David 5 månader! (3,5 korrigerat)

Vikt: 6750 gram 

Längd: 62 cm

Sömn: Sover massor!  Somnar för kvällen nångång mellan 18 och 21 och vaknar för dagen när Emma väcker honom vid 6-7. Har vaknat varje eller varannan timme de flesta nätter senaste tiden.  Innan dess kunde han sova några timmar i sträck. På dagarna sover han i sjal / sele eller i sängen efter att vi liggammat. Om Emma inte är hemma så kan han sova och amma många timmar.  Ofta 9-14 medan hon är på dagis.  Är vaken och nöjd max två timmar åt gången.  Under hela januari skrek han 1-3 timmar minst 4-5 kvällar varje vecka. 

Vaken: Mer och mer intresserad av vad som händer.  Sitter en hel del i babysittern,  ligger lite i babygymmet och kan sitta i jumbon. Tittar gärna på när Emma leker.  Tycker om att se sig omkring när vi är på affären och har även varit glad i vagnen utomhus några gånger när han kunnat titta på det vi går förbi. 

Mat: Drack mindre och mindre ersättning och har nu helammat i två veckor! Fungerar bra förutom att han fortfarande tar för litet tag så jag måste hjälpa till att hålla.  Vill bara liggamma! 

Tycker om: Att bli buren, gärna i sjal eller sele. Att få vara med.  Att titta på tv och när Emma leker. När man pratar med honom. Att ligga och sprattla.

Tycker inte om: Att vara ensam, hungrig eller övertrött. 

Utveckling: Tittar på saker. Ler massor (speciellt när han ser mig eller Emma!) och skrattar ibland.  Kan hålla fast saker och skaka en skallra.  Suger och biter på saker.  Pratar en hel del och blåser bubblor. Väldigt stadig i nacken,  går att dra upp till stående utan problem.  Står ganska stadigt.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0