Varmt!!

Det är varmt och helt underbart!! Ni som känner mig vet att jag inte tycker om värme, men som vädret är just nu så är det faktiskt perfekt :)


Hägg!!

Vad har hänt sen senast?
  • Vipsen är numera kemiskt kastrerad! Vi var iväg till Lunds djursjukhus i torsdags och gjorde det. Jag fick verkligen ingen bra bild av det djursjukhuset. Dåligt upplägg på själva lokalen, opersonligt, otroligt oengagerad veterinär som läste högt ur fass och inte verkade veta så mycket alls... Nej, dit åker vi inte igen! Djursjukvårdaren som satte in chippet (veterinären var gravid så hon fick inte göra det eftersom det är hormoner) var däremot trevlig.. Sprutan dom satte in chippet med var VIDRIG!!! Helt gigantisk och mer lik ett vasst sugrör än en spruta.. Jag var tvungen att kolla bort och det började värka i hela kroppen när jag såg den.. Jag bad om en munkorg till Vipsen när jag såg hur gigantisk den var. Jag skulle slå ihjäl den som försökte köra in en sån nål i mig, varför skulle då inte han bita? Han gjorde dock inte ett smack, bara stod där. Han är så duktig!! :)
    Nu tar det upp till sex veckor innan kastreringen fått full verkan så det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad på honom..
  • Jag har gått ner ett halvt kilo till! Det är 6kilo minus! Helt plötsligt är det inte så långt kvar till 10kilo :) Vi får se om jag orkar lägga i en högre växel och klara fyra kilo till innan semestern, det vore skönt! Jag har ju fortfarande en hel del att ta av, men tio kilo är första målet..
  • Vi har valt freestyle-låt! Det blir "everytime we touch" med Cascada.. Den långsamma versionen av låten! Programmet är klart, men inte intränat en.. Nu gäller det att börja träna ihop momenten två och två och så att jag lär mig hur låten går och när vi ska göra vad.. För mig som aldrig lyssnar på texten så är det svårt!
  • Tävlingslydnadskursen har nu bara en gång kvar. Förutom dom gånger hans nos varit fastklistrad i marken så har det gått riktigt bra! Man har dock tävlingsförbud när hunden är kemiskt kastrerad så någon tävling blir det nog inte i år.. Funderar på att gå en till kurs nästa vår kanske och så tävla nästa sommar.. Vi får se.. 
  • Häggen blommar!! Det finns nog få dofter som gör mig så varm i hjärtat och gråtfärdig som häggen.. Jag tänker bara på sommardagar i Halån.. Skolavslutning.. Värme.. Tårtkalas på Gisselgårdsskolan dagen innan skolavslutningen.. Alla föräldrar är där.. Alla är glada och alla barn leker.. . Vi står i kyrkan och sjunger Idas sommarvisa.. Överallt blommar och doftar häggen.. Grillning med familjen.. Lycka, glädje, värme.. Årets första bad i ån.. Sommarlov.. Doftande hägg.. Underbart..
Det var nog allt.. Igår var vi till Markus mamma och grillade. Otroligt härligt och gott! Tog en del bilder då.. De kommer här :)










Jag kan hjälpa dig att flytta brädan husse!










Rulla runt


Rulla runt


Snurra


Snurra


Spin


Dansa


Dansa


Hopp


Hopp


Jag råkade lura honom att körsbärsblommor smakar gott :)








Fångar godis








hahaha, crazy :P




Backa..


sitt fint


hälsa


vinka


hälsa


Meimei


Meimei äter och vipsen får inte vara med :( :)





Nu ska jag ta och gå ut.. Kan inte bestämma mig om jag ska gå med Vipsen eller om jag ska cykla själv.. Jag skulle vilja cykla, men tycker synd om skrutten om han inte får följa.. Måste vara klar med allt klockan sju för då ska jag spela bingolotto! Första gången på tio år tror jag, men jag vet att jag kommer att vinna och få spela färgfemman, där blir det minst en miljon.. Hör av er om ni vill ta del av vinsten :D

/Carolin



Sol, värme och långa promenader!

De senaste dagarna har bestått av långa promenader, cykling (både med och utan hund), spår och slappande på balkongen. Underbart!
Idag var jag och Vipsen ute och gick i två timmar, det var ljuvligt! Försökte hitta igen landet som finns alldeles utanför stan, men jag lyckades inte.. Stan vägrade ta slut, haha :)


Igår gick vi till en inhägnad parkering där lillen fick srpinga lite. Det var uppskattat!







































/Carolin

Påsk och grillning!

