Mallorca!

Ett antal veckor sent kommer här bilderna från sommarens resa till Mallorca. Har väntat på att blogg.se skulle uppdatera så att jag kunde ladda upp alla bilderna samtidigt och ääääntligen hände det!
Så, här kommer lite bilder från vår underbara solvecka :)
 
vårt rum
 
balkongen
 
balkongen by night
 
utsikten, vi bodde nära stranden! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hotellets pool
 
 
 
jag och markus, ett av de extremt få kort som finns på oss tillsammans :)
 
:)
 
pappa
 
pappa igen
 
paella!
 
så här såg det ut varje dag, en cola till mig och två grande cervezas till markus och pappa :)
 
så här såg det också ut rätt många dagar :)
 
En mallorcansk klassiker Pa amb oli om jag inte minns helt fel. Ljuvligt gott!
 
Mums!
 
Ja, jag saknade min älskling :)
 
 
 
Jag och Markus besökte ett akvarium en av dagarna, de hade bland annat europas största hajbassäng
 
Tänker på denna man varje gång jag lessnar på akvariestädningen på jobbet
 
 
 
anemon
 
sjöhästar och koraller :)
 
Mitt fynd! En gigantisk hundbok på spanska med alla fci-godkända raser :)
 
Ja, det var de bilderna. Av någon konstig anledning så blev det mest fotat från balkongen :)
 
Carolin
 

Träning/tävling

I morgon skulle jag och Vippen ha tävlat i avancerad klass för första gången. Jag insåg dock redan förra veckan att vi inte alls är redo så vi skippar tävlingen. Jag behöver ett mål för att ta mig i kragen och träna, men tiden blev lite väl knapp inför den här tävlingen så jag försökte stressa in momenten och det blev inte alls bra.
Han kan de allra flesta momenten, men där är några nya (båda vänder utåt, båda vänder inåt samt tre steg bakåt) som han inte kan alls. Båda vänder inåt funkar utan träning eftersom det är lätt att visa hunden, men jag vill att han ska förstå vad det är han gör och inte bara chansa att han lyckas göra rätt just då! Förutom de nya momenten så ska han ju även kunna alla gamla moment på min högra sida. Det kunde han rätt bra i våras, men nu har vi tappat mycket. Även honnören behöver vi träna. Stadga är det tråkigaste jag vet och vi tränar det sällan så det måste vi öva mycket mer på. Att ligga plats i honnören fixar han nog, men sittande skulle vara svårt. Beroende på placeringen av honnören så skulle han nog även kunna bli störd av hunden som är där medan vi går banan. Såg bland annat en banskiss där honnören låg inne i banan framför hopphindret! I dagsläget skulle jag inte känna mig så bekväm med att skicka honom rakt mot en annan hund på det sättet.. Så ja, vi väntar och tränar vidare helt enkelt :)

Jag har efter mycket funderande avsagt mig instruktörsrollen på rallylydnadskursen den här terminen. Jag börjar studera om en vecka och vet inte alls hur mycket tid skolan kommer att ta. Det är en utbildning (hälso- och sjukvårdsadministratör) som jag verkligen vill gå och jag känner att jag måste ha möjlighet att lägga all min tid och energi på att fixa skolan på bästa sätt. Jag ska dessutom jobba varannan helg och försöka hinna med någon tävling med Vippen så jag kommer nog att ha fullt upp ändå.
Jag har gått kurs hos Lisa (där jag hållit rallykursen) i många år nu-kan det vara fyra?- och har varit otroligt nöjd! Lisa är en superbra instruktör med en enorm kunskap så vi kommer definitivt gå fler kurser där, men just den här terminen ska vi faktiskt prova något annat. Jag har anmält oss till en kurs i tävlingslydnad 1- grundfärdigheter hos Åsa på Åsas hundar i Eslöv. Jag har kollat på hennes kurser i flera år, men då jag alltid varit uppbokat på kurs hos Lisa så har inte tiden räckt till, men nu är det alltså dags! Ska bli otroligt roligt och spännande att pröva ett nytt ställe. Vi fick kursinformationen och där var en hel del som vi inte kan alls och ännu fler saker som vi verkligen behöver förbättra så det ska bli jättekul :) Vi får väl se vilka framsteg vi kan göra.. Jag har väckt drömmen om en godkänd start i lydnadsklass 1. Det hade varit sååå roligt! Vi får väl se.. Lillen är ju bara 5 än, gott om tid :)

Imorgon ska jag och Vippen iväg och heja på vår träningskompis Nina som ska tävla 1an med sin sheltie Holley. Bra träning både för mig och Vipp att vistas i den miljön :)

Carolin

Uppladdning för avancerad klass!

