Världens bästa hund!

Ja, det är han faktiskt vår lille Vips. Helt otroligt underbar! Den sista veckan har han bara bevisat det mer och mer. Jag tror aldrig jag har träffat en hund/valp som är så otroligt orädd! Underlag, ljud, saker- ingenting är han rädd för. Det enda han reagerar på är folk som springer eller harklar sig :)
Förra lördagen åkte vi ut till Bjärred för att leka lite vid vattnet. Tyvärr gick vi lite fel så vi kom aldrig till någon fin strand, men till vattnet kom vi iallafall. Sen fick Vipsen springa på lägdan, det tyckte han var superkul!
image307

image308

image309

Sen åkte vi hem och åt tårta eftersom en viss person (JAG!) fyllde år. Dagen till ära hade jag gjort en sån superduper smarrig sockerkaka/marängtårta dekorerad med det finaste som finns- en cardigan!

image310

Vädret här nere har varit så otrolgt konstigt senaste veckorna. Ena dagen snö och andra dagen sommarvärme. Förra söndagen plockade jag 5 sorters blommor på morgonpromenaden- dagen efter var marken vit!

image311

På söndagen var det även dags för kurs igen. Vipsen var jätteduktig som vanligt, förutom att det kom en häst och senare en lös hund som han blev tokig på.. Tills nästa gång ska hunden kunna skaka sig på kommando plus två tricks till. Ett blir rulla runt, men det andra vet jag inte än..

image312

Den här långhelgen har varit helt underbar(bortsett från att både jag och markus har magsjuka)! Lördag, söndag och måndag har vi varit iväg med Vipsen så han har fått springa och leka. Vi har kört stenhårt med inkallning och "stanna"övningar eftersom jag har börjat inse (tro) att Vipsen inte alls kan inkallning utan att vi bara har tur att han kommer. I lördags blev jag dock lite motbevisad. Jag hade precis kallat in Vipsen och höll på att leka med honom. Hör Markus ropa "akta!" och vänder mig om. Ser då en golden komma springande mot oss och blir lite rädd. Inte för hunden, men för att den ska förstöra vår träning( Vipsen får INTE hälsa på andra hundar utan kommando). Ropar då "Husse" till Vipsen samtidigt som Markus ropar "kom" och vad gör Vipsen? Jo, han vänder sig BORT från golden och springer till Markus!!!! Så otroligt glad jag blev! Helt underbar hund! Min!!! :)


image313

image315

image316

image317
Så här vacker blev man i slasket..

Dagen efter (igår) såg Sankta hans backar ut så här- all snö borta och strålande solsken!

image318

image319


image320


image321
En liten svamp..


image322


image323

På kvällen gick vi en sväng till lekplatsen som finns här bredvid. Vipsen brukar tycka att det är roligt att springa i gruset där och leka. Han brukar hoppa upp på de olika leksakerna och älskar att balansera på allt som finns där. Den här gången förvånade han oss dock! Först klättrade han upp för klätterställningen, vilket han gjort förut, men istället för att vänta på att bli nerlyft så ställde han sig i rutschkanan och åkte ner själv!! Inte en reaktion från honom när benen gled iväg, nejdå, han tyckte det var jättekul! Han gjorde det två gånger till sen. Helt sjukt! Vilken hund åker frivilligt rutschkana? :) Så otroligt härlig är han!

Ännu fler bevis på hans modiga sida fick vi idag då vi tog en sväng till brukshundklubben här i Lund. Två små övertalningsförsök tog det innan han sprang igenom tunneln- En fullång tunnel dessutom! Balansbommen hann vi inte ens med, den sprang han själv! Efter det gick vi den flera gånger när vi gick bredvid honom för att hålla i lite, men inte behövde han det inte. Han gick så lugnt och säkert själv så. Tunneln prövade vi att göra flera böjar på och inte den minsta tvekan, han bara sprang! :) Jag blir glad bara jag tänker på det. Shit vilken agilityhund! Jag hoppas verkligen att vi får möjligheten att träna och kanske någongång tävla i det. Han (och jag) skulle verkligen älska det!

image324

image325
Observera de flygande bakbenen!

image326


image327


image328


Allt för den här gången!

Jag har världens bästa hund!

/Carolin




Härlig helg!

Igår var det VÅR i Lund! Helt otroligt underbart väder! På förmiddagen bar det av till Sankt Hans backar(himmelriket) för lite motion och lös-träning. Vipsen är så duktig! Har fortfarande långlinan på honom, men det är väldigt sällan den behövs. Ibland är han nästan för duktig på att hålla sig nära, vi får inga möjligheter att träna inkallning.. Men mycket hellre för duktig än inte duktig alls :)
image294
Inkallande över gräskulle

image295

image296

image297

image298

image299

image300

image301

image302
Pinne!

image303

image304

image305
En sån här ridväg vill jag ha!

image306
Hittat en pinne

Idag var det dags för kurs igen. Så otroligt kul! Hur kan man inte vilja gå kurs med sin hund? Jag älskar det! Vipsen älskar det!
Idag var det kontakt som gällde så vi gjorde många olika kontaktövningar. Ögonkontakt, gå fint i koppel, träna in ett "varningsljud"( som talar om för hunden att den ska avbryta ett beteende och bli uppmärksam på sin förare, t. ex precis när den börjar dra så gör man ljudet innan man vänder), slalom mellan benen på föraren.. Det var säkert fler övningar, men de har jag glömt :) Vi fick även visa upp våra konster. Alla skulle ha lärt hunden att slicka sig runt nosen samt ett valfritt trick. Vipsens är "backa". Han kan inget av dem till 100%, men det gör inget, han är så duktig ändå. VI fick jättemycket beröm idag och det är ju alltid superkul :) Vi fick även en hel del synpunkter, men det är ju också bra, annars lär man sig ju inget. När vi tränade på att gå fint i koppel fick jag kommentaren "blablabla... Ja, som du kanske förstår så när vi ser att det går så här bra så ställer vi lite högre krav" Hehe, han tyckte det gick bra för mig! Högre krav på oss för att vi är så duktiga! *lyckorus* :) Vipsen är verkligen världens bästa hund!

