Händelserik vecka

image206


Äntligen ska jag försöka ta mig tid att uppdatera bloggen. Känns som om det hänt en del.. Viktigast av allt är väl att dagiset dragit igång nu. 8 inskrivna hundar har vi och vi hoppas på fler! Alla hundar är helt underbara, även om några av dem har en del sidor jag inte tycker om :) Vipsen får mest sitta själv och det fungerar jättebra. I fredags fick han dock sitta med dvärgpudeln Filip och det var inga problem alls. Vipsen är väldigt duktig på att lugna sig när han märker att den andra hunden inte vill leka. Han har även fått leka lite med några av de andra hundarna, men bara korta stunder. Den här veckan har vi börjat träna apportering mer och mer. Det är en väldigt bra övning som vi kan träna i korta stunder även på dagiset. Han är superduktig! Han har inte förstått till hundra procent, men nästintill. Här hemma har han en träkloss som vi tränar lite speciellt med. Den har ett eget kommando och den brukar jag även gömma så att han får leta upp den och sen komma med den till mig.. Min lilla underbara valp :)
Igår tappade han en tand!!! Den första jag hittat och oj så glad jag blev! Markus hoppade ur sängen för att krama om Vipsen när jag berättade det och jag smsade alla mina kompisar. Haha, så löjliga vi är! Men när ens "bebis" tappar en tand så är det ju något speciellt :) Vipsen är förresten anmäld till valputställningen i Hässleholm i slutet av februari. Jag är redan nervös, men det ska nog bli kul :) Vi är även anmälda till Allmänlydnads kurs som även den börjar i slutet av februari..

Bilder från dagis:

image202

image203

image198
Kenzo(golden, 1 år) och Astrid(labrador, 3 år)

image199
Pysen(Softis, 9 månader)

image200
Kenzo och Svea

image204
Kurt(irländsk varghund, 9 månader)

image205
Molli(jack russel, 7 månader) och Filip(dvärgpudel, 6 år)

image207
Gibson(labrador, 10 månader)

image208
Vipsen och Filip

image209
Vipsen och Filip

image210
Vipsen

image211
Filip

image212
Kurt

image213
Kurt

image214
Kurt

image215
Astrid

image216
Kenzo

image217
Svea

Förra lördagen var vi till Bjärred och hälsade på Assar och hans ägare. Otroligt trevliga människor och en jättehärlig dag! Det är faktiskt de som verkligen fick oss övertygade om att corgin var rätt ras för oss. I somras när vi var på hundens dag i Malmö fick vi plötsligt syn på en corgi. Efter att vi samlat mod en stund så vågade vi oss fram och hälsade och det visade sig vara Assar, Mikael och Eva-Lotta :) Vi pratade och frågade massor och allt lät bara så bra, precis som vi hoppats. Att Assar var så otroligt fin gjorde ju inte saken sämre. Efter den dagen var vi verkligen 200% säkra på vilken som var vår ras och det har jag inte ångrat en sekund!
Hmm.. Anyway så tog vi en promenad med hundarna så de fick springa lösa och leka. Efter en stund så mötte vi en hund som även det visade sig vara en corgi. Assars kompis, pembroken Tyra. De tre sprang sen och lekte för fullt och hade superkul :)

image218

image219

image220

image221

image222

Idag tog vi en sväng till Sankta Hans backar igen för att träna Vipsen lite och låta honom busa av sig. Vädret var stundvis underbart, men stundvis typiskt skånskt(blåsigt och kallt). Hade på Vipsen en sele som vi fick låna förra helgen och en långlina, men han var så otroligt duktig så jag behövde inte bromsa honom en enda gång!

image223

image224

image225

image226

image227

Tja, det var väl allt för den här gången.. Ha det bra!

