Vinterpromenad och ingen kaninjakt!



Dags för ännu fler promenadbilder! Igår tog vi oss en långpromenad på fälten som äntligen har frysit lite, har väntat på det hela vintern, men fram tills nu har de bara varit geggiga. Nu kom dock frosten så vi kunde gå där utan att förstöra för bonden!
När vi gick där mellan fälten så fick Vippen syn på en liten buske ute på ena fältet. Han tittade lite, verkade lite osäker och visade tydligt att han ville dit och kolla läget. Han brukar kunna reagera på såna saker som sticker ut och jag låter honom alltid (med få undantag) kolla vad det är så att han får känna sig lite modig och se att det inte är farligt. Den här gången tänkte jag dock att jag kunde passa på att träna lite. Gick ut en bit mot busken och bad sen Vippen lägga sig. Tänkte låta honom ligga kvar medan jag gick fram för att sen kalla in honom. Han hinner precis lägga sig och jag ta ett steg ifrån honom när det plötsligt sticker iväg en kanin ur busken! Det är bara ca 5 meter ifrån oss och jag blir osäker på hur Vippen ska reagera. Tittar på honom och han ligger kvar utan problem och bara tittar. Jag berömmer honom så klart och vi tittar tillsammans medan kaninen springer iväg en bit. Ber sedan Vippen följa med mig vilket han gör utan tvekan! Berömmer honom massor massor och han skiner av duktighet. Lägger honom sen ner igen och går iväg till busken som jag tänkt, kallar in honom och han kommer direkt till mig utan att titta efter kaninen alls! Sen skuttade vi tillsammans åt andra hållet och busade massor. Hade honom lös hela rundan efter det och han visade inga tecken alls på att vilja kolla var kaninen varit. Min duktiga duktiga hund!
Duktigheten var dessutom den andra för den här veckan. I måndags var han ute med husse och var lös på ett annat fält. Även där sticker det iväg en kanin några meter ifrån dom. Det fältet är inhägnat så Markus valde att avvakta för att se hur Vippen skulle reagera. Först stod han bara still och kollade, sen när kaninen hunnit kanske 5-10 meter så började han skutta efter den. Markus sa då ett enkelt "nej, kom!" och Vippen vände direkt och sprang tillbaka.Så jäkla duktig!! Som vi kämpat med hans jaktlust, vi har i princip aldrig vågat ha honom lös eftersom vi varit rädda att han ska sticka, men nu äntligen verkar vi kommit så långt att det funkar!! Litar definitivt inte på att han alltid skulle lyssna, men oj vilka framsteg vi gjort. VÄRLDENS BÄSTA HUND är han :) :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kampar lite med kopplet :)

 

 

 

letar godis i träd :)

 

 

 

 

hjälper matte in med posten, kan ha råkat tappa lite :)




Promenader!

Förra veckan åkte vi med lille skrutt till Häckeberga och gick en sväng i skogen. Vädret var underbart och vi mötte många trevliga människor. Trevliga människor är alla som inte har sina hundar lösa :)
Ett par gånger den här veckan har jag och Vipp gått längs med ån här i Kävlinge, det är ingen lång sträcka, men det är buskigt och ojämnt så hans korta ben får jobba lite. Jag har även full uppsikt åt alla håll så han kan vara lös och springa av sig och oj så lycklig han blir! Första dagen sprang han som en tok runt mig och bara sken av lycka. Jag förstod inte varför, för sen vi flyttade hit är han ändå lös rätt ofta. Insåg dock att det är en rätt stor skillnad. Det ställe där han brukar få vara lös är en stig mellan två fält och han vet att han inte får springa ut på fälten, alltså kan han bara gå rakt fram. Väldigt tråkigt och oftast ser han inte ens ut att uppskatta att han är lös, han travar ändå bara ett par meter framför (eller bakom..) mig. Kastar jag bollen till honom så tycker han dock att det är roligt! På stället nere vid ån däremot, där fick han ju springa helt som han ville och jag var väldigt tydlig med att tala om det för honom. Dessutom var det ju "kuperat" och lite blött, stor skillnad mot en platt stig! Det var verkligen underbart att se honom så glad :) Andra gången vi gick där var han inte lika överlycklig, men fortfarande glad!
Idag ska vi bege oss till Rövarekulans naturreservat utanför Eslöv för promenad med 10-talet andra. De har startat en facebooksgrupp för oss hundägare runt Lund och nu har gruppen anordnat den här träffen. Ska bli otroligt roligt och spännande då vi inte känner någon av dom som är med, förutom möjligen en :) Det var väldigt länge sen Vippen gick med andra hundar nu så det ska bli riktigt roligt för honom och jag kan tänka mig att han kommer vara väldigt trött efteråt :)
Tänkte åka 12.15 för att vara säker på att hinna om jag inte hittar (träffen är 13.00), lillcorgin har dock inte vaknat än så det börjar nog bli dags att väcka honom :)

Här kommer lite bilder från häckeberga och kävlingeån..

 

 

 

 

 

 

 

Kävlinge:

 

stocken var hal :)

 

 

 

 

det var något spännande under båten..

 

 

 

Carolin


Nytt år!

Har nu hunnit en bit in på nya året, men tiden har tyvärr inte räckt till för att skriva om det förrän nu. Som vanligt krävs en liten summering av föregående år samt planer för det nya!

Målen för 2011 var ganska blyga, i princip ville jag gå kurs med Vippen samt ta första rallylydnadstiteln och dte fixade vi ju!
Det vi hann med 2011 var:

  • 2 kurser i tävlingslydnad
  • Hjälpa till att hålla i 2 kurser i rallylydnad
  • Delta på en corgipromenad
  • Tävla inoficiell rallylydnad nybörjarklass med 97poäng samt fortsättningsklass med 71poäng
  • Tävla 3 officiella nybörjarklasser med poängen 98, 93 och 99 och därmed fick vi titeln RLD N!
  • Tävla officiell fortsättningsklass med 98 poäng

Målen för 2012 är:

  • Gå kurs i vallning
  • Gå kurs i tävlingslydnad
  • Fortsätta som hjälpinstruktör/visningshund i rallylydnad
  • Tävla i rally och få titel i fortsättningsklass och avancerad klass
  • Pröva att tävla i mästarklass och förhoppningsvis få titel där också!
  • Delta på gemensamma promenader så jag & Vippen får öva våra sociala sidor :)
  • Bli bättre på att planera träningen så att vi kan göra större framsteg
Det är nog det jag kommer på nu. Finns mycket jag vill göra och som jag drömmer om, men i dagsläget har jag bara jobb fram till mitten av maj och därefter vet jag inte vad som händer. Förhoppsningsvis blir det plugg till hösten och då vet jag ju inte alls vad mitt schema och min ekonomi tillåter mig att göra. Ovanstående känns dock realistiskt och jag vill alltid ha mål som man kan uppnå!

Har tyvärr inga bilder att bjuda på då det regnat och varit mulet i typ 8 veckor i sträck och då är det ju tyvärr inte så roligt att fota.. Men förhoppsningsvis kommer våren snart (eller att det åtminstone slutar regna!) så då jäklar! :)


RSS 2.0