Ps. Om ni är intresserade av dagiset så kan ni kolla på www.freewebs.com/hunddagiset eller http://hunddagiset.blogg.se

Snart är han vuxen!! :(

Jag glömde en bild i förra inlägget

image293

Visst ser han gammal ut?!?!
Min lilla valp är inte valp längre :(

Världens vackraste och mest underbara valp..

image276

Lördagen den 23e februari var det dags för något som var helt nytt både för mig och lillen, nämligen Utställning!!!
Jag har alltid sagt att när jag skaffar min första renrasiga hund så ska jag ställa ut honom minst en gång och nu är det gjort! Oj så nervös jag var innan. Känns som att jag inte tränade på någonting annat än "stå" de sista två veckorna. Han fick stå på skrivbord, på bänkar, på köksbord, på stolar, pallar och allt annat han kunde stå på.. Planen var att Markus skulle agera handler eftersom jag själv är alldeles för feg, men ju närmare utställningen vi kom, desto mer uppenbart blev det att jag skulle bli tvungen att ställa själv. Det var ju jag som skötte all träning och försökte lära mig hur det skulle gå till. Markus har noll intresse och då kändes det bara dumt att skicka in honom i ringen.. Nåja, väl på utställningen blev Vipsen så nervös så då var det ju bara att släppa sin egen nervositet och försöka lugna honom istället. Jag tror vi lyckades ganska bra faktiskt. Vi gick och satte oss på en läktare och tittade på alla de andra i ungefär en timme och det gjorde susen. Han skötte sig superbra! När vi sedan stod utanför ringen och väntade på vår tur så kom det en dam som började prata med oss.. Hon hade minsann haft corgi i 30 år och blablabla. Rätt som det var så tog hon bara Vipsens koppel och gick iväg med honom! Kom tillbaka och frågade om jag hade något att locka med, han fick absolut inte gå som en dammsugare i ringen.. Hmm, det gör han inte heller när det är JAG som går med honom eftersom det är MIN hund! Snäll som jag är så gav jag henne ändå en bit godis och hon gick iväg med honom igen.. Sen fortsatte hon att prata om allt möjligt.. Några minuter senare var det vår tur i ringen så då kunde vi smita iväg. Vipsen var ensam i sin klass så det var inte så svårt att veta vem som skulle göra vad och när :) Jag gjorde bara som domaren sa och allt gick jättebra!

image277

Han blev placerad 1a(har inget att göra med att han var ensam i klassen :) ) och kritiken löd:
Mycket god typ, maskulint välformat huvud.Korrekt bett. Välplacerade bruna ögon. Tillräcklig vinkel fram. Tappar ryggen, alltför rak bak med för höga hasor. Rör sig med hoppande steg

image278

Nöjda och glada åkte vi sedan hem med en vääldigt trött valp. Resten av helgen tog vi det lugnt och lät honom sova och vila så mycket han ville..

I torsdags fick Vipsen följa med på promenad på dagis. Han gick en promenad tillsammans med Pysen och det gick jättebra. Dom har gått tillsammans några gånger förut så de börjar lära sig att man ska gå, inte busa :) Pysen är själv bara 9 månader, dock väldigt "vuxen" och dominant så han brukar ignorera Vipsen mestadels. På vägen tillbaka brukar han dock ha mjuknat upp så pass att även han vill leka och då blir de lite jobbiga :)

image279

image280

image281
Bildbevis! Vipsen lyfter på benet! :) Det har hänt ungefär 2 gånger i veckan de sista 2-3 veckorna nu :)

image282

image283

image284
Vår!!!

I tisdags började vår kurs i Allmänlydnad hos Hundvilja. De verkade jätteduktiga och med en otroligt bra syn på hundar och hundträning. Kursen är även en grundkurs i klickerträning så den här veckan har vi haft i uppgift att klicka in våra hundar. Tyvärr blev vi en dag försenade eftersom Vipsen spydde flera gånger på tisdagnatt. Känns lite dumt att hålla på och ge honom godis när han mår dåligt och kräks. Men efter det har vi kommit igång. Idag var vi till Sankt Hans backar igen, beväpnade med en tub räkost och en träningsväska full med köttbullar :)

image285

image286
Blött och härligt

image287

image288
Var är svansen?

image289
Inkallningen fungerade bra idag! Här springer han till husse

image290

image291

image292

Ja, det var alla bilder för den här gången. Imorgon är det första gången på kursen med praktisk träning (förra gången var det bara teori) så det ska bli roligt! Så länge vi kommer ihåg räkosten så kommer nog Vipsen också att tycka om det :)






RSS 2.0