Grattis på morsdag!

Grattis världens bästaste mamma!!
Du är underbar.. Tänk så mycket roligt vi har gjort tillsammans!
Tre ridsemestrar.. Trampat dressin.. Åsele marknad.. Auktioner.. Fäviken.. Ullared..
Jag längtar till våra äventyr i sommar :)

Kram!


Som en tax- fast coolare!..

..
-"pimpad!"
-"upphottad!"

Haha, de kommentarerna fick vi igår på promenad av tre "lagom" påverkade killar :) Det är alltid lika roligt när folk kommenterar den lille skrutten, speciellt när dom faktiskt frågar om rasen och inte bara antar att det är en taxblandning!


Så här fint kan man tigga

Veckan som gått.. Ja, den har väl varit okej.. Mår fortfarande inte bra och har haft väldigt svårt att hitta motivationen.. Har väl i princip inte gjort nåt alls på hela veckan förutom att försöka vila och ta det lugnt.. I fredags tvingade jag faktiskt iväg mig själv på cykeln för att köpa några dummys till skrutten. Jag har bestämt att jag ska börja träna apportering och dirigering med honom :) Det är egentligen träning för retrievers, men varför ska inte min lilla mini-fejk-retriever kunna göra det? :)


Vipsen vilar på kursen

Igår var jag och skrutten iväg på en heldagskurs.. Den var helt värdelös! Jag orkar inte skriva om allt dumt dom sa/gjorde, men jag kan ta ett exempel iaf.. Det första dom sa när vi kom till kursen var "Det enda sättet att få en hund att sluta dra i kopplet är med stryphalsband och ryck i kopplet. Vi har med stryphalsband så att ni alla får låna".. Där tappade jag förtroendet för dom helt.. Min träning och alla de kurser vi gått hittills har byggt på positiv förstärkning där man belönar rätt beteende (slakt koppel) och inte straffar felaktigt. Att då komma till den här kursen och höra en sån här sak.. Ja, det kändes bara så fel.. Det blev INTE bättre efter det.. Kursen varade från kl 10 till 16 och både jag och Vipsen var väldigt trötta när vi kom hem.. Jag funderade på att åka hem tidigt, men det är ju nyttigt för Vipsen att vara i en sån miljö och vara nära så många hundar så vi stannade tiden ut..

Jag har förresten anmält Vipsen till en utställning! 13e juni bär det av till en liten inofficiell utställning där vi hoppas på vinst :D Haha. Nej, men jag hoppas iaf att det blir roligt! Vi får se hur det går..

För övrigt så har vi gjort SÅ stora framsteg med Vipsens träning!! För några månader sen gick kanske 9 av 10 hundmöten bra, nu är det säkert 39 av 40 som gör det! Även de som går dåligt går så mycket bättre än förut! Det känns så otroligt skönt..
Ensamhetsträningen har också gått så otroligt bra! Vi har börjat lämna honom lite oftare (kanske 1 timme i veckan sammanlagt, haha :P) och nu verkar han inte bry sig alls. Jag filmade honom idag när han var ensam och han var inte ett dugg orolig! Tills han hörde nåt genom det öppna fönstret och skällde i 7 minuter... Nästa gång tänker jag stänga fönstret! :)

Idag var vi hem till Markus mamma och firade morsdag. Vipsen sprang som en galning i trädgården i några minuter innan värmen tog kål på honom :)


Så här glad blir man när man snott mattes strumpa :)










Tränar stå inför utställningen :)
























Rutschkana!! :)


wee, vippbläckfisk!



Det var nog allt..
Trevlig helg!

/Carolin

Tack!!

Jag har precis insett en sak.. När man mår dåligt så märker man verkligen vilka som får en att må bättre.. Vilka som finns där.. Vilka man älskar..
Jag vill därför ge ett enormt stort tack till mina föräldrar. Ni är helt underbara och jag älskar er så otroligt mycket! Det finns inga bättre föräldrar än mina..
Jag vill också ge ett superstort tack till mina vänner, ni är underbara ni med! Ett särskilt stort tack till Erica och Sandra för jättesnälla kommentarer.. Ni rörde mig till tårar! Yasmine, tack för att du peppar mig varje dag på jobbet!
Och Markus.. Du är bara bäst, tack för att du finns..

