Nässelutslag!

 
I tisdags var Emma riktigt riktigt dålig i magen och på kvällen hade hon svårt att somna. När hon väl somnat vaknade hon minst en gång i halvtimmen och grät. Vi gjorde vad vi kunde för att trösta henne, men vid 4-tiden på natten var vi övertygade om att hon hade ont i magen och bestämde oss för att prova ge henne lite alvedon. Vi märkte ingen skillnad utan hon var lika ledsen tills hon vaknade för dagen vid 8-tiden på onsdagen. När jag då skulle byta på henne i dagsljuset så insåg jag att hela hon var täckt av nässelutslag! Ilsket röda, buckliga utslag! Tänkte direkt att det var en allergisk reaktion på alvedonet eftersom hon aldrig fått det förut.
Ringde och bad Markus komma hem för jag visste inte vad jag skulle göra. Han kom hem och ringde 1177 som rekommenderade oss att ringa vårdcentralen och om de inte hade någon tid så skulle vi åka till barnakuten. Vi hade en väldig tur att vår bvc-sköterska hade tid att ta emot oss och hon fick även tag på en läkare som kunde komma och titta. De blev båda två förvånade över hur mycket utslag hon hade och avfärdade snabbt vissa av misstankarna vi och dom haft. Kvinnan på 1177 sa att det kunde vara reaktion efter tredagarsfeber, men enligt bvc stämde inte utslagen. De var även för intensiva för att vara en reaktion på något hon ätit i liten mängd. Varken läkaren eller sköterskan hade varit med om den typen av reaktion på alvedon, men för säkerhetsskull skickades en remiss så vi kommer att bli kallade till allergimottagningen för utredning. Om det inte var alvedonet så återstår antingen reaktion på gluten eller en reaktion på någon infektion i kroppen. Magen var ju som sagt kass och det pga att vi bytt ersättning några dagar tidigare och den nya sorten innehåller tydligen mer gluten. Eftersom hon hade ont och var ledsen flera timmar innan alvedonet så känns det troligt att det var glutenet. De tog en snabbsänka med stick i fingret för att kolla efter infektion, men det visade helt normalt.
Det fanns tyvärr ingenting de kunde skriva ut för att lindra hennes klåda, varken antihistamin eller någon salva. Det fanns en sort, men den var så stark att de inte ville skriva ut den om det inte var absolut nödvändigt. Så det var alltså bara till att avvkta. Det blev ett riktigt jobbigt dygn till med en liten tjej som uppenbart var väldigt besvärad. Det måste vara fruktansvärt att ha klåda över hela kroppen och inte kunna klia sig! Hon gjorde det hon kunde genom att gnida sig mot saker, men det hjälpte nog inte mycket. Vi höll henne sval, lät henne bada och smörjde in henne med Miniderm. Hon fick sova i vår säng på natten så att vi lätt kunde vyssja henne när hon vaknade. Utslagen bleknade successivt och i fredags började lillan att bli sig själv igen. Idag söndag syns utslagen inte alls och hon var varit sitt vanliga glada jag. Helt underbart!
Vi har givetvis backat met maten och hon har bara fått sin gamla sorts ersättning och inget annat sen i onsdags. Idag provade vi med lite gröt (som hon ätit i flera veckor innan utan reaktion) och tänkte göra det i några dagar för att se om hon reagerar. Om det funkar så kommer vi sedan att väldigt, väldigt långsamt försöka vänja in den nya ersättningen igen och se vad som händer. Jag hoppas verkligen att hon inte kommer visa sig vara glutenintolerant!
 
Väldigt svårt att ta bild där man verkligen ser hur hemska utslagen var, men det syns ju lite i allafall
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hon är så otroligt söt!! :) Gotjejen. Och vad de händer grejjer, de känns gå så fort. haha :D
(försökte kommentera på ditt senaste inlägg men det gick inte att göra kommentarer?! antagligen en bugg hos blogg.se)

Lilla hjärtat då, har ni fått någon kallelse ännu för att kolla allergier? om det blir någon fler gång så kan ni smörja in med potatismjöl, det lindrar klåda på kroppen. <3
Kram

2014-09-26 @ 08:51:32
URL: http://sandrabergvall.blogg.se
Postat av: Sandra

Men suck, ja kan inte kommentera på något av dina nyare inlägg.

Inlägget med badrocken; gud så söt!!! Och hon är ju bedårande! :D

Gud det går så fort, tänk att hon kryper, de e full fart på lilla donnan. :)

Så roligt att få se bilder.

2014-09-26 @ 17:18:04
URL: http://sandrabergvall.blogg.se
Postat av: Sandra

Haha ja måste säga att jag blev chockad att se alla kommentarer. ;) Men oj så roligt!! :D De uppskattas verkligen.

Ja jag tycker de e roligt när de har tema på bokklubbarna. Den där är jättebra och så är det med cd också så han kan lyssna och försöka hänga med själv också. Han tycker ju också allt sånt är intressant och de går ju igenom mycket, allt från väder, trädgårdar, berg och vulkaner m.m. Mycket intressant

2014-09-26 @ 17:19:25
URL: http://sandrabergvall.blogg.se
Postat av: Sandra

Haha ja jag har också svårt för det, därför det tagit så lång tid att läsa. Det och att böckerna är på 700-800 sidor. haha.
Men jag är ändå glad att jag läst dom för de är väldigt bra och intressant bara man kan hålla ut när de blir lite för mycket detaljer och namn man inte kan hålla reda på ;)

haha nä men så var det för mig också när barnen va bebisar, så såna böcker är alldeles lagom. :) Tyngre kan man ta sen när barnen blivit lite större. hehe

2014-09-26 @ 17:20:51
URL: http://sandrabergvall.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0