Lillpalten!

Ja nu är han här vår lille palt ❤
Havandeskapsförgiftningen slutade i igångsättning efter en vecka på sjukhuset.  Vi provade först med sex doser cytotec utan resultat och därefter en ballongkateter (fy fan vilken smärta!!).  Den kom ut efter några timmar och då blev det dags för nån slags gelé.  Därefter gick det snabbt!  Två timmar med värkar innan han kastade sig ut till en förvånad barnmorska ;) Någon epidural hanns inte med den här gången,  men tack och lov lyckades jag få några andetag med lustgas åtminstone!  

Den 8/9 klockan 19.42 föddes vår fina lilla prins. Han föddes i vecka 34 + 0 och vägde 2020 gram och var 43 cm lång. 

Eftersom han var så pass tidigt född och så liten så blev det neonatal för hans del.  På grund av mitt blodtryck var har tvungen att ligga kvar på den andra avdelningen (perinatal) i två dygn medan Markus fick vara med lillen.  Jag fick dock lov att gå in dit på dagen tack och lov!  
Lillpalten fick ligga på värmemadrass, matas med sond och ligga med övervakning för puls och andning.  Några direkta problem har han dock inte haft. 

Förra lördagen, när han var en vecka och två dagar, fick vi äntligen lov att komma hem men med fortsatt stöd från hemsjukvården. 
Sedan i söndags (när han var två veckor och tre dagar) är han utan sond och klarar sig med endast amning! 

Världens bästa Emma har varit precis så underbar som vi hoppades.  Hon vill pussa och krama lillebror hela tiden och är väldigt snäll mot honom ❤ 











Kommentarer
Postat av: sandrabergvall.blogg.se

Så glad att allt slutade väl trots alla saker. Och att ni nu är hemma och han har fått sluta med sonden. <3 Så fantastiskt fina och mysiga bilder. Roligt att få se. :)

Emma är en fantastiskt fin storasyster. <3

2016-09-29 @ 14:18:03
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0