Jämtland över jul!

Här kommer lite bilder från våra härliga 10 dagar i Jämtland :)

 Åker spark :)


Monster :)



Finaste ❤

Inbäddad :)

Vippen och hans kusiner 

Pulka :)

Ramlade ur pulkan...  :)


Vippen är inte jätteglad när lillasyster rör honom.. 



Lite röd om näsan :)


Äter gurka 




Emmas första jul!

 
Ja då har Emmas första jul passerat! Väldigt lyckad tycker jag :) Vi började en vecka tidigt här nere i Skåne med att fira och öppna paket med Emmas farmor och faster. Hon fick en massa bra saker! Gosedjur, docka, instrument, Malmö FF tröja, kläder.. Har säkert glömt något, men allt var väldigt uppskattat. Hon fullkomligt älskar sina maraccas! :)
 
 
En maraccas!
 
Gosehund, trumma, maraccas, trumpet..
 
Den 19/12 flög jag och Emma upp till Jämtland för att fira riktiga julafton där uppe. Markus och min syster körde upp med hundarna den 21a. Flyget gick bra trots att Emma var förkyld och fick lite ont i öronen.
Julafton firades som vanligt med hela familjen, dvs Emmas mormor, morfar, mormorsmor, mormors bröder, moster, morbror med tjej och tre barn (Emmas kusiner alltså) och så Siv som är Emmas mormorsmors avlidna brors fru. Det kom dessutom en tomte på besök! Jag trodde att Emma skulle vara rädd för den, men det var faktiskt inga problem alls :)
 
 
 
Får paket av tomten!
 
 
Även här fick Emma en massa roliga och bra julklappar! Gosedjur, speldosa, plastdjur, traktor med djur på flaket, cd med barnvisor, ställ till hennes flaskor, väggdekorationer, byggklossar, byxor, hund som hon kan dra på... och säkert en del mer!
 
 
 
Just ja, maraccas och trumma! :)
 
Så sammantaget blev det väldigt lyckat. Emma fick fira två gånger och träffa hela sin familj, en väldigt bra lösning tycker jag!
 

10 månader!


Vikt: Ca 11 kg
Längd: Vet inte 

Sömn: Återigen väldigt varierande, men inte så bra.  Det har inte gått att lägga henne i hennes säng och nattningarna har dessutom tagit längre och längre tid. När vi var i Jämtland över jul somnade hon senare och senare och till slut somnade hon inte förrän vid 22 på kvällen.  Hon vaknade ofta flera gånger på natten också.  Väl hemma igen 30/12 bestämde vi oss för att ta tag i sömnen och Markus fixade så att ena sidan på spjälsängen kunde tas bort. Då gick det bra att lyfta över henne sen hon somnat i vår säng!  Jag väckte henne tidigare på morgonen för att få tillbaka dygnsrytmen och de sista dygnen sov hon riktigt bra.  Somnar vid 19.30, vaknar 00.30 för mat och sover sen till 06.30. Sover två halvtimmar på dagen och somnar då enklast i bärselen.

Vaken: Busig!! Full fart hela tiden :) kryper, står och går längs möbler hela tiden.  Kryper iväg från en för att undersöka och hitta på bus. Drar ut lådor, drar ut toapapper,  kastar saker i golvet.  Pratar massor och gör mycket olika miner. Väldigt väldigt rolig att vara med :) 

Mat: Äter det mesta utom grönsaker tyvärr. Har provat potatis,  ärtor,  majs,  broccoli,  blomkål,  paprika mm, men allt spottas ut. Gurka och tomat gillar hon dock och även frukt och bär. Favoriten är helt klart korv och det och pasta med tonfisk är det enda hon äter mycket av.  Vi provar och provar för att hitta något hon kan gilla lika mycket som korv,  men än så länge har vi gått bet. Dricker ersättning på kvällen och natten,  men annars bara om vi ska bort och det är smidigast. 

Tycker om: Att busa! Att göra saker hon vet att hon inte får. Absoluta favoriten är att krypa iväg fort som tusan in i köket för att plaska i vattenskålen. Gillar även att dra ut toapapper, att plaska i duschen (med kläderna på)  och att slå med dörrar och lådor. Älskar musik och dansar när hon hör nåt hon gillar. 

Tycker inte om: Grönsaker. Att åka vagn (fast det har blivit lite bättre,  åtminstone om Markus också är med och vi går och pratar) och bil.  Att sitta still. Att känna sig ensam. Att somna.

Utveckling: Nu känns hon verkligen som en liten människa!  Hon funderar,  iakttar, provar och härmar. Gör massor av miner och ljud. Går mer och mer längs med möbler och blir smidigare och smidigare i sina rörelser. På 10-månadersdagen går hon 4 steg!  Runt jul lärde hon sig att knäppa händena, att spela på läpparna med fingrarna och att hålla handen för örat som en telefon när man säger hallå :)

RSS 2.0