Hur underbart är det inte med påsk?? FYRA dagar ledigt!! Både igår och idag vaknade jag kl 7 på morgonen, lite trisst, men samtidigt otroligt härligt. Dagarna blir ju hur långa som helst! :)
Igår var jag ute en hel del med lille skrutten. Han har inte riktigt vant sig vid värmen än så han är lite seg, men vi tar det i hans tempo. Igårkväll prövade vi att cykla med honom för första gången. Det gick riktigt bra! Ja, efter ett tag iallafall.. De första minuterna ville han bara bita sig fast i tramporna :)
Igår var vi även hem till Markus mamma och åt påskmiddag. Jättegott och roligt! Vipsen lekte en del med meimei(katten) och sen sprang han för fullt i trädgården..





















sitter fint


:)


sitter fint och fångar godis :)


Vipsen och Markus cyklar








Idag invigde vi vår nya grill på riktigt. Vi har grillat korv på den en kväll, men idag grillade vi kött. Sjukt gott!!


Jag älskar den skånska våren!!

Om jag bara får välja en sak som gör att jag älskar Skåne så väljer jag våren! En sån här vår får man aldrig hemma i jämtland! Här handlar hela våren om färger.. Först kommer snödropparna (vita), sen krokusarna i alla dess färger, så gula tussilago, sen de små blå som jag inte vet namnet på, de små gula.. löven slår ut och alla träd blir gröna.. förutom de som blommar i gult! Snart kommer säkert vallmon som är röd.. Ja, ni ser. Färger! Var man än tittar nu så är där ett hav av blå blommor. Det är så vackert!! Och vädret är underbart, har suttit ute på balkongen i flera timmar idag och planterat om blommor.. Runt tjugo grader varmt och strålande sol!


Gult!!!


Titta!! Blått, blått, blått!! (och lite vitt..)




"Matte, jag hör något bakom mig!"


..bäst jag tittar vad det är..










lila!!!


mums, fågelbajs!


















hahahahahaha, så ser han ut när han fångar godis :D


jag orkade inte fixa bilden så ni får stå ut med min skugga :)











fångar godis :)






Kemisk chop-chop!

Torsdag 23/4 blir det chip-kastrering på lille skrutten! Nu ska det lilla hormonmonstret inte behöva stressa mer.. Stackarn är helt förstörd av all tikdoft just nu och är stressad mest hela tiden.. Jag håller tummarna för att chipet funkar och att allt blir bra!

Ps. Chop-chop syftar på ljudet av en tång som knipsar av testiklarna :)

Några bilder iallafall..













Internet är seeegt

Internet är ruskigt segt så vi får se hur långt jag orkar skriva..
Veckan som gått har varit rätt händelselös.. Jobb, jobb, jobb och så kurs och träning.. Hur det gick i onsdags vet ni redan så jag kan ju dra lite snabbt om torsdagen. På torsdagar går vi ju freestylekurs och det är otroligt roligt! Den kursen hålls inomhus och det är en gigantisk skillnad på Vipsens beteende. I inomhushallen så går han bara på luftvittring från de andra hundarna och från den är det jättelätt att bryta honom jämfört med när han låser sig vid markdoft..
I torsdags gick vi igenom läxan (snurra, spinn, 8an och runt) och så började vi träna in nya: ben(runt ett ben), slalom, hopp över ben, hopp genom armar och rulla runt. Rulla runt och slalom kan han redan, men de andra fick vi börja träna på, otroligt roligt! Roligast tyckte nog Vipsen att "hopp genom armar" var. Då satt jag på golvet och höll ut armarna medan markus skötte klickern och godiset :)

Prövade lägga in en bild nu, men det totalvägrar internetet att göra så då struntar jag i det här. Det är inte kul att skriva en massa text utan bilder!

Får väl se när internet vill fungera på riktigt igen.. Återkommer då

/Carolin

Hahahahahahaha blomdödaren slår till!

Hahahahaha, Vipsen kom precis in från balkongen med jord på näsan. Går ut och kollar och vad får jag se...?


Mina fina penseer!!

Hahaha, jag skrattade så jag kiknade :) Min busiga lille skrutt! Tur att penseer inte är giftiga. Till sommaren får jag nog inhandla ättika och spraya på krukorna eller nåt.. Inte lika roligt om det vore någon ovanlig/giftig växt som han slitit sönder!



Kastrering...

