Skogspromenad

Sista veckan har varit seg då jag har jobbat varenda dag medan Vippen och husse fått njuta själva av det underbara vädret. Igår bestämde jag därför att vi skulle åka på en riktig skogsrunda när jag jobbat klart så att även jag skulle få känna av lite värme, lugn och ro! Skogen var verkligen underbart vacker, alldeles grön och full av vitsippor. Tyvärr orkade vi inte släpa på den stora kameran och den lilla kunde inte riktigt hantera ljuset från den nedgående solen, men några bilder blev det iallafall och för min del så gav promenaden en riktig energikick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

den röda pilen (som knappt syns den heller :P)visar en fågel som flög upp precis framför näsan

på Vippen när han skulle bada. Han tyckte det var superskoj, men stannade faktiskt fint när vi sa till honom :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Carolin

2a plats!!



Förra helgen var jag och Vippen och tävlade rally för första gången i år och världens bästa hund gjorde det igen! 97 poäng och andra plats av 21 deltagare! Vi hade turen att få ett tidigt startnummer (4, tror jag, minns faktiskt inte!) så varken jag eller Vippen hann jobba upp vår nervositet. Han var lite övertaggad innan vi skulle in och skällde en del när vi körde lite övningar utanför banan, men med lite lugnt beröm och godis istället för lek så lugnade han sig rätt snabbt. Det kändes faktiskt som att han vuxit på sig en del sen sist och hanterade miljön runt banan på ett mycket bättre och lugnare sätt än tidigare. Även jag själv kände mig mycket lugnare och mer avslappnad och det var jätteskönt! Jag brukar vara extremt hispig och konstant kissnödig, men den här gången kände jag mig rätt lugn och detta trots att en av mina kursdeltagare var där och tittade!
Efter att halva gruppen kört och vi låg på andra plats, då började jag dock bli nervös! Jag ville så gärna hamna bland topp 3, så jag var jätterädd att de sista skulle vara duktiga, haha :)

uppvärmning

 

ligg-gå runt

 

transportsträcka

 

spiral

 

spiral

 

transportsträcka

 

-åh, den skylten var intressant!

 

-här kommer jag matte, men jag behöver väl inte ha lika bra position nu väl?

 

sitt-stå: några centimetrar till och vi hade fått avdrag för dålig position och tja, han stod ju inte direkt rakt :P

 

slalom

 

normal gång

 

 

på väg efter läggande under gång

 

 

 

 

 

-är den påsen till MIG matte?

 

-oj, jag tippade den visst..

 

-hur länge måste jag titta på dig innan jag får kolla i MIN påse matte??

 

-Det här vann JAG! Plus en knorr som jag visst redan ätit upp..


Jag hade bestämt mig för att flytta upp till nästa klass, fortsättningsklassen, om den här tävlingen blev godkänd så ja, nu är det ju bara att hålla det då! Det är en tävling i mitten på maj, men den verkar bara ha nybörjarklass så jag kan inte bestämma mig om jag ska anmäla eller inte. Visst är det bra med mer tävlnigsvana både för mig och lillen, men samtdigt så jobbar jag så mycket nu så det vore skönt med en helt ledig helg.. I mitten på juni blir det förhoppningsvis fortsättningsklass iallafall och sen 2a juli blir det första officiella starten i nybörjarklass, det ser vi fram emot!

/Carolin

Bilder från senaste halvåret..

Hittade kabeln till telefonen så här kommer lite bilder från typ senaste halvåret :)

Vipp och kusin Yerkes på väg till djuraffären

 

Peppar husse inför Malmö FF:s viktiga match

 

Myser i husses knä

 

myser i sängen

 

Så här gör han när han inte vill gå längre- sätter sig med kopplet i munne och tittar bort, alternativt tittar på mig som om jag vore dum i huvudet :P

 

 

Hans vanliga sovställning :)

 

det regnar :(

 

Den här synen  möts jag ofta av när jag vaknar.. inte jättekul om han är dålig i magen :D

 

har hittat en säck!

 

 

prövar egna metoder med aktiveringsleksaken :)

 

så här ser det ofta ut när jag sitter i soffan och äter :)

 

myys

 

jultomte :)

 

 

 

 

 

 

 

 

sover på mattes arm :)

 

mattes bäbis :)

 

 

Carolin

 

 


Mat och vikt..

