Vippen och Iris

Så, nu har vi bott i nya huset i ett par veckor och vi trivs otroligt bra! Tyvärr är det dock fullt upp hela tiden (jag jobbar och när jag inte jobbar så är det tusen kartonger som ska packas upp och fixas med) just nu så jag har inte riktigt hunnit njuta av trädgården och all plats i huset. Men det hinner jag ju senare :) Några bilder på huset har jag inte heller hunnit fixa, men det kommer det med!
Ett par kvällar har jag iaf, tack och lov!, hunnit med besök av bästa Michaela och Iris. Vippen blir alltid överlycklig när han ser dom, men efter ett par minuter önskar han nog att den den busiga labben skulle gå hem så att han kan leka med Michaela i lugn och ro :) I onsdags upptäckte han dessutom ännu en konstig sak med Iris- hon gillar vatten!! Vi fyllde upp Vippens lilla pool för att se om Iris ville bada och ja, det kan man ju säga att hon ville :) Vippen själv låg på ett par meters avstånd med en föraktfull min och tyckte att Iris var riktigt pinsam som kunde bete sig som hon gjorde. Vi människor skrattade dock så vi fick ont i magen åt den lilla toklabben :)

 

 

 

 

 

kasta bollen, snälla Michaela!!

 

 

 

 

 

 

haha, Iris valde faktiskt själv att stoppa huvudet i vattenstrålen

 

 

Michaela försöker få Vippen att hoppa i vattnet. Han ser inte så intresserad ut :)

 

 

 

 

 

 

/Carolin


RLD N Stock Dog's Candy Man!

Vi fick vår första pokal också!!



99 poäng och en andra plats blev det i lördags och med det så var vår titel fixad!!
Med poängsviten 98, 93 och 99 (av 100) så får jag känna mig rätt nöjd :)

Som jag längtat efter denna dagen! Mitt mål när jag skaffat hund var alltid att ta en titel, tanken var LP1(lydnad), men den drömmen la jag ner ganska snabbt när jag insåg att jag inte tyckte att lydnaden var rolig. Sen bestämde jag mig för SVCH(viltspår), men även det hamnade lite på hyllan när jag insåg hur svårt det är att hitta mark att träna i när man bor mitt i en stad.. Men sen kom rallylydnaden in i mitt liv och äntligen hade vi hittat rätt!! Vi fick vänta ett tag på att sporten skulle bli officiell, men nu, äntligen, äntligen! är titeln vår!! Min älskade, underbara lille vovve lyckades visa hur bra han är och mitt mattehjärta värker av kärlek för denna fantastiska lilla skrutt..

Hinner tyvärr inte lägga upp några bilder eller skriva mer. Vi har flyttat nu och grejar och har oss hela tiden. Fullt upp! Vippen har iaf en trädgård och njuter i fulla drag :)

Carolin

93 poäng!

I onsdags kväll var det dags för veckans andra tävling, denna gång i Söderåsen. Vi började med att dra startnummer 19 av 23 så sen var det bara att förbereda sig för en lååång väntan. I vanliga fall brukar ju Vipp få stanna i bilen nästan fram till start för att vara så taggad som möjligt, men jag vägrar låta honom sitta och ha tråkigt så länge bara för att jag vill ha höga poäng! Han måste ju också få tycka att det är kul att tävla! Precis bredvid planen rann en mysig liten å så vi passade på att gå ner dit och låta honom bada lite. När han badat klart var det redan startnummer 10 (det gick jättesnabbt!) så då hoppade vi in i bilen för lite vila. Vid startnummer 16 gick vi in på planen med en väldigt ofokuserad Vips. Vi borde ha gått in på planen en omgång tidigare antagligen så att han fått nosa av sig lite. Det märktes även väldigt tydligt att han är stressad över flytten för han var väldigt orolig så fort Markus inte stod precis bredvid oss. Försökte få med mig Vippen några meter för att leka, men då hamnade vi bakom några stenar så att han inte kunde se husse och då gick det inte alls. In på banan kom vi iallafall och började rätt bra. Efter 3-4 skyltar började han dock spana efter husse och sen försökte han ett par gånger att springa dit, varav ena gången sprang han ut i nästan hela kopplets längd.. Han var överlag väldigt stressad och gick alldeles för långt fram (dock inom en halvmeter vilket är kravet) och ville göra övningarna innan jag förklarat klart för honom vilken övning det handlade om. Men förutom det så jobbade han jättebra så det hela resulterade ändå i 93 poäng! Det var många superduktiga ekipage (bara en blev underkänd och en diskad) så trots bra poäng så kom vi på en 10e plats. Det tråkigaste med tävlingen måste jag säga var att de bara hade priser till de tre bästa. På alla (utom en) andra tävlingar jag varit så har de godända ekipagen fått någon typ av present, oftast ett tuggben eller liknande. Jag uppskattar sånt väldigt mycket så det saknade jag faktiskt. Kändes lite snopet att bara få sitt protokoll och sen inget mer.. Särskilt tråkigt eftersom själva tävlingen var väldigt väl organiserad i övrigt.. Men, men, man kan ju inte få allt :)

 

 

Hej husse!

 

 

 

 

360grader höger

 

 

 

 

 

 

Carolin

Ps. Idag flyttar vi!!!

 


JAAA!!!

I lördags var det dags för vår första officiella tävling i rallylydnad och jag var rätt nervös över hur det skulle gå. Det är ju en sak om det går dåligt på inofficiella tävlingar, men de resultat man får nu kommer ju för alltid att finnas registrerade! Jag hade dock inte behövt oroa mig, världens bästaste Vips gjorde det igen! 98 poäng och en 3e plats av 30!! Åh vad glad jag var och är!! Min duktiga, duktiga ängel! Domarens kommentar var "Jag smälte, helt underbart att se er!", tror ni jag njöt av de orden? O-ja! :)
Ikväll är det dags igen, får se hur det går. Vi håller som bäst på och packar och har oss och det märks att Vippen blir väldigt stressad och orolig och undrar vad som händer. Kan däröfr tänka mig att han inte kommer vara så taggad ikväll, men vi får väl se :)

/Carolin

RSS 2.0