Vipsens nya hem..

image176

Ja, de senaste veckorna har vi haft fullt upp.. Mitt livs dröm håller nämligen på att ta form. På måndag öppnar mitt (och yasmines) hunddagis! Äntligen!!!! Förra torsdagen skrev vi kontrakt på lokalen och sen dess har varje dag tillbringats där. Vi har målat, städat, skurat, lagt golv, släpat möbler.. Stackars lillen har fått vara med om mycket. Varje dag har vi tagit tåget till Helsingborg där vi sedan blivit mötta av Yasmine och hennes tollare Svea. Sen buss till lokalen där lillen fått suttit instängd/fast någonstans medan vi grejat. Första planen var att han skulle få vara i sin hage av kompostgaller.. Det fungerade i några timmar tills han lyckades ta sig ut och smyga till hallen där han ställde sig och drack målarfärg.. Tack och lov fick Yasmine syn på honom ganska fort, men det blev ändå lång nervös väntan innan vi fått prata med djursjukhus och giftinformationen. Jäkla hund som ska äta allt! En otrolig lycka att målarfärg inte var farligt i sån liten mängd. Efter det fick han sitta fastbunden resten av den dagen. De efterföljande dagarna fick han ligga i sin bilbur(i lokalen alltså) som han, som tur är, älskar. De sista dagarna har vi haft ett rum klart där han och Svea fått vara.. Det är nog tur att vi haft Svea där. Även om hon kan bli lite väl arg på honom ibland så har de ändå väldigt roligt tillsammans :)

image175

image174

image196
Vipsen åker tåg

image197
Vipsen sover på tåget

Idag var det dags för öppet hus på dagiset. Ägarna till 7 hundar dök upp och alla var underbara! Jättetrevliga, snälla och goa. Ställde en hel del frågor, men bara såna vi kunde svara på :) De verkade alla väldigt nöjda med oss och lokalen och alla börjar på måndag! 7 hundar! Wee!!! :) Det är två golden retrievers, en labrador, en irish soft coated wheaten terrier, en hovawart, en jack russel terrier och en dvärgpudel. Ja och så en welsh corgi cardigan (Vipsen!!!) och en nova scotia duck tolling retriever (Svea)! :)
Lite bilder på lokalen:
image190
Ingången är mellan förrådet och rum 6

image189
De fina tavlorna och skylten som min underbara storasyster har gjort

image191
Hallen (ej färdigstädad)

image192
Hallen från andra hållet(Till vänster är rum 1-4 och till höger kök, rum 7 och förråd)

image193
Rum 1 (Aprikos)

image194
Ruym 2 (Rosa)

image181
Rum 3 (Orange)

image182

image195
Rum 4 (Gul)

image183
Rum 5 (Lila)

image184
Rum 6 (Blå)

image185
Rum 7 (Grön)


Skällandet som jag nämnt förut börjar bli ett större problem tyvärr.. Lokalen vi har till dagiset är underbar, men grannarna vill inte ha oss där så därför är det extra viktigt att hundarna håller sig tysta och lugna.. Vipsens skällande är alltså inte bara ett personligt problem längre, nu gäller det företaget.. Jag och Yasmine har pratat om att jag ska försöka träna honom att hämta en viss grej när han vill varna istället för att skälla.. Får se hur det går. Har början träna lite "fusk-apportering" som blir det första steget och det fungerar faktiskt bra.
I torsdags var jag och Vipsen till veterinären för en liten rabies vaccinering. Inga problem alls! Så länge veterinären ger honom godis så kommer han nog alltid att älska att åka dit :)
Ja, det var nog allt för dne här gången. På måndag öppnar dagiset så nästa vecka lär det inte finnas mycket tid för uppdatering heller, men jag lovar att försöka!

Norrlandsresan- nu är vi hemma igen!

Lördag den 22a började vi resan norrut- klockan 5 på morgonen! Rent livsfarligt egentligen eftersom vi båda somnade till bakom ratten x antal gånger.. Men när det väl började ljusna så gick det riktigt bra. I Nyköping plockade vi sen upp syster som kom med flyget från Tyskland. Klockan 9 på kvällen var vi framme. Jag hade oroat mig en del för hur bilresan skulle gå med Vipsen, men vilken otrolig hund! Så fort han kommer in i bilburen så lägger han sig ner och sen ligger han där! Inte ett knyst på hela vägen förutom när han ville ut och kissa.. 15 timmar i bil och han bara sov :) När vi väl var framme fick han träffa min pappa och det var nog kärlek mellan dem direkt :)
image127