Vippen har alltid varit matglad och haft lätt för att lägga på sig och efter kastreringen ökade han rejält. Lite drygt 16 kilo var han uppe på i höstas och det är på tok för mycket! Vi tog då lite drastiskt och nästan halverade hans fodergiva(och ökade motionen givetvis) och det gav resultat och för ett par månader sedan var han nere på 15kilo.
Nu verkar det dock som att han gått upp nåt hekto igen! Han har inte fått riktigt lika mycket motion på slutet och vi har nog slarvat lite och gett honom mer godis än vad han ska ha. Från och med nu blir det bara morötter vid inomhusträningen, torkad kyckling vid uteträning och riktigt gott godis endast vid anti-jaktträning, tävling och svåra övningar på kurs! Vi har även pratat om att byta foder på honom. Just nu äter han Robur, maintenance blandat med light. Robur har han fått sen han var valp och det har funkat jättebra, förutom då att han gåt upp i vikt av det vanliga och blir jättehård i magen av bara lighten. Jag har ändå tvekat om att byta eftersom jag vet hur mycket hundar kan reagera vid foderbyten.. Men, som sagt, nu ska vi nog faktiskt ta och byta ändå. Antagligen blir det proplans lightfoder till att börja med och när vi fått ner honom till 14.5 eller däromkring så kanske det blir proplans sterilised, alternativt deras laxfoder som jag verkligen gillar8och vippen också!). Det innehåller dock rätt mycket mer fett så vi får se.. Det får iaf bli en långsam foderövergång för det är stor skillnad! Robur innehåller 19% protein och proplan 27%! Robur light innehåller visserligen mindre fett än proplan (7% vs 9%), men jag kan tänka mig att det är den låga fetthalten som stoppar hans mage så jag hoppas att den lilla fettökningen ska göra att magen funkar bra utan att det för den delen blir ett fett foder..
Foder är verkligen en djungel! Nu jobbar jag ju i en djuraffär och många kunder verkar tro att vi är experter och vill att vi bara ska rekommendera ett foder rakt av, men det funkar ju inte så! Det som är ett bra foder för en hund kanske inte alls funkar för en annan! Visst har jag ett par foder som jag hellre rekommenderar eftersom jag hört mest positivt om dem och sälv tycker att innehåller verkar bra, men jag skulle aldirg få för mig att säga att det fodret är det rätta! På samma sätt skulle jag aldrig säga att de andra fodren är dåliga, för det är de ju bevisligen inte eftersom de funkar på en hel del hundar.. Ojoj, foderfrågorna snurrar :)
På torsdag ska vi iaf på en foderföreläsning genom jobbet, visserligen handlar den om äldre katters behov, men det blir intressant ändå! :)

/Carolin

Bästaste Vippen!

väntar medan matte bygger rallybana


Skulle vilja skriva ännu ett långt skrytinlägg om världens bästa hund, men det tänker jag faktiskt förskona er från :) Ett litet inlägg blir det dock..
Två kurstillfällen har hunnits med sen mitt senaste inlägg, det första av dom gick väl sådär. Vippen var stresad och rätt utåtagerande, skällde en del och kastade sig mot de andra hundarna när vi stod på led.. Otroligt träningsvillig och kontaktsökande var han dock ändå! Den gången valde jag att sätta honom i bilen direkt efter första kurstimmen och inte låta honom visa nåt på rallykursen, han var helt enkelt för stressad/övertrött..
Nästa gång, alltså kurstillfället förra veckan, var han återigen den UNDERBARA vippen! Inte ett skall på hela tiden, fullt fokus på mig, lös i princip hela tiden och inga problem att skicka honom mot de andra hundarna för att trampa på musmatta eller att kasta hans leksak i närheten av de andra (inte så nära så att de blev störda givetvis, men ibland måste man ju träna rätt nära, planen är ju inte hur stor som helst :) ), han brydde sig inte om dom alls utan titatde bara på matte! Även platsliggningen fixade han galant trots att dom fick ligga lite huller om buller och vi ägare gick runt bland dom! Åh så stolt jag var och är.. Min lille guldklimp..
Även på rallykursen briljerade han. Där är han ju bara med i början för att visa momenten och det gjorde han suveränt bra! Jag får verkligen anstränga mig för att visa hur man FÅR göra övningen och inte hur man KAN göra övningen med en hund som är så duktig som lillen :P haha. De andra hundarna är ju så  klart jätteduktiga de med, men vi har ju faktiskt tränat en hel del så det är ju tur att vippen gör övningarna med lite mer finess än nybörjarna :) det kommer många "åh vad duktig han är" "ååh vad söt han är" och allmänna "ååh:n" när Vippen visar och det värmer verkligen i mattehjärtat! Det är en riktig självförtroendeboost att vara där! Sen är det riktigt riktigt kul att få vara med och hålla kursen också och se alla framsteg som deltagarna gör! De är verkligen superduktiga! Imorgon är det teori så hundarna får vara hemma, men jag själv får jobba desto mer. Ska prata om hur det går till på tävling och sånt så det ska bli kul. Har faktiskt inte förberett så mycket än så jag hoppas att de kommer med mycket frågor så jag har nåt att säga :)

 

platsliggning :)

 

 

lös :)

 

 

 

rallybana :)

 

 




Carolin

RSS 2.0