Tre filmer på monstret :)

Har inte lyckats ta några bilder på Vipsen den här veckan så jag får bjuda på några filmer istället :)
Den första visar hur glad Vipsen blir när hans husse (Markus) kommer på besök på dagiset. Då hugger han tag i det första han hittar och sen springer han tills han stupar :P Efter att först ha attackerat Markus med pussar och sen tjutit av glädje i tio minuter så klart...
De andra filmerna visar Vipsen när han leker med dagishunden Baloo :)







Den här veckan har varit rätt härlig. Jag slutade tidigt från jobbet tisdag, onsdag och fredag och de dagarna tog jag och Vipsen en rask långpromenad hem från tåget. Otroligt härligt!
Men, jag har börjat störa mig väldigt mycket på en sak. Nämligen att Lund är så litet så att jag i princip kan gå runt hela stan på en timme! De första "långturerna" vi gick tog ca 40 minuter och då gick jag så stor omväg jag bara kunde, tyckte jag iallafall. Sen i fredags prövade jag att lägga ihop två av rundorna för att verkligen få en lång promenad- hur lång tid tror ni att det tog? 60 minuter!!! Nu går vi visserligen fort eftersom vi är ute och motionerar så vi går ju rätt lång sträcka. Men ändå, ska man verkligen hinna runt hela stan på en timme?? :)

Annars så kan jag rapportera att Vipsen nu börjar bli mer vuxen och Mycket mer gosig! Just nu ligger han, självmant, i Markus knä och myser. Nu för tiden kommer han ofta och hoppar upp i ens knä för att vila lite. Han är fortfarande inte så förtjust i att bli klappad, men han tycker iallafall om att ligga nära och det är ju framsteg :)

Jag själv har inte mått så bra sista veckorna, varken fysiskt eller psykiskt och allt har känts rätt tungt. Känns som att jag skulle behöva komma bort ett tag från allt ansvar, alla tankar och all pengabrist..
Just idag känns allt dock lite bättre så det blir nog bra till slut. Snart är det ju tack och lov februari och vi går mot vår. Med ljuset brukar även livsglädjen komma så vi håller tummarna.. Om inte annat så fick jag nyss  Markus att lova att vi kan åka till Ullared när jag fyller år (i mars) så då har jag ju nåt att se fram emot. Får se till att spara mina korvören tills dess..

Och ja, idag har jag varit utan godis i tre veckor!! Det känns otroligt bra och faktiskt inte svårt.. Även om jag självklart hade velat sitta här med en gigantisk skål med lösgodis och bara vräka i mig.. Jag får nöja mig med fruktburk med vaniljglass, det funkar det med :)

Det var nog allt för den här gången. Tack alla mina vänner för att ni finns!

/Carolin

Jag hittade USB-kabeln!

Haha, kolla så duktig jag är Sandra, TVÅ uppdateringar samma dag :)

Här kommer först några bilder från vår promenad i dimman förra helgen. Det enda man såg var en vit vägg..







och så bilderna på lägenheten:


kokvrån




vardagsrummet






dörren in till hobbyrummet




det stökiga hobbyrummet :P


Hallen

Kom på att jag glömt fota sovrummet och badrummet så jag får bjuda på några fler bilder på Vipsen istället :)

Får jag presentera Vipsen- den morotsätande hunden:

















Appropå morötter så kan jag ju tipsa om mat som passar otroligt bra till rårivna sådana: Köttfärsfrestelse-> Potatisgratäng(strimlad potatis) med köttfärs! Vi fick det i grundskolan och jag har börjat göra det hemma nu de senaste åren, det är verkligen suveränt gott! Idag prövade jag att göra köttfärssås istället för bara stekt köttfärs. Den står i ugnen just nu så jag kan inte tala om hur det blev, men jag tror nog att det kommer bli smaskens. Speciellt med massor av saftiga, finrivna morötter till  :)

/Carolin


Två veckor utan godis!

Ja, för mig alltså, inte för Vipsen :) Han äter (hund)godis som aldrig förr! Tyvärr är han lite rund för tillfället, men det ska vi nog råda bot på! Igår morse klev vi upp och pallrade oss ut för en rask promenad i 40 minuter. I morse blev det 50 minuter och senare idag 40 minuter till. Förutom alla kissrundor så klart! Mitt nyårslöfte till mig själv var en godis- och kakfri månad och än så länge har jag alltså klarat två veckor. Två kilo har försvunnit under den tiden! Känner mig faktiskt lite taggad att ta tag i vikthelvetet för första gången på många många år. Vi får väl se hur länge jag orkar, men som det känns nu så tänker jag köra godisfritt fram till min födelsedag i mars. Jag hoppas att jag fixar det! Jag har införskaffat en stegräknare också så att jag blir mer motiverad att gå, det är faktiskt rätt kul :)

