Träning och duktig Vipp!

I söndags var vi iväg och vallade. Eller ja, jag vallade, Vippen åt mest bajs och lallade runt.. Har även problem med att han inte vill gå så långt ifrån mig, så det har jag börjat träna på..
I måndags var det dags för ännu en träningsträff, superkul! Denna gång träffades vi på klubben för att därefter promenera till hundaffären Satchmos för lite shopping. Träningen gick riktigt bra! Använde mig av två targets och skickade honom mot den ena för att sen skicka honom till den andra. Varvade det med att bara skicka till en och sen belöna samt att ibland stoppa honom innan och skicka igen. Känns som en väldigt bra övning för att få honom bort från mig! Självklart ska targetarna tränas bort så småningom..
Efter träningen drog glada Holley förbi Vippen i full fart och han hakade på. Vi var ensamma på klubben så vi lät dom leka lite. Även lilla Shelby hängde på en stund. Superkul att se Vippen leka med en jämnstor kompis! :)
Igårkväll blev det också träning på klubben, denna gång var det bara jag och Vippen och så vår instruktör Lisa. Hon var inte där som instruktör utan tränade sin egen hund Nick, men en hel del bra tips gav hon mig ändå :) Fortsatte träningen med att skicka Vippen långt från mig och dte gick fortsatt bra! Körde även en del lydnad och lite apportering som även det gick bra. Det blev en del skall, men jag körde en del avståndsbelöning och då funkar det mycket bättre! Fick tips av Lisa att ha flera skålar med en godis i på olika ställen när vi tränar så att jag alltid har nån att skicka honom till och det tror jag kan funka riktigt bra. Vi måste få bort hans förväntan på godis från mig!

Här kommer lite bilder från i måndags:

Platsliggning!

Ser ni chihuahuan Shelby längst ut till vänster? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förresten så var jag och Vippen på Burlövs bhk i lördags och kollade på rallylydandstävlingarna. Vi skulle ha tävlat, men fick ju inte iom karensen efter sövningen. Det är nog första gången jag har med honom i den typen av miljö utan att vi ska tävla och oj så duktig han var! När vi ska tävla så är ju jag nervös vilket gör honom stissig, men den här gången var jag lugn och då var han också det. Han låg fint hela tiden, skällde inte en enda gång på de andra hundarna eller människorna! Ett litet morr på en mops när den stod 15 centimeter ifrån honom och tittade, men det räckte med ett "lugn hjärtat", så blev han tyst och släppte fokus på den! Superduperduktig var han!! :) Duktiga var även träningskompisen Martina och hennes hundar Jonna och Dante som båda blev godkända i nybörjarklassen! Jonna tog därmed sin RLD N-titel! Superkul, Grattis!! :)

Carolin

RSS 2.0