Mina änglahundar

Hittade en cd idag med saker från min gamla dator, bland annat bilder på mina änglahundar Boyen och Lufsen.. Blev så otroligt glad då jag trodde jag tappat bort dom..
I onsdagsnatt efter kursen då jag var så otroligt överlycklig över Vippen så drömde jag om mina änglahundar Boyen, Lufsen och Migo. De sprang lösa tillsammans på en äng och lekte, så glada och lyckliga.. Den drömmen kändes i hjärtat kan jag lova.. Mina underbara älskade vovvar..


 

 

Hundmöte :)

 

 

 

 

Antagligen den enda bilden med både Boyen och Lufsen..

 


Carolin

Världens bästa hund..

Igår hade vi det första praktiska tillfället på våra kurser, både den i tävlingslydnad som vi går och den i rallylydnad som jag hjälper till att hålla i och där vipsen är visningshund. Jag är så otroligt nöjd med hur allt gick! Vipsen var så otroligt underbart perfekt superduktig!! Jag tror aldrig han har varit såduktig som igår! Första timmen är det tävlingslydnad som gäller och där är vi vanliga kursdeltagare. Hans största problem brukar vara att han stressar upp sig, skäller på de andra och framför allt inte kan vara tyst när vi står stilla och lyssnar på instruktören. Igår var det dock inga problem alls! Fullt fokus på mig hela tiden och i princip bara ett par skall på de andra precis i början! När instruktören Lisa sen pratade så var Vippen hur lugn som helst! Han bara satt framför mig och stirrade upp på mig konstant och ignorerade allt annat! Max kanske 5 skall i pauserna på hela timmen! Eftersom han var så pass lugn så hade man ju kunnat tro att han då var lite loj när vi körde de praktiska övningarna, men nej nej, det var han verkligen inte! Han var så ruskigt taggad!! De första 45 minuterna släppte han mig typ inte med blicken och bara gjorde allt klockrent! Efter det märkte man att han var lite trött, men då gav jag honom bara frikommando så han kunde gå runt och nosa och slappa lite.. Och ja, vi tränade ju såklart inte konstant i 45 minuter, vi tog pauser också :D Vi fick även demonstrera bakdelsförflyttningar för de andra och de gjorde han klockrent! Åh vad det värmer i hjärtat när instruktören säger "titta nu på Vips, så här ska det se ut!" Min DUKTIGA underbara hund!!
Efter kursen var det dags för rallylydnad. Deltagarna där får lämna sina hundar i bilen medan jag och Lisa går igenom dagens övningar och jag visar dom med Vippen. Även där var han helt underbar! Han brukar Aldrig fixa att vara tyst när jag pratar med någon, men nu kunde jag stå och hålla teori i 4-5 minuter och han bara satt alldeles tyst och väntade! Sen visade vi kvällens moment och ja, dom fixade han ju galant såklart :P gud vad jag låter kaxig nu, men det tycker jag faktiskt att jag har rätt till. Jag har så lätt för att se det negativa och när jag säger nåt bra så brukar det ofta sluta med ett "..men det är ju synd.." och så nåt negativt.. Men nu är jag verkligen genuint stolt över den lille skrutten och allt han kan åstadkomma. Han är underbar!!
Efter genomgången fick han ligga i bilen och även där var han tyst! Kanske lite lagom trött efter första kursen på mer än ett halvår :) Då var det dags för mig att hålla i kurs.. Det var kul, men svårt! Väldigt stressande och förvirrande att försöka hålla koll på 12 ekipage och ge feedback och råd.. Det blev Lisa som fick sköta en del av tänkandet gällande när vi skulle byta övning och sånt, men jag försökte iaf gå runt och prata med alla och berömma och ge tips. Alla var mycket duktigare ön jag trodde och det var jätteglada och härliga hundar så jag tror det kommer bli riktigt kul när jag blir mer varm i kläderna. Det stormade dessutom rätt bra igår så vi kunde inte ställa ut några skyltar, konerna flög runt hela tiden och man fick skrika allt man kunde för att höras.. Jag fick iaf en del frågor från deltagarna och jag kunde svara på alla så jag är nöjd :) Ska bli superkul att fortsätta hålla kursen och se hur alla utvecklas! Blir ju också roligare när vi introducerat fler skyltar så de slipper köra samma tre moment i en timme..
Åh vilket härligt hundliv jag lever just nu!

 

 

 

 

 

 

 

(bilder från förra helgen då Michaela och Iris var här)

 



/Carolin

En underbar vårdag i skogen..



I helgen hade vi återigen besök av Michaela och lilla Iris, superkul! Vippen var kanske inte lika road som jag var, men det märks att Iris inte är lika valpbitig längre för hon fick faktiskt inte en enda riktig tillsägelse av honom på hela helgen(de var här från lördagkväll till söndag eftermiddag)! Sorgligt nog för lilla Vipp så har hon dock växt om honom nu, 4 månader gammal och hon är redan större både i höjd, längd och vikt! Tråkig tycker lilleman som drömmer om att nångång få vara störst :)

Imorgon börjar både kursen som jag och vippen ska gå och den jag ska hjälpa till att hålla så jag har egentligen inte tid att sitta här och greja. Har papper som måste fixas inför kursen och borde även passa på att sova lite. Några bilder från helgen ska jag dock bjuda på så får vi se om jag orkar lägga upp fler någon annan dag!

/Carolin

 

 

 

 

 


RSS 2.0