Björnbär till min pappa!

I helgen insåg vi att vi även har björnbärsbuskar i trädgården :) (Den upphör verkligen aldrig att förvåna oss..)
Min pappa har aldrig sett en björnbärsbuske så jag lovade honom bilder och här är dom!














Spårkurs gång 3!

Igår var det spårkurs igen och Vippen var som vanligt superduktig! :)
Den här gången fick vi själva tänka ut hur vi ville lägga spåren och vi valde att lägga två spår på ca 100 meter var och med en vinkel i varje. Spåren lades direkt efter varandra med bara några meter mellan för att han ska få en belöning och en paus halvvägs. Funkar kanon för honom! Mycket mycket bättre än att lägga ett längre. Som spårslut fick han godisburk och en keps :)
Han fixade spåren klockrent och fokuserade jättebra, vinklarna var inga problem alls. Så roligt att se!

(spårskogen där vi håller till är helt underbar!)

Efter det lade vi ett lite längre spår med två vinklar som sedan fick ligga medan vi fikade lite. Markus ville sen prova att gå med Vippen (annars är det alltid han som lägger spåret och jag som sen går det) och det fick han så klart. Väldigt intressant att se vilken skillnad det blev! Vippen stannade nog 6-7 gånger under spåret och frågade Markus vad han skulle göra, det gör han aldrig/väldigt sällan med mig. Antagligen för att Markus var lite osäker och bromsade en del plus att Vippen inte är van att jobba självständigt på det sättet med Markus. Nyttigt och lärorikt för oss alla att se! Förutom det spårade han jättebra. På ett ställe hade en svampplockare korsat spåret så Vippen tog av och följde det spåret några meter, men sen vände han och tog rätt spår jättefint! Efter det var han så trött så vi valde att åka hem istället för att lägga ett till spår som vi tänkt och det var nog bra för han var däckad resten av dagen :)




Spårkurs

Pga min energibrist så blir det väldigt lite kursande för Vippen den här hösten tyvärr. En spårkurs varannan söndag orkar vi dock med! Superkul och lagom nivå för oss båda just nu plus att det är en sån kurs som även husse kan följa med på och känna sig delaktig i.
 
Vi har gått en spårkurs för några år sen på Lisas hundskola. En väldigt bra kurs där både vi och Vippen lärde oss mycket, men tyvärr har vi inte spårat så mycket sen dess. Kursen vi går nu hålls av Hundharmoni med instruktör Ulrika Flyman, även detta en superbra kurs!
 
Första tillfället provade vi att lägga ett halvlångt rakt spår med godis i för att se vad han kom ihåg. Han spårade okej, men inte så fokuserat och utan någon direkt förväntan på slutet. Fick tipset att lägga flera korta spår efter varandra istället med ett bättre spårslut (keps!) och det funkade kanon!
 
(vinkel)
 
Andra tillfället lade vi först tre stycken efter varandra, ett med en godisburk i slutet, ett med en godishög och ett med en mössa :) godisburken var mest uppskattad!
Efter lite fika fick han sen gå ett lite längre rakt spår med en vinkel ganska nära slutet och det fixade han galant! Lite flackande sista metrarna, men det var nog för att han började bli trött.
 
Jag är väldigt glad att vi anmälde till en kurs åtminstone, varannan vecka är dessutom exakt vad jag orkar med :)
 
Nästa tillfälle är på söndag, får se vad som händer då!
 
/Carolin
 
 

Tillökning!

Den största anledningen till tystnaden här på bloggen det senaste halvåret är denna:
 
 
Vi väntar tillökning av en liten människoflicka och min energi är tyvärr extremt låg. All tid som inte läggs på skola och aktivering av Vippen läggs på att kräkas och att sova.. Inte så jätteroligt, men i slutänden leder det ju till något väldigt bra :) 21a februari är hon beräknad till!
 
/Carolin
 

RSS 2.0