Några nya bilder på monstret (och lite annat)

Min skrutt är mitt inne i (ännu) en slyngelperiod nu. Han som alltid gått superbra i kopplet har visst glömt bort det helt nu. Även inkallningen är lite mer "hmm, ska bara lukta lite här först".. Blä! Otroligt glad att vi börjar kurs nästa vecka(imorgon!), ska bli så kul! Visst kan jag träna hemma själv, men jag blir mycket mer motiverad när jag går kurs :)


Vipsen på promenad med sin dagiskompis Fanny


Vipsen och Pysen(nej, Pysen och Fanny är inte samma hund, men samma ras dock :P)


Pysen, Vipsen och Fanny






tränar fot


haha, han vet verkligen hur man ser arg ut...


men nya kompisen Saika
















Mitt nyfixade hår! Så otroooligt nöjd!!! :)
(och ja, jag får publicera såna bilder på vipsens blogg!)




uppletande


Fånga vanten..




Såg det här igår på promenaden.. Det väckte så otroligt många minnen så här nedan följer lite bilder från min (och sofies) Nya Zeeland resa:
(ni som redan tvingats se bilderna kan sluta titta nu och skriva kommentar direkt :) )


Vi är på väg upp...


Ja.. det är faktiskt jag... Jag har hoppat fallskärm.. Så otroligt häftigt..


Tack Sofie för att du övertalade mig!


Auckland sett från Mount Eden


Här bodde vi.. ett dygn.. aldrig mer


kiwi!


samhället på andra sidan vattnet från Paihia.. vill ni veta namnet får ni fråga Sofie :)


Pipi Patch! Boendet i Paihia


delfiner!




sandboarding






glass!


Rotorua




Franz Josef- regnskogen slutar där glaciären tar vid..


Lake Hawea

Ja.. Det var några bilder från vår resa.. Snart två år sedan nu, men det känns som minst tio år.. Någon gång i mitt liv ska jag tillbaka dit.. Drömma kan man ju iaf...

/Carolin







Livet i Skåne



Ja, nu har vi varit tillbaka i Skåne i 3 veckor och det känns riktigt bra! Jag kommer nog aldrig orka skriva om semestern så här kommer en liten sammanfattning om allt Vipsen fick göra: Leka med mammas hundar, springa lös varje dag, leka "obegränsat" på den inhägnade tomten, hälsa på hos min mormor, träffa mina kompisar + kompisbarn, träffa min bror och hans familj varav ett litet barn, följa med på traktorrace, följa med på marknad, följa med i båten på fisketur, följa med på flertalet auktioner, simma och bada massor, spåra, leta älghorn, träna uppletande, träna inkallning i många pass varje dag, leka med mammas katt... Ja, nu kommer jag inte på något mer, men det var iaf en nöjd och glad vovve jag hade under veckorna i norr :)
Men, åter till Skåne. Här fortsätter livet som vanligt. Jag och Vipsen är tillbaka på dagis där det är full rulle. Vipsen har fått en ny kompis där, en liten blandrastik, bordercollie/kinesisk nakenhund, som han älskar! Det märks verkligen att de båda är av vallhundstyp för de leker otroligt lika.
Annars så tränar jag och Vipsen för fullt. Jag har äntligen fått lite motivation att börja med momenten från lydnadsklass 1 och det är jättekul! Vi har tragglat fotgåendet rätt länge nu utan något resultat, men så förra veckan så släppte det äntligen och nu går det kanon! Han är superduperduperduktig! :D Sättandet vid halterna har jag i princip inte tränat på alls, det har han förstått själv! Än har vi ju såklart en del att slipa på(vänstersvängar och att han inte ska snedda ut med rumpan), men vi är på god väg. Förutom fotgåendet så har jag även börjat lite med apporteringen. I lydnadsklass ett så ska de bara ta emot en apportbock och hålla fast den tills man ger ett loss-kommando. Det är dock inte så enkelt som det låter. Vipsen är suveränt duktig på att hämta och bära saker, men att sitta still med något i munnen, dte är betydligt svårare! Men jag använder mig av klickern där och det känns som att vi går lite framåt iaf. Jag har ju inte tänkt tävla förrän kanske nästa sommar ändå så jag har ju lite tid på mig :) Platsliggning är väl det tredje momenten som vi också tränar lite halvt, men det tränar vi inte tävlingsmässigt utan bara i vardagen än så länge. Resterande moment får vänta lite..
Efter mycket strul hit och dit så verkar det nu som att vi börjar på två kurser nästnästa vecka. På måndagar kommer vi att gå inkallnings- och lösträningskurs och på torsdagar kommer vi att gå slyngelkurs. Det ska bli så kul!
Som planen är nu så kommer det nog att bli fortsättningskurs i vardagslydnad i oktober och sen skulle jag vilja gå spår eller tävlingslydnadskurs.. Kanske båda.. Problemet där är dock att man måste klara allmänlydnadspasset på brukshundklubben för att få gå "specialkurserna"(agility, spår, lydnad osv) och det vet jag inte om vi klarar.. De hundarna som går vardagslydnadskurs på brukshundklubben har ju en stor fördel när det gäller att klara testet eftersom de, så att säga, gör det på hemmaplan. Vipsen har ju knappt satt sin fot på apellplanen så det känns orättvist att det första han ska göra där är ett lydnadstest.. Hmm.. Vi får se.. Det får väl bli en allmänlydnadskurs där också isf.. Fyra kurser i allmänlydnad kan väl aldrig vara för mycket :P Haha, vilket virrigt inlägg.. Nåja, där har ni våra planer framöver iaf.. Eller ja, en plan till har jag ju! Jag skulle vilja göra ett MH (mentalbeskrivning hund) med Vipsen, men jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få tag på en plats.. De platser som finns går alltid i första hand till brukshundarna och i andra hand till hundar av annan ras vars ägare är aktiva på sin brukshundklubb.. Hmm.. Corgiklubben annordnade mentaltest ifjol, får kanske ta och höra med dom om det blir något i år också..
Ja, nu var det nog inte så mycket mer att rapportera.. Jag återkommer när jag får tid :)
Titta gärna in på hunddagiset.blogg.se om ni vill veta vad jag gör på dagarna :)

/Carolin

SEMESTER- sista delen!


Vipsen med sin stora pinne som han bar hem från lägdan! Det var inte lätt för honom, men han Skulle absolut ha den så till slut fick han med sig den :)




åska- om ni tittar noga så ser ni blixten, nästan mitt i bilden




Vipsen, jag och mamma går en av de vackraste promenadvägar som existerar


Full fart på inkallningen!
















Jag, mamma och Vipsen badar:

Vackra Halån..
































Vipsen och Ebba


Raija


Ebba och Vipsen

Ja, därmed var alla semesterbilder publicerade! Om jag får tid någon dag så ska jag även med ord beskriva semestern, men under tiden får ni nöja er med bilderna :)

/Carolin




SEMESTER!!!!!(del 4)

Badning i älven:





Raija och Vipsen









Fisketur:









Man blir trött av att åka båt..


fast sen kom det en annan båt som man var tvungen att hålla koll på :)





Bada igen:















Utsikt från pappas bro

Hjortronplockning:


hjortron!


Vipsen hittat roligt ben :)





Hemma:

Min favoritpromenadväg..


Utsikt från mammas hus


mammas grönsaksland




mammas hus


mommas hus


utsikt från mommas hus


Vilar inför drive-in utställningen i Fäviken! Ska lägga in hans kritik sen när jag ids :)

Vår badplats:








Det var alla bilder för den här gången.. har fortfarande en del kvar :)


RSS 2.0