Badbilder!



































Semester del 2!

En vecka har gått och vädret har väl inte varit det bästa.. Visserligen helt perfekt för hundpromenader, men vad hjälper det när skrutten är halt! De första dagarna var jag så överlycklig över att vara hemma i skogen så vi var ute hela dagarna. Det blev visst lite mycket för den lilla kortbeningen så onsdag-torsdag var han halt. Vi har tagit det betydligt lugnare efter det, men även idag efter långpromenaden så kom det lite haltande.. Antar att jag får ta det Ännu lugnare..
Idag var vi till veterinären med hans öra för ny provtagning. Det var fortfarande gegga kvar längst ner så hon trodde att det nog var lite svamp kvar. Proven skickas till SVA, men under tiden vi väntar på svar så ska jag pröva att behandla med ett annat medel.. Detta börjar bli drygt! Först en vecka med koksaltlösning, sen 10 dagar med öronrens och nu ytterligare tio dagar med nytt medel.. Jag hoppas hoppas hoppas att det försvinner sen, men antagligen blir dte väl minst ett veterinärbesök till..
Förutom hundpromenader så var förra veckan fullspikad med annat. Resa till Dollarstore, auktion, traktorrace(min bror kom 2a, wee!), turridning, besök hos momma, besök av Sofie.. Full rulle med andra ord! Har inte haft en enda ledig dag än och den här veckan blir nog lika.. Veterinären idag, stadsbesök imorgon med Sofie och Erica, upp tidigt och ut på långpromenad på onsdag, torsdag.. ja, då blir det säkert nåt, träffa sandra kanske? fredag ska vi till Åsele och sen lördag och söndag är ännu oplanerade.. Jag hoppas på att få en av dom ledig! Och att solen tittar fram så man kan sitta i trädgården och slappa..

Hmm.. Har säkert mer att skriva, men tar och försöker få upp lite bilder så länge.. Det här internetet är segare än det hemma så jag orkar inte få upp så många bilder, men ni får nöja er med de som kommer :)


Vipsen hittar ett fynd! Ett älgkranium med tillhörande horn :)


En padda! (eller groda.. jag minns inte så mycket från den kursen på skolan :))




badat!






spottar vatten :)


monster :)


tuggar ben


Krille racear på traktorrace :)




Uttaberga!




pappa fiskar

Nu orkar jag inte mer!

Ett litet tillägg ska jag dock göra!
Jag har lagt två blodspår till Vipsen sen jag kom hem och han är helt suverän! Ska försöka få tid att lägga fler de närmaste dagarna och se till att göra de ännu svårare! Idag var vi även en sväng till agilitybanan så han fick springa lite. Min lilla stjärna, han fixar allt :) Utom den platta tunneln, den ville han inte alsl göra idag :)

/Carolin

SEMESTER!!!



Nu har jag semester!! Heelt underbart! I lördagsmorse 9.28 satte jag och Vipsen oss på tåget i Lund. 17.49 klev vi av i Sundsvall! Runt ettiden så var det 50 minuters paus i Stockholm, men annars var det till att sitta still på tåget hela dan.. Lite drygt, men vipsen var underbar. Han uppförde sig helt perfekt! Sov hela vägen, gick perfekt i koppel på stationen, brydde sig varken om folk eller hundar, hälsade lugnt på några som ville hälsa, tiggde lagom när jag åt, följde med in på miniminitoaletten på tåget och tog ingen plats alls.. Perfekt! :)


sover på tåget

Efter ytterligare en timme i bil sen så var vi hemma. Stannade till hos momma och mobbo på vägen så att jag fick träffa dom. Jättekul! Sen vidare till pappa.. En otroligt skön känsla att vara hemma..
Gick och la mig tidigt i lördags och sen upp tidigt på söndagmorgon. Gick med vipsen upp till mamma (4½km), sen gick vi iväg på en 2 timmars runda. Vipsen var lös hela tiden och var så otroligt duktig! Det var jätteskönt att se honom med Migo och Raija(mammas hundar). Vi var lite oroliga att Raija skulle kunna vara sur på honom eftersom han är kastrerad (kemiskt) nu, men hon tyckte lika mycket om honom nu som förut! Dagen tillbringades sedan hos mamma, en stund hos momma och slutligen tillbaka hos pappa. Då var Vipsen trööött! :)


Idag fick han följa med till handelsträdgården och köpa blommor. Superduktig! Satt/låg helt stilla hela tiden medan vi plockade de blommor vi skulle ha. Han lyssnade så otroligt bra och gjorde precis som jag ville hela tiden. Min älskling! :)





Efteråt gick jag, mamma, Vips och Raija ut i 2½ timme. Vips var lös hela rundan idag också och lyssnade perfekt.. Så stolt över honom!!






så här fin blir man när man rullat sig



För övrigt så måste jag väl berätta lite om äventyret med hans öra.. Det vi trodde var en öroninflammation, visade sig vara en svampinfektion som krävde sövning, rengöring och provtagning.. Han har ätit antibiotika, kortison och hans öron ska rengöras två gånger om dagen och har så gjorts i två veckor nu.. På måndag nästa vecka ska vi till veterinären igen för att ta prover och se om svampen är borta. Jag håller alla tummarna för både jag och Vipsen börjar lessna nu!

Hmm.. Ja, annars händer inte så mycket.. Har en hel del inplanerat under semester, men jag skriver väl mer när det blir aktuellt :)

RSS 2.0