Vi har ju haft rätt stora problem med Vipsen och hundmöten vilket har gjort att man dragit sig från att gå ut då det bara känts jobbigt. Nu har vi tränat på det i många månader och äntligen kan man se resultat! Från och med veckan innan jul har han bara gjort TRE utfall!! TRE!! Det är så många som han gjorde varje dag förut. Så otroligt skönt! Tyvärr är inte problemen slut bara för det.. Under samma tid har han även gjort tre utfall mot människor. Tre utfall mot människor är tre utfall för mycket!! Han har även börjat visa mer skärpa mot andra hundar. Själva hundmötena går bra nu, men att t.ex sitta i samma kupé som en annan hund på tåget- det är svårt! Förut (för några månader sen, när han var riktigt liten brydde han sig inte ett skvatt om andra hundar) så skulle han ha morrat lite osäkert, men nu låter han helt rabiat och han är verkligen arg. Suck. Det är en riktig liten osäker fjant jag har. Angående utfall mot människor så är jag övertygad om att det är en väldigt signalkänslig hund jag har. Det handlar alltså inte enbart om osäkerhet och dålig socialisering utan om att han är så känslig för människors signaler att en person som går lite stelt och med ihopdragna ögonbryn(till exempel) betyder hot och fara i hans värld. Jag har misstänkt det här länge, men det är först nu på slutet som jag har insett att det antagligen är så. Jag har bestämt nu att jag ska maila en hundpsykolog (IMMI-instruktör) och kolla om jag kan få ha en privatlektion med henne. Om jag har råd, hon har inga prisuppgifter på hemsidan.. Jag har iaf varit på flera föreläsningar med henne så jag vet att hon är jätteduktig. Vore väldigt bra att få prata med någon kunnig och få lite mer info om hur man ska handskas med en signalkänslig hund och hur jag ska komma vidare med hans problem...

Nog pladdrat, här kommer lite bilder på ovannämnda odjur:


Favoritplatsen i nya lägenheten- här kan han hålla koll på alla hundar som passerar nedanför :)


Med sina två flickvänner på dagis










Jag vill också ha apelsin matte! Snälla! Ser du inte hur söt jag är?...


Spanar på dagisgrannar


Spanar åt andra hållet

Jag har tagit nya bilder på lägenheten som jag tänkte visa, men tyvärr hittar jag inte usb-kabeln så ni får vänta lite till..
Ha det bra

/Carolin


Hemma i söder!

Imorgon har jag varit tillbaka här nere i en vecka. Tiden går så fort!!! Hela veckan har ägnats åt att flytta in i vår nya lägenhet. Jag älskar den!!!!! Idag var vi iväg till ikea och inhandlade ett skrivbord till mig (ska ha det i "hobbyrummet" så jag kan fixa med dockhuset, pussel och scrapbook :P), ett nytt vardagsrumsbord och lite annat smått och gott. Jag har redan köpt lite fröer på tradera som ska sås så fort våren börjar komma. Jag ska fylla våra stora fönster och vår gigantiska balkong!! :)


Vipsen i soffan i nya lägenheten


Vardagsrummet sett från soffan (vi har inte städat undan allt småtjafs än)


Tvn på vår nya bänk med Markus nya högtalare. Till vänster är dörren in till "hobbyrummet" :)


Några av mina fönster


Mitt i uppackningen




Hobbyrummet


Hallen


En usel bild på sovrummet


Köket- kaklet är egentligen blått, men det blir svart på bild


Världens vackraste vovve  posar


Klättrar i träd :)


Vacker!


Vår balkong! Vi bor på 4e våningen








Mer bilder från norr!


Sover i sängen :)


Fin rumpa :)




sover i soffan :)


Så här såg det ut en hel del under veckan. Tyvärr tyckte Vipsen att Nitis (min systers hund) var alldeles för stor så han blev rädd och reagerade då med att bli arg. Första gången gick det bra, men de två gångerna efter det så började Nitis att svara emot. Då tyckte jag att det fick vara nog så därefter fick de inte umgås nåt mer.
Det var alltså inga problem när de var i koppel, de kunde vara nära varandra utan att Vipsen brydde sig. Problemet uppstod endast när Nitis ville leka eftersom han då blev för våldsam.


Världens godaste kaka!!! Jag åt minst 70 ( minst 20 åtminstone)stycken.. tyvärr




Syster och Nitis


Pappas underbara hus






det var lite för mycket snö...


-men jag vill gå den här vägen matte!


-okej, jag följer väl efter dig då!








mums, älgbajs!


























Kan ni gissa vem som skuttat där? :)





Nu var det slut på norrlandsbilder! Tyvärr var jag ju bara där uppe i en vecka. Alldeles för lite! Tågresan upp gick bra (lund-stockholm. stockholm-gävle med syster och nitis och sen bil med pappa från gävle), sammanlagt lite drygt sex timmar på tåg och 10 timmars resa allt som allt. Drygt!!! Vipsen var dock jätteduktig trots fullt med hundar överallt.

Veckan började med promenad med mamma och Raija på söndagen, helt underbart väder och en otroligt massa snö för vipsen att skutta i! Sen var det besök hos momma och därefter for jag och Vipsen hem till Sandra för en promenad tillsammans med henne och Sofie. Tack för att ni hade tid att träffa mig! Det var så otroligt roligt att få träffa er och prata av sig lite :)
Ja, sen rann veckan på. Vi städade, fixade julklappar och julmat.. Minst två gånger om dagen var jag och Vipsen ut på en lite längre runda där han fick springa lös, gissa om han var glad? Det var jag med! Det finns inget härligare än att se honom rusa runt i glädjefnatt :)
Julafton gick fort, ännu snabbare än vanligt. Massor av god mat och Kalle Anka.. En hel del julklappar med såklart :) Jag hade i princip bara önskat mig pengar så det var det jag fick.  Fick lite annat också, strumpor till exempel och så presentkort- på Adlibris av pappa och på H&M av Markus mamma och syster. Perfekt! :)
På juldagen kom Erica ner och pratade bort några timmar med mig. Ett stort tack till dig med. Vi har så mycket att prata om och det är så roligt att få höra om allt som händer i ditt liv :)

Ja.. sen var det väl inte så mycket mer tror jag.. Hemresa med tåg från Gävle. Gick bra, fast drygt och långtråkigt.. Nästa gång jag ska åka så kommer jag att boka två platser bredvid varandra så att Vipsen ryms och jag slipper sitta och passa på alla andra hundar hela tiden..



RSS 2.0