Vipsens nya hem..

image176

Ja, de senaste veckorna har vi haft fullt upp.. Mitt livs dröm håller nämligen på att ta form. På måndag öppnar mitt (och yasmines) hunddagis! Äntligen!!!! Förra torsdagen skrev vi kontrakt på lokalen och sen dess har varje dag tillbringats där. Vi har målat, städat, skurat, lagt golv, släpat möbler.. Stackars lillen har fått vara med om mycket. Varje dag har vi tagit tåget till Helsingborg där vi sedan blivit mötta av Yasmine och hennes tollare Svea. Sen buss till lokalen där lillen fått suttit instängd/fast någonstans medan vi grejat. Första planen var att han skulle få vara i sin hage av kompostgaller.. Det fungerade i några timmar tills han lyckades ta sig ut och smyga till hallen där han ställde sig och drack målarfärg.. Tack och lov fick Yasmine syn på honom ganska fort, men det blev ändå lång nervös väntan innan vi fått prata med djursjukhus och giftinformationen. Jäkla hund som ska äta allt! En otrolig lycka att målarfärg inte var farligt i sån liten mängd. Efter det fick han sitta fastbunden resten av den dagen. De efterföljande dagarna fick han ligga i sin bilbur(i lokalen alltså) som han, som tur är, älskar. De sista dagarna har vi haft ett rum klart där han och Svea fått vara.. Det är nog tur att vi haft Svea där. Även om hon kan bli lite väl arg på honom ibland så har de ändå väldigt roligt tillsammans :)

image175

image174

image196
Vipsen åker tåg

image197
Vipsen sover på tåget

Idag var det dags för öppet hus på dagiset. Ägarna till 7 hundar dök upp och alla var underbara! Jättetrevliga, snälla och goa. Ställde en hel del frågor, men bara såna vi kunde svara på :) De verkade alla väldigt nöjda med oss och lokalen och alla börjar på måndag! 7 hundar! Wee!!! :) Det är två golden retrievers, en labrador, en irish soft coated wheaten terrier, en hovawart, en jack russel terrier och en dvärgpudel. Ja och så en welsh corgi cardigan (Vipsen!!!) och en nova scotia duck tolling retriever (Svea)! :)
Lite bilder på lokalen:
image190
Ingången är mellan förrådet och rum 6

image189
De fina tavlorna och skylten som min underbara storasyster har gjort

image191
Hallen (ej färdigstädad)

image192
Hallen från andra hållet(Till vänster är rum 1-4 och till höger kök, rum 7 och förråd)

image193
Rum 1 (Aprikos)

image194
Ruym 2 (Rosa)

image181
Rum 3 (Orange)

image182

image195
Rum 4 (Gul)

image183
Rum 5 (Lila)

image184
Rum 6 (Blå)

image185
Rum 7 (Grön)


Skällandet som jag nämnt förut börjar bli ett större problem tyvärr.. Lokalen vi har till dagiset är underbar, men grannarna vill inte ha oss där så därför är det extra viktigt att hundarna håller sig tysta och lugna.. Vipsens skällande är alltså inte bara ett personligt problem längre, nu gäller det företaget.. Jag och Yasmine har pratat om att jag ska försöka träna honom att hämta en viss grej när han vill varna istället för att skälla.. Får se hur det går. Har början träna lite "fusk-apportering" som blir det första steget och det fungerar faktiskt bra.
I torsdags var jag och Vipsen till veterinären för en liten rabies vaccinering. Inga problem alls! Så länge veterinären ger honom godis så kommer han nog alltid att älska att åka dit :)
Ja, det var nog allt för dne här gången. På måndag öppnar dagiset så nästa vecka lär det inte finnas mycket tid för uppdatering heller, men jag lovar att försöka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0