För några dagar sen insåg jag att det var dags att hitta träningsmotivationen igen. Sagt och gjort, nu är Vipp anmäld till vår första tävling i rallyns avancerade klass!
Tävlingen är om ett par veckor så vi får väl se hur det går.. I våras kunde han de flesta momenten okej, men när vi sedan fick problem med skällandet så tog vi en paus i både tävlande och träning så det ska bli spännande att se hur mycket han kommer ihåg :)
Igår och idag var vi iväg och tränade med träningskompisarna Martina och Nina och deras hundar och Vippen var riktigt duktig. Igår placerade jag ut alla skyltar i avancerad klass och han fixade faktiskt de flesta. Det är tre skyltar han inte kan alls, men dom kunde han inte i våras heller så det är inte så kontigt. Har börjat träna in dom nu och det kan nog hinna sätta sig innan tävling om jag är duktig och tränar flera korta pass om dagen. Att gå fot på höger sida verkar han i allafall komma ihåg bra så det behöver jag bara fortsätta nöta.
Det som skulle kunna bli ett problem på tävling är honnörshunden, den har vi inte tränat på alls. Honnörshunden sitter/ligger med sin förare på-eller i anslutning till-banan medan ett annat ekipage gör sin runda. Om honnörshunden är utanför banan är det nog inga problem, men om dom placerar den mitt i banan så kan nog Vippen tycka att det är väldigt konstigt. Måste komma ihåg att be någon att stå i vägen med sin hund medan vi tränar :)
Måste även träna Vippen på att sitta/ligga vid mig medan någon annan tränar. Det kan han egentligen, men stadgan är inte superbra..
På söndag ska vi träffas och träna igen, tills dess ska jag försöka skriva ner vad vi behöver träna på. Träningen idag blev lite väl ostrukturerad och flummig, men vi hade åtminstone roligt! Vippen hade till och med så roligt att han hoppade och slet sönder min nya tröja :)

Vippen, Shelby och Holley när vi promenerade i snogeholm tidigare i sommar

Carolin

Semester

Ojoj, nu har det varit dött länge här på bloggen. Jag har tyvärr inte känt mig motiverad nog att skriva, men jag ska försöka bättra mig igen!

Jag är nu inne på min sista semestervecka för i år. Den första veckan tillbringade jag på Mallorca tillsammans med Markus och min pappa (Markus mamma passade Vippen). Det var väldigt mysigt och avkopplande, men jag saknade Vippen fruktansvärt mycket så det kommer dröja lääänge innan vi gör en sån resa igen! Andra och tredje veckan spenderades hemma i Jämtland med familjen. Det var mysiga dagar, men tyvärr var jag sjuk mycket av tiden + att Vippen var halt några dagar så det blev inte så roligt som det hade kunnat bli :)
Här kommer iallafall lite bilder från jämtland!

På väg upp, en kort liten resa på 115 mil!

 

Äter pommes på Tönnebro, Vippen blev så glad när han fick smaka att han ramlade ner från bänken :P

 

med kusin Yerkes

 

 

Promenad med systers jack russel Yerkes och mammas gråhund/finsk spets Raija

 

Trööött

 

 

Springer på en myr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blev halt och fick lifta lite! Tur han är liten :)

 

Pappas schäfer och Vippen funkar tyvärr inte tillsammans så därför är det grindar på vissa ställen i huset. Ibland hamnar Vippen och Yerkes på olika sidor och det är tråkigt tycker dom!

 

 

 

 

 

 

 

Min lilla skeppshund! Lugn och snäll, somnar nästan direkt :)

 

Kusin Yerkes ville INTE sitta still i båten. Som den terrier han är så hittade han sitt nöje direkt-

att försöka få tag i åran och döda den!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hälsar på mammas katt Ebba

 

 

 

En liten del av min morbrors älghornssamling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pappas hus

 

Min kusins corgi Skutegårdens Aurora "Selma". Hon är tre år gammal, men det var första gången hon och Vippen träffades. En väldigt snäll och mild tik, hon var dock livrädd för Vippen :P Efter en stund kunde han komma nära, men leka på riktigt ville hon inte! Att leka med Yerkes var däremot inga problem :)

 

 

 

Pappas vita schäfer Nitis

 

Kan ni se min pappa bredvid solen? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan ni se något konstigt med speglingen i vattnet?

 

 

Tar Yerkes på en promenad

 

 

 

Ja bilderna sammanfattar nog tiden i Jämtland rätt bra. Det blev mycket promenader i skogen (bland alla hemska insekter!!!), däremellan träffade vi släkt och vänner. Åt god mat, fikade gott fika och spelade frågesport. Mysigt och roligt, men oj så skönt det var att komma hem till Skåne efteråt, tre veckor på resande fot räckte mer än gott och väl! :)

 

Bilder från Mallorca kommer senare!

 

Carolin

 


RSS 2.0