Tack!!..
Ni betyder allt för mig!

/Carolin

Underbar dag!!

TACK Yasmine, Vera, Svea, Carro, Mandie och Markus för en helt underbar dag!!!


Den här dagen har nog varit den bästa på lääääänge!
I morse 10.40 hämtade jag, Markus och Vipsen upp Yasmine, Vera(Yasmines flickvän), Svea(Yasmines hund), Carro(vår ex-praktikant) och Mandie(Carros hund) på tågstationen här i Lund. Eller, ja, vi hämtade dom en bit ifrån stationen eftersom dom gått fel väg när de skulle gå till vår bil :) Anyway, efter det bar det av mot Malmö för hundens dag! Vädret var ganska mycket på vår sida och vi har haft uppehåll hela dagen! På eftermiddagen blev det till och med sol!
Hundens dag var lite mindre än de senaste två åren kändes det som. Det är samtidigt hästens dag, men vi såg nästan inga hästar alls! Hundar var där en hel del, men mycket mindre än väntat.. Det var inte så många stånd med saker, men vi lyckades shoppa en hopfällbar pall (perfekt att ta med till skogen) iallafall.


Vipsen leker med vår nya pall

Vi strosade runt en del och bara njöt. Vipsen blev väldigt förtjust i Mandie, men bara lagom förtjust. Han ville gärna leka, men var väldigt försiktig och brydde sig knappt om henne när inte hon tog kontakt med honom.


Vipsen och Mandie


haha, jag vet inte vad som är fram och bak på henne :)

När vi gått runt en stund kom vi fram till ringen med skylten "Prova på! Lydnad för nybörjare!" YES! Jag och Yasmine tände till direkt och anmälde oss genast till både hundförarmärket och lydnadstävlingen :) Yasmine var först ut och hon och Svea var lika duktiga som vanligt. Det är så otroligt kul att se dom, att se kontakten mellan dom! Dom fick full pott på alla moment förutom hoppet där Svea råkade slå i ett ben, vilket genast gav 2 poängs avdrag..





Sen var det Vipsen.. Oj så duktig han var!! Helt underbart duktig!! Linförighet, inkallning, möta hund, hoppa hinder, passera matskålar, tandvisning.. Super! Hans största problem var ställande - Ett moment där hunden skulle stå kvar medan föraren gick bort så att man sen skulle kunna kommendera "sitt" på några meters håll. Vipsen ville inte alls stå! Det ville inte Svea heller så det kanske var nåt fel på gräset just där de skulle stå? :) haha..


Det avslutades med platsliggning i 1 minut.. Vipsen låg jättebra, förutom när han reste sig :P Yasmine hade dock världens bästa timing och lyckades distrahera domaren just då så han såg inte Vipsens extra steg :)




Jag var helt överlycklig efteråt och studsade ut ur ringen tillsammans med mina godisvinster! Glädjen försvann lite när Vipsen blev förbannad på en hund som stod utanför ringen, men det släppte jag snabbt. Jag var ju glad! Tyvärr glömde jag ge kameran till Markus innan jag gick in i ringen så det blev inga bilder..

Vi fortsatte strosa en stund tills vi kom till ringen med "Tävla i dagens mest välskötta hund!". Tävling!! Priser!! Självklart måste man ställa upp :) Jag var lite tveksam till hur Vipsen skulle reagera på att en främmande person petar och tar på honom, men samtidigt var jag nyfiken. Om jag nångång ska kunna ställa ut honom så måste han ju acceptera det.. Jag bestämde mig för att chansa, om jag skulle märka att Vipsen blev rädd så hade jag ju bara kunnat avbryta. Det gick dock jättebra!



tänder..


klor..

