Semestervecka 2- Vålådalen

Semestervecka nr 2 fortsätter! På torsdag eftermiddag kom vi alltså hem från Norge och på fredag morgon bar det iväg igen. Denna gång mot vålådalen för lite fjällvandring! Det var ett väldigt orutinerat, men roligt gäng som åkte-  jag, Markus, Vippen, mamma, bror Krille & hans flickvän Madde samt min syster Milla och hennes hundar Nitis och Yerkes! Eftersom vippen och Nitis inte är bästisar så hade vi hyrt två mindre stugor, men det slutade ändå med att vi mest satt i samma stuga allihop och spelade spel. Vippen och nitis låg så fint i varsitt hörn och sov mest hela tiden :)

vår stuga

 


På fredag eftermiddag när vi kommit fram pratade mamma och Markus med campingägaren och fick tips om en kortare tripp upp på fjället så vi bestämde oss för att den var lämplig att börja med. Efter en halv kilometer kom vi fram till en myr, vi muttrade lite, men försökte ta oss över.. Ett par hundra meter senare kom det ännu en myr, denna helt omöjlig att ta sig förbi utan att bli blöt.. Vi kämpade oss vidare för att komma fram till ännu en myr och sen ännu en... Någonstans där gav vi upp och vände hem, allihop dyblöta upp till knäna.. Dagen efter fick vi veta av campingägaren att vi följt fel skyltar och gått en vinterled istället för en sommarled! (mamma och markus påstår att han på fredagen sagt att vi skulle följa de skyltar som vi följde, men jag och vippen är tveksamma!)

första myren

 



På lördagen gick vi en längre led och även denna gång lyckades vi bevisa hur klantiga vi är! När vi kollade kartan dagen innan så bestämde vi en led som vi Inte ville gå då den verkade gå genom vanlig skog mest hela vägen.. Gissa vilken led vi lyckades hamna på? Just det.. skog, skog, skog.. Visserligen fin skog och fin stig, men det var ju fjället vi ville se! Efter lite fika så delade vi på oss så att mamma och milla gick samma väg tillbaka, medan vi andra gick åt andra hållet. Vi gjorde rätt val, kom in på en genväg och hamnade på campingen nästan direkt! På vägen stannade vi vid en fors och njöt av värmen och vattnet.. Vippen hoppade som bara den, men ibland blev hans ben för korta och han fick be om assistans (dvs bärhjälp) :)

 

 

 

 

 

fikapaus!

 

-aaaj! Vad gör du din dumma snorvalp!?

 

hehe :)

 

 

 

 

 

Bärhjälp :)

 

 

 

häärligt

 

Visst ser han glad ut? :)



På söndagen kom vi så äntligen in på rätt led som ledde oss upp på fjället! Oj så det blåste, men gud så vackert det var! Helt underbart att stå där omgiven av klippor och bara se berg och sjöar åt alla håll man tittade..
Väl nere från fjället gick vi tillbaka till forsen och grillade lunch. Otroligt mysigt!

 

 

 

 

 

 

titta på markus kläder så ser ni ungefär hur mycket det blåser..

 

 

Corgifnatt på fjället!!

 

 

Monsterögon!

 

 

Han fnattade läänge..

 

 

Ja inte ser han glad ut :)

 

 

 

 

 

... slutfnattat

 

längs den här (den rätta..) leden låg det brädor över myrarna :)

 

grillning på klipphäll

 

Grillning är tråkigt om man inte får smaka.. fast.. morbror är med.. tänk om.. tänk om han har korv?

...måste hålla mig vaken.. måste..


Tre otroligt härliga dagar med familjen blev det! Tanken var nog att vi skulle ha gått mer än vad gjorde i slutänden, men när vi alla hade blåsor hela fötterna så var det roligare att spela kort och prata!
Vippens bästa minne från hela semestern är nog lördagkväll när morbror krille åt korv. Vipsen frågade om han fick smaka och krille kastar till honom en HEL korv! Ojoj, ni skulle sett vippens ögon! :) Han var salig! Nog för att han fått lite halvstora korvbitar nångång, men en hel varmkorv har han faktiskt aldrig fått :)

/Carolin

Kommentarer
Postat av: svea

jag vill också vara där!!

2010-08-08 @ 10:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0