Efter några timmars prat var det dags att sova och då upptäckte vi det som har varit ett problem hela vistelsen där uppe.. Vipsen vaktar och skäller för allt! Här i lägenheten har han aldrig sagt ett knyst inomhus förutom ibland när Markus låser upp dörren när han kommer hem. Men hos pappa.. ojoj, han skällde hela tiden! Första kvällen skällde och morrade han konstant när min syster gick i rummet bredvid och när pappa rörde sig på undervåningen.. Resten av veckan har han skällt när han varit nere och någon gått på övervåningen, när han varit uppe och någon gått på nedervåningen, när någon öppnat en dörr, när någon gått på bron, när någon gått i trappen... Tack och lov blev det bättre på slutet av veckan, men även nu när vi är tillbaka i lägenheten så är han klart mycket värre än han var innan vi for. Tyvärr blir han ju även äldre så instinken att vakta och skälla kommer väl bara att växa.. Måste försöka dämpa det på något vis, men vet inte riktigt hur. Att ignorera fungerar ju inte så bra i en lägenhet med grannar åt alla håll.. Då blir vi nog vräkta innan han insett att det inte lönar sig att skälla..

image128

Nåja, åter till resan. På söndagen var det dags för alla julförberedelser. Granen skulle letas, skinkas kokas, revbensspjällen fixas.. Jag vet inte riktigt hur vi lyckades, men vi hann faktiskt med allt! Jag hann även med att åka upp till min mamma en stund där Vipsen fick leka med hennes blandrastik Raija. Oj så kul dom hade! Dom lekte, lekte, lekte tills vi var tvungen att åka därifrån så inte Vipsen skulle köra slut på sig alldeles. Efter det var han så trött så att när vi åkte till min mormor så hälsade han knappt på dem, han bara slocknade på deras golv. Bättre första intryck hade han nog inte kunnat göra, så det var ju bra :)
På kvällen kom min bror ner med sin sambo och två barn. Hans 4 åriga dotter Ronja var helt fascinerad av Vipsen(hennes mamma har en rottweiler och en dobberman) och klappade och klappade.. Vipsen låg så lugnt och tuggade på sitt lilla ben i mitt knä och brydde sig inte det allra minsta. Han är verkligen underbar när det gäller sånt :)

image130

Dagen efter var det julafton. Vilken härlig dag! Vi inledde allt med att öppna paketen som tomten lämnat under granen. De som klev upp senare fick dock ta sina paket från bordet, jag var nämligen tvungen att rädda dom då vipsen tyckte att alla paket borda öppnas av honom :) Efter det tog vi en lång härlig promenad på lägdorna. Vipsen sprang och lekte i snön och var så lycklig så.. Underbart!
13.00 började släkten dyka upp och då fick lillen sova bakom kompostgaller inne på pappas rum. Inga problem alls, han låg där inne hur snällt som helst

image131

När det var dags för kalle anka fick Vipsen dock vara med. Ett sånt nöje kan ju ingen få gå miste om :) Vid paketutdelningen senare på kvällen fick han dock sitta och iaktta från pappas rum igen. Han fick faktiskt några paket själv av "tomten". En jättefin tomtedräkt med tillhörande tomtesockar av min syster och ett kamouflage färgat täcke av min plastpappa :)

image134

På juldagen åkte jag, Markus, mamma, Vipsen och Raija till skogen så att hundarna skulle få springa och leka och det gjorde de verkligen! Raija har dock ben som är ungefär tio gånger längre än vad Vipsen är totalt så hon kan i princip gå fortare än vad han springer, fast de verkar inte riktigt bry sig, de busar för fullt ändå :)
Tyvärr fick Raija vittring på något och drog iväg ganska tidigt och var borta i kanske en halvtimme, men hon kom ju iallafall tillbaka till slut. Vipsen höll på att ge mig en hjärtinfarkt när han stack iväg efter Raija rakt in i skogen när hon drog iväg. Till slut var det bara hans små öron som syntes. Tack och lov insåg han till slut att snön var alldeles för djup för honom och kom tillbaka till oss. Vilken lycka! Sen höll han sig faktiskt hyffsat nära oss. Vi tränar mycket på "kom" och "stanna" och ibland fungerar det riktigt bra :)

image132


image133

När Raija kommit tillbaka fick hon låna Vipsens vante att leka med och då blev det fart på dem!

image135

image136

image138

image139

image140

På annandagen åkte jag, pappa, syster och Vipsen till skogen för att kolla på en nybruten väg som pappa ville se. Vipsen njöt som vanligt, både i bilen på väg dit och sen när han fick springa i snön
image142


image141

image143

image144

image145

image146

image147

image149
Att fota ett corgifnatt är inte det lättaste, men här är mitt bästa försök iallafall..