Han var lite låg, men uppförde sig helt perfekt annars! Vi fick full pott på allt utom klor (lite långa trots nyklippta, jag klipper alltid för lite) och hull..Hon tyckte att han var lite tjock! HMPF! Ja, okej då, han är lite tjock :/ Jag har tyvärr inte riktigt hittat motivationen till att motionera på slutet.. MEN! Han är verkligen inte överviktig, några hekton bara som skulle behöva bantas bort..  Vi fick ett 1a pris med HP(hederspris, tydligen använde dom utställningstermer..) och flera godispåsar :)




Carro och Mandie tävlade också :)




Efter det var det inte så mycket mer att se eller göra så vi åkte därifrån. Åkte till stationen och lämnade av Carro och Mandie innan vi andra begav oss till Markus mamma för mat. Efter maten så insåg vi att både vi och hundarna fortfarande hade energi över så vi begav oss till skogen för lite sök och spår.
Vi började med att låta hundarna bada i sjön. De älskade det! Det var riktigt kul att se retrievern Svea vräka sig ut i vattnet till skillnad från min lille skrutt som mest kryper ut :)


















stackars lillen tar sig inte upp (husse får hjälpa)
















tyvärr Yasmine, den blev suddig :( Fast i litet format så syns det inte :)


När hundarna badat av sig så åt vi vår matsäck som vi tagit med: varm choklad (tack Vera!) och kladdkaka med bitar av apelsinchoklad, vit choklad och nougat (tack mig själv! :P).. Mysigt! Riktigt underbart otroligt härligt mysigt.. Sitta vid en sjö och fika tillsammans med kompisar och hundar..




Vi kämpade oss sedan vidare och la ett spår var till hundarna innan vi började leta efter nåt bra ställe att köra sök på. Efter mycket letande och kollande av vindriktning så hittade vi ett perfekt ställe. Det blev bara två sök för Vipsen eftersom han var så otroligt trött, men Svea fick köra tre varav ett med två figuranter. Första söket för Vipsen var ganska bra, men inget wow, det andra var dock hur bra som helst! Han tog upp vittringen och jag kopplade lös honom. Han stack direkt, men började sedan virra runt. Man riktigt såg hur han jobbade för att lista ut var doften kom ifrån. Jag fegade tyvärr lite och kallade in honom efter ett tag när jag tyckte att han virrade för mycket. Han markerade vittring direkt så jag släppte honom igen varpå han stack raka vägen mot gömman där Markus låg. Vi kom fram till att det var Markus vittring han gått på hela tiden, men att vinden åkte runt så mycket just där (man kunde känna att det plötsligt blåste åt ett annat håll) att han inte kunnat avgöra var han var, men när jag kallat in honom så kom han in i "en annan vind" och kunde lista ut var den kom ifrån :)


den enda bilden jag lyckades ta under söket. Yasmine och Svea på väg ut, Vipsen vill följa :)

Ja, sen gick vi tillbaka och gick spåren. Både Vipsen och Svea var då så trötta så det gick väl inte direkt bra.. Vipsen tappade spåret direkt, men lyckades tack och lov hitta sista 10 meterna och ta slutet.. Svea tog början på sitt spår bra, men tappade helt bort slutet..
Vi avslutade med lite nytt badande i sjön innan vi åkte hem.











kl 19 lämnade vi av dom på tågstationen..
Tyvärr avslutade Vipsen dagen med att springa fram till en man i garaget och skälla och morra som en galning på honom.. Mannen blev livrädd och sprang och sparkade efter Vipsen som bara blev mer vansinnig... Jag lyckades till slut få tag på Vipsen och be tuuuuusen gånger om ursäkt till mannen (tyvärr är han utländsk och jag tror inte han förstår svenska..), men det hjälpte ju inte så mycket.. Mannen log iaf mot oss när vi bad om ursäkt så jag hoppas att han inte fick allt för stora men.. Han bor i samma hus som oss och Vipsen har nog skällt på honom förut, men då har han ju alltid varit kopplad så det har inte varit nån fara.. Nåja.. Nu har det hänt iaf och jag lovar att Vipsen aldrig mer kommer att vara lös i garaget!

Nu ligger Vipsen och sover för fullt och jag ligger i soffan, väldigt nöjd och belåten.
Återigen, tack för en helt underbar dag!


Dagens skörd, två påsar godis, fyra påsar foder, tre tävlingsprotokoll och ett par tidningar :)

/Carolin

Ett fåtal bilder..

