Två veckor utan godis!

Ja, för mig alltså, inte för Vipsen :) Han äter (hund)godis som aldrig förr! Tyvärr är han lite rund för tillfället, men det ska vi nog råda bot på! Igår morse klev vi upp och pallrade oss ut för en rask promenad i 40 minuter. I morse blev det 50 minuter och senare idag 40 minuter till. Förutom alla kissrundor så klart! Mitt nyårslöfte till mig själv var en godis- och kakfri månad och än så länge har jag alltså klarat två veckor. Två kilo har försvunnit under den tiden! Känner mig faktiskt lite taggad att ta tag i vikthelvetet för första gången på många många år. Vi får väl se hur länge jag orkar, men som det känns nu så tänker jag köra godisfritt fram till min födelsedag i mars. Jag hoppas att jag fixar det! Jag har införskaffat en stegräknare också så att jag blir mer motiverad att gå, det är faktiskt rätt kul :)

Vi har ju haft rätt stora problem med Vipsen och hundmöten vilket har gjort att man dragit sig från att gå ut då det bara känts jobbigt. Nu har vi tränat på det i många månader och äntligen kan man se resultat! Från och med veckan innan jul har han bara gjort TRE utfall!! TRE!! Det är så många som han gjorde varje dag förut. Så otroligt skönt! Tyvärr är inte problemen slut bara för det.. Under samma tid har han även gjort tre utfall mot människor. Tre utfall mot människor är tre utfall för mycket!! Han har även börjat visa mer skärpa mot andra hundar. Själva hundmötena går bra nu, men att t.ex sitta i samma kupé som en annan hund på tåget- det är svårt! Förut (för några månader sen, när han var riktigt liten brydde han sig inte ett skvatt om andra hundar) så skulle han ha morrat lite osäkert, men nu låter han helt rabiat och han är verkligen arg. Suck. Det är en riktig liten osäker fjant jag har. Angående utfall mot människor så är jag övertygad om att det är en väldigt signalkänslig hund jag har. Det handlar alltså inte enbart om osäkerhet och dålig socialisering utan om att han är så känslig för människors signaler att en person som går lite stelt och med ihopdragna ögonbryn(till exempel) betyder hot och fara i hans värld. Jag har misstänkt det här länge, men det är först nu på slutet som jag har insett att det antagligen är så. Jag har bestämt nu att jag ska maila en hundpsykolog (IMMI-instruktör) och kolla om jag kan få ha en privatlektion med henne. Om jag har råd, hon har inga prisuppgifter på hemsidan.. Jag har iaf varit på flera föreläsningar med henne så jag vet att hon är jätteduktig. Vore väldigt bra att få prata med någon kunnig och få lite mer info om hur man ska handskas med en signalkänslig hund och hur jag ska komma vidare med hans problem...

Nog pladdrat, här kommer lite bilder på ovannämnda odjur:


Favoritplatsen i nya lägenheten- här kan han hålla koll på alla hundar som passerar nedanför :)


Med sina två flickvänner på dagis










Jag vill också ha apelsin matte! Snälla! Ser du inte hur söt jag är?...


Spanar på dagisgrannar


Spanar åt andra hållet

Jag har tagit nya bilder på lägenheten som jag tänkte visa, men tyvärr hittar jag inte usb-kabeln så ni får vänta lite till..
Ha det bra

/Carolin


Kommentarer
Postat av: Sandra

wohoo :D uppdatering ;) retas Jag säger som innan, tycker du är SUPERDUKTIG!! 2 kilo är två kilo bort!! hejja hejja.. =)

usch då, hoppas du får till det me vipsen, lite jobbigt att han är så känslig.. han är ju för fin :) Men de kommer nog ordna sig. Du är jätteduktig :)

Kram

2009-01-18 @ 18:07:54
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0