Tävlingen i Hörby

Äntligen har jag tid att uppdatera lite om tävlingen.

Som jag skrev tidigare så blev resultatet 83 poäng och därmed godkänt, jag tycker dock inte riktigt att vi förtjänade det. Vi var riktigt dåliga! Hela uppvärmningsproceduren blev fel och Vipsen var helt ofokuserad och galen när vi gick in på planen. Tanken var att han skulle få ligga i bilen, sen skulle jag ta ut honom och värma upp honom ordentligt när det var några hundar kvar innan oss. Tyvärr drog de andra klasserna ut på tiden så han fick ligga 2½ timme och ha tråkigt, när det väl blev vår klass så hade vi nummer två och jag tog för lång tid på mig på banvandringen så vi hann knappt värma upp alls. För första gången på en tävling så hade Vipsen full koll på var Markus var och spanade efter honom hela banan. Även domaren var otroligt intressant, hon och några andra stod precis utanför banan och när vi kom dit ville Vipsen absolut hälsa.. Hmm.. Riktigt dåligt gick det alltså! Men det roliga med rallyn är ju att man kan bli godkänd ändå :) Vi är egentligen kvalificerade för uppflytt nu, men vi är inte alls redo för att tävla utan koppel så vi kör på i nybörjarklass ett par gånger till iaf skulle jag tro..

 

 

 

Det här är inte ett försök till "front", utan en Vipp som HELT tappat positionen :)

 

/Carolin


Vipsen spårar och letar kantareller..

Letar kantareller

 

 

och spårar

 

Idag blev det en lång promenad med två spår och en stunds kantarelletning. Tycker han har blivit riktigt duktig på kantarellerna nu! Vi kör fortfarande med kantareller som jag har kastat ut/gömt då jag inte har en aning om var man skulle kunna hitta såna i skogen..

Spåren gick väldigt bra, förutom att vi tappade bort slutet på det första. Lade ett nytt (det som syns på filmen) så att han skulle få lyckas, men det blev tyvärr både ganska kort och utan vinkel, men han hade kul iallafall :)

Film på det första spåret kommer så fort jag listat ut hur man klipper och tar bort det virriga slutet :)

 

Carolin


Vippen gillar när sängen är nybäddad..

Så här (eller värre) blir det varje gång sängen är nybäddad.. :)


Vi tävlade!

83 poäng blev det och det får vi nog vara nöjda med :)

Mer info och bilder kommer..

Ska vi verkligen tävla?

Läste pm'et igen och det är anmälan mellan 9 och 10 för ALLA klasser trots att nybörjarklassen inte börjar förrän 11.45! Vet faktiskt inte om jag orkar det.. Vippen kommer ändå inte gå bra om han ska vara där så länge innan det är vår tur.. Får tänka på saken

/Carolin

Tävling till helgen

Till helgen blir det tävling! Verkar inte som att man får nån startlista eller nåt utan får nöja sig med pm'et som de lagt ut på hemsidan. Lite trisst, jag är en sån nyfiken person så jag vill alltid veta vilka andra som ska tävla. Kan ju vara bra också att veta ungefär hur lång tid tävlingen kommer ta också. Tack och lov så har de iallafall lagt nybörjasklassen sist, de ska nämligen ha gemensam prisutdelning när alla klasser är klara. Jag hade blivit tokig av att starta först och sne få vänta flera, flera timmar till prisutdelningen! Usch, sånt är bland det värsta jag vet. De andra tävlingarna har haft prisutdelning efter varje avslutad klass- otroligt mycket bättre!
Jag drömde två drömmar om tävlingen i natt. Först drömde jag att det gick uruselt och vi fick 37 poäng. Sen drömde jag att vi fick 98 poäng (två från fullt), men de räckte ändå bara till en fjärdeplats och priset vi fick var en BITS (eller bit?) till en borrmaskin! Usch så besviken jag blev... Jag hoppas på bättre pris om vi hamnar på pallen i verkligheten :)

/Carolin

Vippen har fått en hemsida

Kolla in vipsen.zoomin.se!

Vi gjorde det!!!



Igår var det dags för vår andra tävling i rally och det gick otroligt bra! Vi fick 90 poäng och kom på 3e plats! Därmed fick vi medalj och fick dessutom stå på prispallen, vilken underbar känsla! :) Jag har inte kunnat sluta le sen jag klev upp på pallen :)
Den här gången gjorde vi helt annorlunda inför tävlingen och det verkar som att det var rätt. Förra gången satt han med oss utanför planen nästan hela tiden och var då helt slut av alla intryck innan vi ens börjat tävla. Igår fick han sitta i bilen tills fem minuter innan start och då fick han titta lite på alla människor och hundar, sen klickade vi kontakt och så kampade vi rätt rejält innan vi gick in på plan. Han var lite ofokuserad fram tills andra skylten, men sne lyfte han huvudet och kollade på mig i princip hela banan! Min underbara älskling :)

start

 

tysk-svängen

 

 

 

Front-1-2-3 bakåt

 

 

 

 

 

 

 

Belöning :)

 

Beröm av domarna

 

 

 

Min vinnare! :) Förutom medalj så fick han en leksak och en stor hink från Olivers petfood som innehöll 2 påsar training bites, 1 påse big bites, 1 påse liver bites, 3 provpåsar av deras foder och två ben! Vipsen blev helt galen av doften från påsarna! :)


Vippens födelsedag!

I fredags fyllde världens bästaste Vips 3 år! Dagen började med ben på sängen och långpromenad. På eftermiddag blev det kalas med tårta och paketöppning :)

Vippens tårta :)

 

Vår tårta

 

 

 

 

 

Paketöppning hos Markus mamma

 

 

 

Dags för tårta :)

 

Carolin


RSS 2.0