Härliga tid- Vi har tagit hundförarmärket!!

Några timmar efter förra inlägget åkte vi iväg till agilitybanan och lät honom springa lite, han är så underbar! Efter det var tanken att promenera runt lite och träna honom på att gå lös, men promenadvägen var visst avstängd och där gick massor av hästar och betade, dumt! Nåja, det blev en liten promenad iaf :)

image405

image406

image407

image408

image409
Titta glädjen!!! Ååh, jag blir så otroligt lycklig av den här bilden. Apporterande hundar gör mig såå glad!

image410

image411

image412

image413

I onsdags träffade vi Vipsens uppfödare, det var kul! Pratade en del om Vipsens föräldrar och syskon, alltid roligt att höra hur det går för dom. Tyvärr hade jag bråttom iväg på ridningen så det blev bara ett kort möte, men om en månad syns vi på Hyttsill i småland tillsammans med corgiklubben så då får vi nog tid att prata lite mer :)
På tal om ridning så var det terminsavslutning då i onsdags. Jättetråkigt! Fast samtidigt skönt.. Jag är så otroligt trött på kvällarna när jag kommer hem från jobbet så det ska faktiskt bli härligt att ha alla kvällar lediga och inte vara tvungen att åka någonstans.

image414
Astrid, Yatzy och Vipsen på dagis

image415

Igår var det dags för Hundens och Hästens dag i Malmö. Vi åkte självklart dit med Vipsen och oj så kul det var!!!! Vi tog både sele och halsband på honom eftersom vi inte visste hur han skulle uppföra sig(i sele får han dra, inte i halsband) och det är jag rätt glad för. I början drog han som en idiot och fick gå i selen, men när vi väl kom in på området så gick han jättebra så jag kunde koppla om till halsbandet. Han blev lite låg och rädd först av alla hundar överallt, men det släppte ganska snabbt. Två hundar gjorde utfall mot honom, men det reagerade han knappt på alls.
image416

Vi stod en stund utanför ponnyridningen så att han skulle få kolla ordentligt på hästarna. Några skall blev det, men inte alls så mycket som jag var rädd för. Efter det passerade vi hästar hela tiden och han brydde sig inte alls- så otroligt duktig!
 
image418

image417

Efter det kom vi till corgiklubbens monter och träffade lite trevligt folk! Stog där en stund och pratade corgis och beundrade varandras hundar, det är så otroligt kul att ha en renrasig hund och kunna göra sånt! Det verkade som att alla skulle till Hyttsillen i sommar så det blir kul att träffa dom igen då :)
Seeen *trumvirvel* tog vi hundförarmärket! Haha, lite patetiskt, men kul! Vi hade inte alls tänkt göra nåt sånt, men efter att ha stått en stund utanför ringen(och skrattat och suckat åt de galna hundarna som gjorde utfall mot allt och alla medan ägaren inte brydde sig ett skvatt) och tittat så bestämde vi oss. Gissa vad? Vipsen seglade genom alla momenten! Han är bäst!!! Det enda momenten han inte gjorde så bra var inkallning, men det var enbart för att jag lyckats ställa mig precis bredvid en skål med mat :P

image419

image420
Gå fint i koppel

image421
Inkallning

image422
Binda upp och gå ifrån

image423
Möte

image424
På väg mot godispåsen :)

Jag har världens bästa vovve!!

Vi gjorde förresten ett otroligt fynd där i Roburs stånd. Man fick köpa en påse hundmat (som egentligen kostar 98kr) och en fodertunna för 50kr styck och då fick man med en tygpåse fylld med saker! Vi fick 5 provpåsar foder, en vattenskål(sån som man skruvar fast en pet-flaska i), 3 påsar godis och en tetra med blötmat. 100 kr för allt!! Det kallar jag fynd! Behöver jag säga att Vipsen var överlycklig och trött igår? Det var vi också iof. Helt underbar dag!

/Carolin




Sommar, sommar, sommar!

Ja, nu är det faktiskt sommar här nere! Helt underbart är det, speciellt senaste veckan då det varit varmt, men inte för varmt. 7 veckor är det nu kvar till semester och som vi längtar! Tänk att få gå längs "vägavisan" med Vipsen, se honom skutta i skogen och plaska i vattnet, så otroligt härligt det ska bli! Roligast ska nästan bli att försöka korsa ån. I vanliga fall är det inga problem, hundarna skuttar glatt över och jag och mamma är de som blir mest blöta. I år har vi ju dock med oss lille tjockisen och hans ben är ju faktiskt aningen kortare än en jämthunds, så att skutta över kan nog bli lite svårt för honom. Hmm.. Antingen får jag väl bära honom (vilket kommer sluta med att jag ramlar, men då får ju iallafall mamma något att skratta åt), eller så får jag ta med flytvästen som vi smart nog inhandlade åt honom på Ullared :)

