Pärupptagning!

De senaste veckorna har varit extremt hektiska och intensiva. Hux flux fick min syster jobb i Malmö och skulle börja en vecka senare vilket innebar att hon fick flytta hem till oss med vovve och allt tills hon kan flytta vidare till egen lägenhet om en månad ungefär. Vår pappa körde ner och hjälpte henne med flyttlasset och stannade här några dagar. Samma dag som han for så kom vår mamma ner för en veckas semester.  Helt underbart att få träffa dom båda! Så otroligt roligt för Emma( och mig) att få umgås med dom :) En av dagarna var Emma ute och hjälpte sin mormor att ta upp päran på vårt pärlann (potatisland :p) 




7 månader

 
 
Vikt: Har tyvärr inga uppgifter eftersom vi inte haft någon kontroll på bvc
Längd:
 
Sömn: Fortfarande väldigt varierande. Sover oftast två pass på dagen, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen, men ibland sover hon bara ett. Oftast är passen 20-30 minuter långa, men ibland blir det ena över en timme. Somnar på kvällen nångång mellan 19 och 21 och sover sen allt från en halvtimme till 8-9 timmar. Vissa nätter vaknar hon varje eller varannan timme och vissa sover hon riktigt långa pass. Det vanligaste är att hon vaknar två eller tre gånger per natt och ofta är hon vaken lite längre vid 4-tiden. Vaknar vanligen för dagen vid 7-tiden. Sover sammanlagt 11-13 timmar per dygn. Andra eller tredje gången hon vaknar på natten är det svårt att lägga tillbaka henne i hennes säng så efter det brukar han få sova hos oss. Helst vill hon sova jättenära så att hon känner att jag är där. Väcker mig på natten genom att sparka mig i huvudet :) På dagarna somnar hon lättast i bärselen, i famnen när hon får mat eller i vagnen medan jag duschar.

Vaken: Aktiv, aktiv, aktiv! Ålar runt runt runt och är överallt och ingenstans hela tiden. Allt ska undersökas, kännas och smakas på
 
Mat: Äter gröt till frukost och middag och mat till lunch. Däremellan dricker hon ersättning. Maten är i väldigt varierande mängd. Hon älskar att smaka av vår mat och gillar det mesta, men burkmat och hemgjorda pureer är inte lika populära. Äter mer och mer gröt, i slutet av månaden upp till 1 dl (1 dl vatten plus pulver). Älskar banan, blåbär och smörgåsar.
 
Tycker om: Leka och få uppmärksamhet. Undersöka saker. Bli buren. Sånger och ramsor. Vi går på babyrytmik på biblioteket och i kyrkan och hon verkligen älskar det! Även på babysimmet sjunger vi en del och hon tycker att det är jättekul! Gillar leksaker som låter och blinkar och/eller som hon kan tugga på. Tycker om att kolla på djur (Vippen) som rör sig, skrattar ofta högt då. Väldigt intresserad av elkablar!
 
Tycker inte om:  Att vara "ensam". Kan sitta själv i några minuter, men om hon kommer på att hon är ensam eller om hon får syn på mig så bara gråter hon och kallar på mig. När man tar saker ifrån henne. Att sitta still. Att åka själv i baksätet på bilen. Att vara övertrött.
 
Utveckling: Nu händer massor! 6 månader och en vecka kan hon åla i alla riktningar och riktigt snabbt om hon verkligen vill nå något! Tar sig på ett ögonblick fram till en elkontakt eller en vattenskål... Sista dagarna på månaden börjar hon försöka krypa riktigt på alla fyra. Kan sitta själv. Kan ta av sig mössan själv (och gör det ofta...) Kan lägga sig ner från sittande. Pratar mycket och säger mammamammamamma när hon kallar på mig och är ledsen. Lär sig klappa händerna på 7-månadersdagen 2/10 :) Har börjat försöka dra sig upp mot saker.
 
Försöker krypa!
 
Äter apelsin
 
 
 

RSS 2.0