Spårkurs

Pga min energibrist så blir det väldigt lite kursande för Vippen den här hösten tyvärr. En spårkurs varannan söndag orkar vi dock med! Superkul och lagom nivå för oss båda just nu plus att det är en sån kurs som även husse kan följa med på och känna sig delaktig i.
 
Vi har gått en spårkurs för några år sen på Lisas hundskola. En väldigt bra kurs där både vi och Vippen lärde oss mycket, men tyvärr har vi inte spårat så mycket sen dess. Kursen vi går nu hålls av Hundharmoni med instruktör Ulrika Flyman, även detta en superbra kurs!
 
Första tillfället provade vi att lägga ett halvlångt rakt spår med godis i för att se vad han kom ihåg. Han spårade okej, men inte så fokuserat och utan någon direkt förväntan på slutet. Fick tipset att lägga flera korta spår efter varandra istället med ett bättre spårslut (keps!) och det funkade kanon!
 
(vinkel)
 
Andra tillfället lade vi först tre stycken efter varandra, ett med en godisburk i slutet, ett med en godishög och ett med en mössa :) godisburken var mest uppskattad!
Efter lite fika fick han sen gå ett lite längre rakt spår med en vinkel ganska nära slutet och det fixade han galant! Lite flackande sista metrarna, men det var nog för att han började bli trött.
 
Jag är väldigt glad att vi anmälde till en kurs åtminstone, varannan vecka är dessutom exakt vad jag orkar med :)
 
Nästa tillfälle är på söndag, får se vad som händer då!
 
/Carolin
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0