image396
Lillen på dagis

image397
En jättesnygg bild :)


image400

I torsdags var vi iväg på en kvällskurs i Rallylydnad. Själva upplägget på kursen var verkligen inte bra, men det var ändå rätt intressant. Rallylydnad går ut på att man går en bana med såna skyltar som syns på bilden ovan. Sedan gäller det alltså att utföra det som står på skylten. Man får belöna, peppa och leda sin hund hur mycket man vill, man får dock inte ta i hunden.  På tävling får du inte ge godis, men även där får du använda röst och kropp obegränsat. Rallylydnaden uppfanns av samme man som kom på agility. Han mål med rallyn är en lydnadsgren där man får handla(coacha) sin hund, precis som i agility och freestyle. Man ska jobba tillsammans med sin hund som ett team och mycket stor vikt ska läggas på glädje och samarbete. Det låter väl bra? Jag tror att det skulle vara något för mig och Vipsen, frågan är bara om vi ska satsa på det just nu, eller om vi hellre skulle försökt hitta en kurs i allmänlydnad? Jag kan inte bestämma mig..
 
image401
Vipsen älskar att sova med huvudet inklämt nånstans

image402
På rygg i mattes knä-avslappningsövning

image403

image404

Nu på morgonen gick vi iväg till en fotbollsplan och tränade lite. Har börjat så smått med apportdirigering. Inne går det rätt bra, men där ute var det för mycket störning. Han hämtar glatt apporten, men lyssnar inte så mycket på min dirigering(målet är att kunna ha dolda apporter och sen dirigera honom åt det håll han ska för att hitta dom). Vi gjorde också en del inkallningsövningar. Där har vi börjat träna in tävlingsmomentet "hit", där han ska komma in, gå bakom min rygg och sätta sig vid min vänstra sida. Vi har bara tränat några få pass, men att han ska gå bakom ryggen börjar redan koppla, själva sättandet väntar vi med, det är överkurs än så länge. Slutligen började vi klicka in lite "fot", men körde bara yttepytte lite. Det känns inte som det viktigaste momentet just nu och dessutom är dte bättre att börja inomhus, helt utan störning. Vi avslutade det lilla passet med att han fick hitta sin leksak som jag gömt och sen kampade vi om den en stund innan vi gick hem igen. Det märks verkligen att han fortfarande inte är så gammal för efter den lilla träningen så slocknade han direkt när vi kommit in och nu sover han så gott under fläkten :)

På onsdag är det avslutning på ridskolan, ska bli jättetråkigt, men samtidigt skönt att få den kvällen ledig framöver. Den veckan jag bara slutar tidigt två dagar så måste jag ju alltid välja onsdag och eftersom hela den kvällen sen är upptagen så känner jag mig inte ledig och är bara ännu tröttare på torsdag. De sista veckorna har ridningen dessutom blivit försenad vilket innebär att jag åker hemifrån kl 18 och är tillbaka efter 22. Då ska jag sen hinna duscha, fixa mat till dagen efter, rasta Vipsen och sen varva ner så pass att jag kan somna.. Hmm, ska som sagt bli rätt skönt att "slippa", men samtidigt kommer jag ju att sakna det väldigt mycket också.. Får försöka tjata på Markus så att han bjuder mig på en turridning nångång :)
På onsdag ska jag även försöka hinna tränna Vipsens uppfödare som är i Lund i ett par dagar. Tack och lov ska hon bo på hotellet precis vid tågstationen så vi hinner kanske säga hej i några minuter när jag kommit med tåget, innan jag måste skynda mig hem :)

Nästa helg är det hunden och hästens dag i Malmö. Det var där vi ifjol träffade Assar och blev ännu mer fast beslutna om att det var en corgi(cardigan) vi skulle ha. I år kommer vi dit med vår alldeles egen lille tjockis.. Det känns rätt bra måste jag säga :) Otroligt att allt plötsligt kan gå så fort..

Nåja, nu ska jag ta och uppdatera företagets blogg och sen blir det städa och tvätta kläder. I eftermiddag åker vi nog iväg någonstans där lillen får springa lös. Har inte bestämt än var vi ska, men jag tippar på backarna eller promenadområdet vid brukshundklubben..

Ha det bra!

/Carolin




Årets första grillning!

image380
Världens coolaste sovställning

Idag var vi till Markus mamma och grillade, så otroligt härligt och gott! Vi har köpt en sån där krok som man skruvar fast i marken så lille tjockisen(Vipsen :P) fick sitta i långlina så han kunde spurta runt som han ville på gräsmattan :)
 
image381

image382
min klänning! Mitt livs andra egenköpta :P

image383

image384
Hahahahaha, kolla blicken!

image385

image386

image387

image388

image389

image390

image391

image392

image393
Smaskar melon

image394

RSS 2.0