Vårt nya hem!

Tjoho!!! Äntligen är allt klart och vi kommer att flytta till radhus om lite drygt en månad! Det är Markus mammas gamla hus vi kommer att bo i (hon flyttar till lägenhet), lite trisst för Markus att "flytta hem" igen, men för mig är det bara ett hus och det är underbart! I framtiden vill vi såklart köpa nåt lite större, med större trädgård och närmare naturen, men för tillfället duger det här alldeles utmärkt!! Vippen kommer äntligen få den trädgård han vill ha och förtjänar! Han kommer kunna ha sin lilla pool att bada i, rabatter att gräva i, skugga att sova i och gräs att busa med sina leksaker på!! Åh vad vi kommer kunna njuuuta av lediga dagar på ett helt annat sätt än vad man (jag!) kan i en lägenhet..
Här kommer lite bilder på vårt nya hem :)

 

Nedervåning! Vi kommer att dela av mellan kök och vardagsrum, antingen med hyllor eller så bygger vi upp en liten vägg

 

Övervåning!

 

 

 

 

 

 

Körsbärsträd!

 

 

Carolin

 

 

 


Ystad djurpark!

Igår bar det, som tidigare nämnt, av till Ystad djurpark med Markus, Michaela och Iris! Det blev en riktigt härlig dag med fint väder och många fina djur för oss och hundarna att titta på :)

grisen var lite läskig :) de nosade dock på varandra lite senare, men det fick vi tyvärr inget kort på

 

 

 

 

zebrorna var inte lika roliga som förra gången vi var där. Då hälsade lillen jättemycket på dom, nu tyckte han mest att de var tråkiga :)

 

 

åsnan var rolig och snäll :)

 

och söt!

 

 

 

 

-Hej!

 

-Vem är du?

 

-Puss på dig!

 

 

-Du luktar gott :)

 

Michaela och Iris

 

Timon!!

 

 

 

-Oj, surikater!

 

-Hej på er!

 

 

 

-Vad roliga ni ser ut!

 

 

-En kanin!! Jag äälskar kaniner!!

 

 

 

 

Tittar på aporna från utsiktstornet :)

 

 

 

Hade med mig hembakade "fudgies" (brownies med fudgetopping) :)

 

En riktigt härlig dag som gav trötta hundar och trötta ägare! Både jag och Vipp däckade direkt när vi kom hem och enligt rapport från Michaela så gjorde hon och Iris samma :) Markus är tuff och blev inte lika trött som mig och lillen :P

 

Carolin


Årets första spår!

Igår kom Michaela och Iris hit för lite kompissnack och hundlek! Vi började kvällen med att åka till skogen med hundarna och låta dem spåra! För Vippen var det första spåret för i år och för Iris var det första spåret någonsin!
Vippen gick helt okej, men spåret var tyvärr lite för kort för honom så han hann aldrig fokusera riktigt innan det var slut. Jag borde även ha lagt mer godis i spåret för att få honom att hålla sig mer till kärnan. Vi spårade ju med godis ifjol och det blev en så otrolig skillnad på hur noggrann han var! Nåja, han hittade slutet iallafall och jobbade med stor glädje :) Lilla Iris däremot briljerade! Första metrarna var hon lite fundersam vad som egentligen var meningen, men sen kopplades nosen på och då jobbade hon suveränt! Michaela sken av stolthet och det gjorde hon med all rätt! :)

spårar

 

spårar

 

Iris spårar

 

Iris spårar

 

Efter spåret gick vi en promenad så att hundarna fick springa av sig ordentligt och det gjorde dom verkligen :) Blötdjuret Iris hittade ett antal bäckar och pölar att kasta sig i och ibland försökte Vippen göra detsamma, men tyvärr blev det mest magplask för hans del :P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett fynd! För er som inte vet det så är min morbror hemma i jämtland en hornletare- och samlare av rang! Jag har varit med honom på många många turer i skogen med blicken fäst i marken i hopp om att hitta någon typ av horn! Helst älg, men rådjur och ren fungerar det med.. Under alla mina turer med honom har jag dock bara hittat ETT horn och då fick han valla mig fram och tillbaka i området då han såklart sett det långt innan mig. Nåja, igår i skogen så fick jag plötsligt syn på detta i en bäck! Ett horn! Som bara låg där helt öppet! 8 taggar dessutom! Ojojoj vilket fynd! Dessutom ett hjorthorn vilket morbror av förklarliga skäl (hjortar finns inte direkt hemma i norr) inte har så många av! Självklart fick jag hoppa i bäcken för att kunna få med mig fyndet hem och sen var det bara att snabbt hitta en plats där mobilen hade täckning för att ringa hem till norr och berätta om fyndet!

(Det roliga är att sist vi gick där och Michaela var med så hittade jag också en bit av ett horn! Det var dock ett litet och söndergnagt. Det skickades hem som present då morbror fyllde år i mars :P)

 

 

Trötta och glada begav vi oss sedan hemåt för lite pizza, godis och tv-tittande som uppladdning för dag 2 då vi begav oss till Ystad djurpark- bilder kommer senare!

/Carolin

RSS 2.0