Pippilotter :)







9 månader

Vikt: 10,7 kg
Längd: 75,5 cm (10/12)

Sömn: I början av månaden vaknar hon sent (8-9), Sover ett pass på dagen och somnar sedan vid 19 på kvällen.  I slutet av månaden börjar hon vakna tidigare och sover oftast två gånger på dagen. Det går inte alls att lägga henne i hennes säng utan hon sover hos oss.  Sover oftast oroligt och vaknar och gråter.  I slutet av månaden går det plötsligt att lägga henne i henned säng igen och hon sover även bättre på nätterna.  I ca en vecka åtminstone,  sen funkar det inte igen. 

Vaken: Glad och busig!  Leker mycket och gärna. Leker tittut, slår saker mot varandra,  drar i och undersöker allt. Står upp,  öppnar lådor och skåp.

Mat: Vill inte alls bli matad utan bara äta själv.  Äter inga puréer eller liknande alls utan vill ha bitar hon kan plocka upp. Äter oftast en macka till frukost,  mat till lunch och middag och så gröt till kvällsmat.  Däremellan frukt och smörgåsrån.  Älskar korv, köttbullar, bröd och bär.

Tycker om: När man leker med henne.  När hon lyckas med något bus,  som att dra ut toapapper eller doppa händerna i vippens vattenskål!  Älskar att undersöka saker och att tömma lådor och hyllor. Älskar musik och dansar när hon hör någon hon tycker om. 

Tycker inte om : samma som alltid,  hatar att vara ensam på golvet.  Tycker fortfarande inte om att åka bil eller vagn.  

Utveckling: 2/11 börjar hon lägga på en konsonant i slutet och säger dob dob, nam nam, dab dab. Några dagar senare börjar hon säga "hårda konsonanter " som k och säger bl.a. Dackum 
4/11 femte tanden, högra framtanden i överkäken och 6/11 Sjätte tanden,  den vänstra framtanden i överkäken 
11/11 börjar hon härma igen om man räcker ut tungan. 16/11 smackar med tungan 
18/11 sjunde tanden, uppe höger och några dagar senare kommer den åttonde,  uppe till vänster. 23/11 börjar hon säga gotti/kotti/gatti
gatti och att gå utefter saker. 
25/11 tar hon ett steg när hon står fritt!!
26/11 tar två steg utan stöd!! 

Tredagarsfeber?

Lilla hjärtat vaknade och grät i natt och när jag lyfte upp henne kände jag att hon var kokhet. Trodde först att hon bara var för varmt klädd så bytte pyjamasen mot en tshirt, men ganska snabbt insåg vi att hon hade rejäl feber.  Hade tyvärr ingen termometer hemma (den har gått sönder)  och Alvedon vågar vi inte ge henne eftersom vi fortfarande inte fått tid för allergiutredningen. Resten av natten sov hon nog max en kvart åt gången,  vaknade och grät hela tiden.  Vid 5 gav jag upp mina försök att sova och vid 6 klev jag upp med henne.  Markus åkte och köpte en termometer så fort apoteket öppnade. Då hade hon 38.7 och långt ifrån så varm som i natt så kan tänka mig att hon låg på över 40 grader då.  Nu har den stigit till 39.1. Hon är väldigt väldigt trött och sover precis sitt tredje pass för idag,  hon som aldrig sover mer än två pass på en dag, och än är klockan bara 12! Markus köpte även ipren så det får nog bli lite sånt nu när febern verkar stiga igen.  Hon har inga andra symtom alls så vi räknar med att det är tredagarsfeber, får väl se om det stämmer. Aningen typiskt att hon skulle få det nu när jag och Markus bokat julbord till imorgon och hon skulle vara med sin farmor.  Tur det går att omboka :) huvudsaken lilla älsklingen blir frisk snart ❤

Jämtland!

För lite drygt en vecka sen var jag och Emma hem till Jämtland i några dagar. Superhärligt! Vi flög upp och det gick verkligen så bra som det bara kunde göra.  Vi hade ledigt bredvid oss i planet alla sträckor så hon kunde stå på sätet och skutta hur mycket hon ville :) Både på resan dit och hem  så sov hon dessutom hela vägen efter mellanlandningen i Stockholm,helt perfekt!  Väl i Jämtland blev det tid och lek med familjen och en del turer till skogen i jakt efter snö. Till slut hittade vi en väg där det var lä så att snön faktiskt låg kvar. På en yta av ca 100 meter åtminstone :) 

Viktigt att läsa safety on board-kortet :) 

Lunch på arlanda 




Sundsvalls flygplats 


Leker tittut :)



RSS 2.0