar nåt som man kan göra nåt åt, eller att de kollar ALLT och inte hittar nåt så man verkligen vet att det inte är nåt fysiskt fel.. Vi får se.. Håll tummarna!

/Carolin

Fjällvandring i Höglekardalen del 1

Årets fjällvandring utfördes alltså i Höglekardalen, i samma stugby som vi semestrade i 1995 tillsammans med mamma och hennes bästa vän med söner. Den gången fanns ingen Vips och ingen fjällvandring blev det heller. Då spenderade vi istället tiden med att fiska och rida. Härliga minnen finns från den resan så det var verkligen kul att få komma tillbaka! Vi bodde till och med i en exakt likadan stuga :)

Men i år var det alltså fjällvandring vi skulle ägna oss åt och ja, det gick väl bra! Vi bokade stuga torsdag- söndag för att hinna vandra en dag mer än ifjol (då hade vi fredag-söndag, fast då var vi i vålådalen!), men incheckning i stugan var inte förrän 15 på torsdagen så vi hann inte upp på något fjäll då. En härlig promenad längs med ån tog vi dock..

På fredagen tog vi en tur upp på drommen (tror jag fjället hette...?). Jobbigt är bara förnamnet!! Man började nämligen med att gå rakt upp för slalombacken och den var brant... Väl uppe på fjället så var det dock helt underbart. Tyvärr duggade det och var dimma mest hela tiden så det blev inte så många bra kort. Vi såg en hel del renar och lämlar kryllade det av (både döda och levande), men tack och lov inga människor. Det är skönt att få gå där uppe alldeles "ensam"..

Bilderna komma från fyra olika kameror så de är tyvärr inte i ordning och jag orkar inte fixa dom. Att kolla igenom närmare tusen bilder tar tillräckligt mycket tid :)

 

Min bror Krille var först upp på toppen!

 

På stigen nere i klyftan går jag, Markus, Krille och hans Madde

 

 

 

 

 

Renar

 

Branta stup!

 

 

 

Vippen fick inte vara lös på fjället pga av alla djur, men att kopplas lös för att få jaga efter sin

morbror måste väl vara okej :)

 

och att sitta lös för att posa lite :)

 

 

Dimmigt!

 

Dromskåran!

 

Madde kämpar sig fram, det var brant!

 

 

Ser ni dom två små prickarna uppe på berget? Det är mamma och syster Milla, dom valde

att gå tillbaka samma väg när vi andra gick i skåran hem

 

 

Krille och Vippen utforskar en skreva :)

 

 

Stugbyn

 

Liten trött corgi :)

 

 

 

 

 

 

Lite stenigt och besvärligt för en kortbening

 

 

Underbart gott vatten i fjällbackarna!

 

 

 

 

 

 

Bilder från andra dagens vandring kommer senare!

Carolin


Semesterbilder!

Har haft 2 veckors semester varav en spenderades hemma i jämtland. Fyra av jämtlandsdagarna spenderades på fjällvandring med familjen, men de bilderna får komma i ett eget inlägg :)

Tyvärr hade vi ingen tur med vädret (här i Skåne har det väl regnat konstant sen i juni!?), men lite uppehåll i regnet var det iallafall så jag och Vippen hann med ett bad i ån! Sen blev det dock badförbud för lille skrutten för plötsligt så  STANK hans öron och öronsvamp har vi varit med om en gång förut och det var verkligen inte roligt! Vi undvek som sagt bad och rengjorde öronen varje dag och efter fem dagar så luktade de inte längre. Väldigt skönt!

 

lillen simmar

 

Apporterat min sko :)

 

 

Simmar med matte :)

 

-Jag ska rädda dig matte!

 

-Puss matte!

 

Gömmer sig lite :)

 

 

 

 

Vilar med husse medan matte fortsätter bada

 

Hemma hos min bror fanns det roliga saker tänkta för brorsbarnen, men de var minst lika roliga för en corgivalp

 

 

Vilar i bilen medan mattes bror och far fixar till den!

 

Träffade på en räv som mumsade på en råtta!

 

Ett besök på brukshundklubben hann vi med också tillsammans med syster och hennes jack russel Yerkes

 

 

Paragility!

 

Vippen ville också vara med när de tränade :)

 

Kanske inte det snyggaste sittandet :P Skyller på att vi tränat front-ingångar tidigare

 

lite lek efter träning måste dom ju få

 

 

 

Duktiga Vipp går lös på promenaderna, underbart att gå på ett ställe där man känner allt och alla och vet vilka störningar som kan tänkas dyka upp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

badar sin leksak lite :)

 

 

Hälsar på mammas katt Ebba

 

På promenad med mamma och hennes hund Raija

 

 

 

 

Hjälper till att bära in tidningen

 

 

 

Tappade greppet lite..

 

 

/Carolin

 


RSS 2.0