Promenad i parken

image82

Idag gick jag, Markus och Vipsen till parken för att busa och socialisera lite. Det var verkligen jättehärligt! Visserligen var gräsmattan dränkt av regn och full av stora vattenpölar, men det var ändå skönt att komma ut en lite längre stund. Vipsen fick ha på sig sin långlina så han kunde springa ordentligt. Han fick även vara lös en liten stund. Det råder dock koppeltvång i parken så det var bara en liten stund medan vi tränade inkallning. Han var jätteduktig som vanligt, brydde sig inte speciellt mycket om varken hundar eller folk, däremot skällde han lite på de tokar som stod och hade morgongymnastik. Markus påstod dock att de var medlemmar i någon sekt, så det var helt okej :)

image83


image84
Markus och lillen tränar inkallning

image85


image86
Vipsen väntar på godis..

image87


image88
Hmm.. Försöker få lillen att posa på den fina stubben, men han vill inte riktigt :)

image89
Lillen spanar på fåglar..

image90


Efter parken gick vi till stan. Markus var in och handlar lite datasaker medan jag och Vipsen stod utanför. Han är så duktig! Helt lugn och avslappnad trots människor, bilar, cyklar, barnvagnar och allt annat konstigt. Efter en stund la han sig ner och vilade lite. Då kom en pappa och hans lille son fram och hälsade och det gick jättebra. Han är lite osäker för människor, men bara dom sträcker ner handen och lockar lite så går det bra.. När Markus (äntligen) handlat klart så gick han och lillen hem medan jag gick lite till på stan. När jag kom hem möttes jag av en Vips som knappt bemödade mig med en blick, så trött var han. Efter det har han i princip sovit hela dagen. Det märks hur mycket det tar psykiskt på en valp att uppleva så mycket på en dag..
Appropå fågelbilderna här ovanför så kan jag ju tillägga att Vipsen verkar vara en typisk corgi(iallafall om man ska tro de på corgiforumet). Han är nämligen inte alls speciellt intresserad av andra djur. Visst kan han springa efter kråkor ibland, men inte alls så mycket som många andra valpar. För någon vecka sen var vi till en djuraffär där de har får som han fick nosa på och han brydde sig inte alls.. Nosade lite försiktigt och sen var det inget mer med det. I förrgår när vi var på djuraffären fick han hälsa genom gallret på några kaniner och det var samma sak där. Han tittade på dom, nosade lite, men brydde sig sedan inte nåt mer. Fåglarna i parken blev han lite rädd för när de lät, men han varken skällde eller ville jaga dom och det är otroligt skönt! Speciellt när den senaste valpen i familjen var Raija som jagade (och jagar) ALLT :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0