Har inte tagit så mycket bilder den här veckan, men här kommer några..







Otroligt jobbig vecka..

För er som bara vill läsa om Vipsen, skippa detta inlägg...

Den här veckan har verkligen varit jobbig.. Ingen direkt anledning egentligen, jag har bara mått uselt och varit superdeppig.. Har känt av den lite redan förut, men den här veckan bröt den ut på allvar.. Den riktiga "livet är meningslöst", deppiga känslan.. Sov i princip inget söndag- torsdag.. Kunde inte sova för det bara snurrade i huvudet.. På dagarna mådde jag uselt eftersom jag inte sovit och på nätterna kunde jag inte sova för jag mådde så dåligt.. Ond cirkel.. I torsdags lyckades jag somna kl 20 och det hjälpte en hel del, på fredag mådde jag rätt mycket bättre.. Igår bröt jag ihop helt, men tack vare underbar sambo, vovve och pappa (ja, jag har en underbar mamma också, men igår var det pappa som lyckades ringa precis i deppet) så mådde jag igårkväll riktigt bra och även idag har känts helt okej.. Varför jag egentligen mår dåligt? Vet inte.. Behöver man en anledning? Eftersom jag är en känslomänniska så har jag ju alltid nära till att må dåligt och allt runtomkring senaste tiden har väl fått mig att rasa.. Eget företag är underbart, men det ger jävligt mycket stress, press och ångest.. och en väldigt stor pengabrist.. Sommaren börjar komma och det känns underbart, men det gör det samtidigt bara mer uppenbart att jag inte har några pengar och inte kan göra nåt av det jag vill.. Jag ska åka hem i sommar, men inte ens det kan jag se fram emot.. Min systers hund kommer att vara där och Vipsen tycker inte alls om honom så hela semestern kommer att bestå av stängda dörrar och hålla koll.. Kommer antingen få sitta instängd i tvrummet eller hålla mig hemifrån.. Inte jättekul.. Jag och mamma har mycket vi vill göra när jag är hemma, men flera av sakerna kan jag inte ta med Vipsen på så då går det ju inte. Kan inte lämna Vipsen hemma när systers hund är där.. Underbara Erica ville ha med mig till Rom över midsommar, vilket verkligen hade varit gudomligt och otroligt billigt var det, men vad hjälper det.. Jag är ändå tacksam att du frågade när du gjorde, jag har ingen ork nu så det känns inte så jobbigt att jag inte har råd, jag vet inte hur jag skulle kunna få kraft nog till en resa.. I torsdags var det freestylekurs, men jag kunde inte ta mig dit.. Jag orkade knappt gå till bussen när jag skulle åka hem från jobbet.. Jag hade aldrig klarat av en kurs.. Tyvärr.. Min stackars lille skrutt har blivit rätt undanskuffad sista veckorna.. I princip ingen träning alls.. En dle motion har han fått, men jag har verkligen inte  haft krafter till att träna..
Har jag klagat tillräckligt? Ja, det har jag nog.. Det känns bra att jag fått skriva av mig iaf..
Igår unnade jag mig en gigantisk stor godispåse(jag hade lyckats gå upp i vikt så det kändes som skit samma) och satt framför tvn och bara myste.. Innan dte tvingade jag dock mig själv att ta Vipsen på en löp/gå-runda. Den runda som tar 45 minuter att gå, tog 38 minuter igår när jag sprang så mycket jag orkade. Det var riktigt skönt! Man mår faktiskt bättre när man verkligen rört på sig.. Idag sparkade jag ut mig själv utan hund och gick/sprang samma runda- 33 minuter! Det gjorde nog sitt till att jag inte hade med mig hunden(15kilos klump som man ska släpa på gör onekligen att man springer långsammare), men jag sprang nog mer också. Riktigt skönt! När jag kom hem vägde jag mig och då hade jag gått ner i vikt igen (var nog bara tillfällig uppgång igår efter för mycket mat) så det känns bra.. Som sagt, mår mycket bättre idag, men inte bra.. Ska försöka peppa upp mig själv hela veckan nu så jag når toppen igen. Jag hatar att må dåligt!!

Ja.. det var väl det..

