Vi ska göra MH!!!!!!

Ja! Ja! Ja!!!!! Vi kom med!!!! Vi ska genomföra ett MH!!!! Och för er som inte vet det så står MH för mentalbeskrivning Hund :) Det är precis som det låter; ett tillfälle då du får din hunds mentalitet beskriven. Man går längs en "bana" där hunden utsätts för olika saker (hantering av främmande människa, upphoppande overall, plötsliga ljud, spöken, trasa som åker iväg längs marken, konstig människa som hoppar runt i skogen, skott osv) samtidigt som en domare kollar hundens reaktioner och skriver in dem i protokollet. Det ska bli så otrooooligt roligt!!! :)
Annars händer väl inte jättemycket.. Mest energi läggs just nu på ensamhetsträning och hundmöten. Idag lämnade vi honom i en timme och han var helt tyst hela tiden och efter 45 minuter lämnade han till och med hallen och gick in på "sitt rum"(bakom draperiet, mot balkongdörren; hans favoritplats), det har han Aldrig gjort förut! Han ligger Alltid i hallen och väntar, men inte idag alltså. Otroligt skönt! Och ja, vi vet faktiskt exakt vad han gör när han är ensam eftersom vi alltid filmar honom :) Hundmötena går också framåt. Har alltid med korv ut på promenaderna nu och då går det bra i 8 fall av 10....
Förutom det så tragglar vi på med fotpositionen. Halterna börjar sitta hyffsat nu och högersvängarna fungerar rätt så bra. Vänstersvängar och raksträckor är svårt, men det kommer nog :) Även ingångar, apportering och olika tricks tränas nästan varje dag.. Skriver för fullt i min träningsdagbok och det är kul att se att han faktiskt får en hel del aktivering :)

I fredags var Markus och Vipsen till Sankt Hans backar medan jag jobbade och igår var vi dit alla tre. Har börjar ha honom lös utan långlinan nu så att vi blir tvingade att träna mer och det fungerar bra hittills :)
















Idag gick jag och Vipsen runt i området i ungefär 1½ timme. Iställer för att svänga där vi brukar så gick vi rakt fram och kom så småningom fram till en lerig lägda, den var rolig att gå på :) Efter mycket virrande hit och dit så insåg jag till slut var vi var så att vi kunde gå hem igen, då var vi båda två nöjda och glada :) Han fick dessutom gå i flexikoppel en stor del av promenaden så han var väldigt glad!















Det var allt för den här gången!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0