12 veckor och en dag gammal!

Nu börjar lillen bli stor!
image55

Vikt: 5,5 kg
Mankhöjd: ca 20 cm(vääldigt svårt att mäta på busig valp)
Öronhöjd(eller längd?): 9 cm
Benlängd(fram): 16 cm
Benomkrets: 12 cm
Rygglängd: 32 cm
Svanslängd: 23 cm

image56

I helgen har det inte hänt så mycket. Både jag och Markus har varit sjuka så vi har mest sovit och vilat. Vipsen har dock varit superduktig och legat och sovit bredvid sängen mest hela tiden han med. Trots att vi varit sjuka och inte varit ute med honom så ofta som vi kanske borde så har han inte kissat inne en enda gång mellan fredag morgon och måndag!
I söndags tog vi oss ändå upp ur sängen och åkte på valpkursen. Den här gången var det spår och det var riktigt roligt! Jag tyckte visserligen att det var ett konstigt sätt att lägga ett första spår på (inget upptramp, ingen retning, ingenting..), men det var ändå kul att se hur de olika hundarna betedde sig. Vipsen hade ner näsan i spåret ett par gånger, men annars följde han mest bara efter mig. Det bästa av allt under det träningspasset var dock passivitetsträningen. Medan de andra gick sina spår skulle vi som blev över stå och vänta. För lillen var det ju jättespännnande att vara ute på ett stort fält precis bredvid en skog. Det fanns ju både kottar, jord och gräs att tugga på! Dessutom en massa hundar som ville leka med honom. Jag vet inte riktigt varför alla de andra valparna älskar Vipsen så mycket, men det gör de verkligen. Speciellt de som är alldeles för stora för att få leka med honom, tyvärr. Efter en stund när de andra valparna slutat hoppa på honom slappnade han dock av och satt lugnt och tittade på de andra. Till slut till och med la han sig.
När spårträningen var slut passade vi på att träna lite inkallning på den inhägnade träningsplanen. Det gick faktiskt väldigt bra det med. Men, det var ju inte så oväntat, vi har ju världens bästa valp :D

image57

Den här veckan kommer bli lite mer hektisk tror jag. Ikväll är det valpkurs, på torsdag likaså, men då ska vi till Skurup för miljöträning. Sen på fredag är det vaccinering hos veterinären och på söndag är det 1a advent vilket kommer ge honom mååånga tomtar att bita på och leka med! Just ja, på tal om att bita så hade vi ingen fungerande tv igår. Vår lille Schnappi hittade nämligen antennkabeln i söndagskväll och den var visst otroligt rolig att bita på :)

image58

image59

En ny leksak har han också upptäckt sen sist: Klädgalgen! Jättekul att bita på och dessutom lite stor och otymplig vilket gör den ännu roligare!

image60


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0