Mitt lilla hormonmonster!



Nu är det 2½ vecka sen Vipsen fick sitt kastrations-chip insatt och nu jäklar leker hormonerna! Det är meningen att hormonerna ska vara värre de två första veckorna för att sedan minska, men hos honom är de definitivt på väg upp/på topp nu! Han sitter ju med en tik på dagiset och oj som han har varit på henne idag! Han har i princip slickat ren hela soffan efter att hon har suttit i den.. Ja, han har ju slickat och pussat och ridit på henne en hel del också.. Vi har dock haft koll på honom hela tiden och sagt åt honom när det blivit för mycket. Han är otroligt duktig på att avbryta när man säger till! Förutom när vi är på promenad och han vill börja rida på henne, då lyssnar han inte alls.. :) Vi håller iaf tummarna att hormonerna börjar avta snart..

Vad händer annars?
Ikväll ska jag iväg på en föreläsning om hundmassage, det ska bli intressant! På torsdag är sista gången på freestylekursen så tills dess måste vi försöka lära oss programmet.. Nästa helg är det hundens och hästens dag i Malmö så dit tänkte vi åka. Vi har varit dit de sista två åren och det är riktigt mysigt. Helgen efter det ska jag på en heldagskurs med en känd hundtränare, Mickie Gustafsson. Jag har anmält mig till en plats utan hund, men funderar nu på om jag ska ändra och ta med mig Vipsen.. Det vore nog roligt.. Hans utfall har blivit så pass mycket bättre nu så jag är inte lika nervös för att ta med mig honom på såna ställen.. Vi får se..

I lördags var jag och Vipsen iväg till den vackra skogen igen. Alltid lika härligt! I går visste vi inte vad vi skulle hitta på så vi tog en tur till St Hans backar. Det är nog nästan ett halvår sen vi var där sist.. Där träffade vi Vipsens gamla kompis Kotten. Han kom springande lös först så Vipsen blev jävligt förbannad på honom, men när vi väl lyckats få bort honom och lugna hundarna så fick Vipsen hälsa först och då gick det jättebra. Släppte dom så att dom fick springa och leka en stund. Jättekul att se! Jag blev dessutom HELT överlycklig av en sak! Rätt som det var så stack Vipsen och Kotten iväg båda två när de fick syn på en hund som jagade en boll. Jag fick hjärtat i halsgropen och tänkte att nu skulle det bli slagsmål mellan Vipsen och den hunden.. Meeen.. Jag ropade och gissa vad?? VIPSEN STANNADE!!! Han la sig ner och STANNADE!!!! Trots att Kotten fortsatte springa!! Shiit så glad jag blev!! Ibland är han faktiskt världens bästa hund :)










































spårar



Förra veckan fick lille tränna dagisets minsting, Baloo! Dom har jättekul tillsammans, även om Vipsen nog är mer road än lille Baloo :)







Här kommer lite andra bilder som jag hade på mobilen..






Vipsen kör uppletande



Nu ska jag göra mig i ordning för massage-föreläsningen!

/Carolin



Bildblogg!

Jag har fixat en till blogg nu där jag kommer lägga upp (gamla) bilder som inte har med Vipsen att göra.. Kanske inte så intressant för er, men bra för mig att ha dom sparade nånstans om hårddisken skulle gå sönder..

Adressen är iaf andrabilder.blogg.se om ni vill titta!

/Carolin

Ps. Det verkar som att det blivit nåt fel på länken, men min dator vägrar ladda sidan så jag kan inte fixa det..

Världens vackraste promenadområde!!

Det har vi hittat nu.. Det är helt otroligt vackert! Vi har varit dit nu fredag, lördag och måndag.. Hade det inte varit så pass långt dit (ett par, tre mil) så hade jag åkt dit varje dag!!

Det bästa av allt är att det är ett naturreservat så det är koppeltvång i hela området. Alltså- Inga lösa hundj*vlar som springer fram och ska hälsa!! Underbart både för mig och lille Vips :) Han själv får gå i flexi och så långlina på vissa ställen. Han älskar det!










SJÖ!!!


simmar




















fågelbajs!


















RSS 2.0