image150

image151

image152

Den 28e blev det ingen promenad i skogen, däremot på lägdorna hemma i byn.. En så otroligt vacker plats.. Eller kan det vara så att jag ser med mina "barnögon", att det är platsen där jag växt upp och haft de mest underbara och lyckliga år man kan tänka sig?
image153

image154

image155

image156

image157

image158

image159

image160

Den 29e fick Vipsen bekanta sig med såna där små människor, även kallade barn. Först var vi och hälsade på min brors ex och deras tvillingar Max och Tindra som fyllde 1 år. Vipsens första reaktion var att skälla vilket fick Max att storgråta.. Inte den bästa starten kanske :) Sen fick Vipsen sitta i mitt knä en stund och varva ner lite och det gick riktigt bra. Tills ytterdörren öppnades och han var tvungen att skälla, vilket återigen fick Max att gråta, stackarn.. Sen gick det bättre.. Vi satt på golvet medan barnen lekte. Vipsen var kopplad hela tiden, men enbart för att han ville leka med leksakerna, barnen brydde han sig inte om. Tindra vågade sig fram och rörde vid hans nos. Men oj så otäck den såg ut att vara. Hon ryckte tillbaka armen och hela hon typ drog ihop sig av avsky :)
På kvällen for jag sen hem till min kompis som även hon har en liten, Edvin heter han och är snart 10 månader. Vipsen fick följa med för att säga hej (när jag nu äntligen har något att vara stolt över så måste han ju visas upp för alla :) ), men sen följde han med husse hem igen. Även lilla Edvin var han tvungen att skälla på. Fast det var inte så konstigt eftersom Edvin kom i full fart med sin gåstol.. När jag lyft upp Vipsen (när han slutat skälla så klart) så hälsade de på varandra utan problem.. Min hund är så duktig :)

Den 30e åkte jag utan Vips upp till min mamma. Det var faktiskt rätt skönt för då kunde jag (äntligen) få busa ordentligt med min Migo.. Migo fyller snart 9 år, men han kommer för alltid att vara min stora klumpiga valp.. Tyvärr är han bara så där underbar mot de han känner och han är inte riktigt pålitlig mot varken hundar eller människor. På grund av det visste vi inte riktigt om han skulle få träffa Vipsen alls. Men under veckan fick de hälsa på varandra några gånger i koppel och det gick jättebra. Vipsen märkte direkt att det inte var en hund man kunde busa med, utan en hund man var lugn och undergiven mot.

image161

image163

image164

image165

image166

image167

image168

image169
Det är inte alla hundar som har ett eget älghuvud som leksak...

image170

Efter en halvtimmes bus med Migo så tog jag och mamma med honom och Raija på en underbar promenad i det härliga vädret..

image171

image173

Sen var det då nyårsafton och Markus födelsedag. Som vanligt i min familj bestod mycket av firandet i att äta, så massor av god mat och tårta blev det :) Vi var även upp en sväng så Vipsen fick leka en sista gång med Raija.. Han har förresten träffat mammas katt Ebba ett flertal gånger nu och han bryr sig verkligen inte ett dugg! Visst vill han nosa och leka lite med henne, men på ett väldigt lugnt och sansat sätt..
Efter tårta, mat och skålande i cider så var det dags för sista natten i norrland.. Klockan 5 klev vi upp (eller, jag och vipsen klev upp, milla och markus hade varit vaken i princip hela natten), packade bilen och sen begav vi oss.. Vipsen var lika underbar som på vägen upp. Han sov hela tiden och när han hade varit ute och rastat så sprang han självmant till bilen och ville åka igen.. Många långa timmar senare var vi framme här 20.30 igårkväll.. Tillbaka till stadsboendet.. Vipsen var överlycklig när han kom ut här och hittade sitt första tuggummi på över en vecka.. Han sprang som en tok in i hissen och han skällde till av förväntan när han kom in i lägenheten.. Det är ju kul att han trivs :) Jag fasar dock för de närmaste dagarna då han säkert kommer vara ett monster. Han är ju van nu att springa och leka varje dag och nu är det tillbaka till koppelpromenader och lite bus ibland i rastgården.. Hmm.. Måste ta och köpa mig bilen nu så vi kan komma ut till grönområdena även på vardagar..
Just nu sover han dock gott på sin kudde.. Nöjd och belåten efter 1½ vecka i norrländsk frihet..





RSS 2.0