I onsdags var det dags för lydnadskurs igen och för tredje gången var vipsen "okontaktbar". Jag hade med mig två nya leksaker, tre sorters godis (blodpudding, leverpastej och köttbullar) plus att instruktören hade kokat kycklinghjärtan speciellt till oss. Jag tjoade, tjimmade, sprang, hoppade, kastade mig på marken, rullade, lekte, busade, kastade godis, kastade leksaker, klickade osv i 60 minuter i princip utan resultat. Visst fick jag kontakt precis när jag gjorde nåt, men sekunden efter var nosen i marken igen och sen fick jag jobba några minuter för att få tillbaka den sekundlånga kontakten. Exempel: Jag hoppar upp i luften och låter busig, vipsen springer, hoppar upp och biter i min jacka och är jätteglad. Jag landar och han kör ner nosen i marken igen.. Suck.. Efter ungefär en halvtimme kom instruktören fram till mig och frågade om jag funderat på kastrering.. Hon sa att han var snäppet värre än hanhundarna brukar vara och att hon tyckte synd om mig som fick slita så utan nåt resultat.. Vi pratade en del om det, om hur han är och beter sig i vanliga fall. Det vi kom fram till är att han inte mår bra av att vara så stressad som han är..
Kom hem och pratade med Markus om det. Vi har ju diskuterat kastrering av och till ända sedan vi skaffade honom så det här var väl bara ett steg närmare ett beslut. På torsdagens kurs (mer om den kommer i nästa inlägg) så frågade jag den instruktören vad hon tyckte och hon höll med mig i allt och tyckte absolut att vi skulle göra det.. På fredag när jag kom hem så hade den underbara lydnadsinstruktören mailat lite mer info som hon hade hittat på internet(hur snällt är inte det av en instruktör att ta sig tid att göra sånt?) och i helgen har jag själv suttit och läst allt jag hittat om det..
Sen i onsdags så har vi nog bara blivit mer säkra på att det är rätt beslut. Vipsen verkar vara på väg in i ännu en "löpperiod" (han har haft tre riktiga sådana hittills) och är otroligt stressad utomhus. Sedan i torsdags har det krävts ungefär fyra-fem promenader varje gång innan han bajsar eftersom han är så stressad att han glömmer bort det. I vanliga fall så gör han det varje eller varannan promenad beroende på hur långt man går. Efter promenaderna tar det sen en lång stund innan han kan slappna av.. Det är inget roligt beteende och det märks att han inte mår bra av det. Hur skulle man kunna må bra av att vara så stressad hela tiden?
Jag vet att man kan få en hund mycket lugnare och mer kontaktvillig med träning. Men helt ärligt så kan jag inte ge honom så mycket mer träning än han får. Vi går två kurser, vi spårar minst en gång i veckan, de senaste veckorna har det blivit 2-3 gånger/vecka, vi kör uppletande, på promenaderna får han olika uppgifter, vi tränar och repeterar träning varje kväll(främst momenten ur tävlingslydnaden och freestyle, men även annat), han får hjälpa till med olika saker här hemma (hämta, springa iväg med saker, ta ut tvätten ur maskinen..), vi gömmer godis, hans middag får han oftast i en tankeleksak, han får gå rätt många promenader och fem dagar i veckan så leker han med sina kompisar på dagis på dagarna.. Självklart skulle man kunna göra mycket mer, men JAG kan det inte. Min ork räcker inte till mer. Jag behöver få sitta nerkrupen i soffan ibland och bara slappa utan tvångstankar om att gå ut och lägga spår..
I morse var vi ute och gick tidigt, det var inga andra ute och antagligen hade inte hundar gått där vi gick sedan igår. Vipsen var så otroligt duktig! Gick perfekt i koppel, hade kontakt hela tiden och markerade ALLA lyktstolpar (han brukar markera dom på kommando, nu gjorde han det självmant) och staket vi passerade. Jag skrattade hela promenaden! Han var så underbar! Det känns så sjukt att han kan vara så annorlunda bara för att det inte luktar så mycket.. Tanken på att kunna få ha honom så jämt gör att jag stärks i mitt beslut om kastrering. Jag vill kunna gå ut med honom och vara glad. Jag vill kunna gå till träningsplanen och träna, inte slita som ett as för att få honom att lyfta huvudet. Jag vill kunna lägga energi och tid på att ha roligt med honom, inte på att känna mig gråtfärdig, less och uppgiven..
Ja, pga allt här ovan så har vi nu (till 98%) tagit beslutet..
Det vi kommer att göra är att först pröva en kemisk kastrering (chip-kastrering) för att se hur det funkar och om det blir bra så kommer det att bli en riktig kastrering senare. Chip-kastreringen håller i ungefär ett halvår och ger samma effekt som en riktig kastrering. Jag ska ringa veterinären nu i veckan och fråga om det rent medicinska och sen är det bara att boka en tid.. Det enda som stör mig nu är att tidningen Härliga hund ska ha en artikel om chip-kastrering i nästa nummer. Jag skulle vilja läsa den, men det är tre veckor tills det numret kommer. Jag vill ju ta tag i det här nu, så fort som möjligt så att det blir gjort..
Vi får se, som det känns nu så kommer jag iaf att ringa veterinären imorgon och fråga..

/Carolin

RSS 2.0