Trädgårdsjobb!

Idag har jag och Vippen tillbringat ett antal timmar ute i trädgården. Solen hettade riktigt rejält, men tyvärr blåser det som tusan. Målet för idag var iaf att sätta upp mina nya rabattkanter och det lyckades jag rätt bra med. Blev riktigt nöjd :)

Vippen hjälpte så klart till genom att gräva fina gropar i rabatten och springa runt och ruska alla grästovor som jag lyfte bort, världens sötaste lilla hund :)


Före:

 

Efter:

 

 

Före:

 

Efter:

 

 

 

Syns det att Vippen gillar att ta ut sina leksaker i trädgården? :P

 

Just nu laddar vi inför kvällens kurser. Efter det blir det sömn, imorgon jobb och sen är vi lediga i 10 dagar!!! Nästa onsdag kommer pappa och syster hit och hälsar på, det ska bli superkul! :)

Carolin


Rallylydnadsträning

 

 

Igår efter jobbet bar det av till Burlövs brukshundklubb för lite rallyträning tillsammans med Nina, Martina och Linnea. De hade med sina hundar Shelby (chihuahua), Holley (sheltie), Jonna (havanais) och Coco (flat).
Vippen blev lite arg när Nina och Linnea kom med sina hundar, antagligen var det pga Coco (stor, svart), men han lugnade sig nästan direkt och sen var det inga problem alls. Jonna hade han väldigt gärna flirtat med, men hon tyckte att han var lite läskig så han tog det lugnt :)

Vi byggde upp en liten bana med utvalda skyltar som vi ville träna på. För Vippens del handlade det mest om att jag ville öva på att gå en hel bana, det var många månader sen sist. Har nog inte gjort det alls sedan tävlingen i november.. Första varvet på banan gnällde han en hel del, på tok för mycket! Prövade ett tips som jag fått av instruktören Lisa och körde med mjukost nästa varv och det märktes verkligen skillnad direkt! Jag hade tuben framme hela tiden och lät honom slicka lite typ varannan skylt. Varvet därpå hade jag tuben i fickan och han fick slicka ett par gånger under banan och även då var han i princip helt tyst! Avslutade med ett varv helt utan belöning, då kom det ett par gnäll under långsam gång, men inte mer än så! Efter de varven var Vippen slut. Det var riktigt varmt ute (hade utan problem kunnat gå i t-shirt) och det märktes verkligen på honom att han inte är van värmen än.
Tittade lite medan de andra tränade och sen satt vi alla och snackade en stund. Jättetrevligt för både mig och Vippen :) Avslutade med ett försök att gå banan med honom på höger sida, men det gick väl inte så superbra. Attityden var bra, men svängarna gick inget vidare.. Bara att öva på!
Nästa tisdag blir det träning igen, det ska bli riktigt skoj :)

 

Fot

 

 

Haha, Jonna var precis fram och luktade på honom så hans min blev lite ful :P

 

 

 

 

 

Leker krokodil :)

 

 

 

 

Vippen och Jonna hälsar på varandra

 

 

Vippen och Coco vill också ha Jonnas godis :)

 

 

Holley och Jonna

 

Jonna leker med sin nya boll..

 

.. och fnattar lite :)

 

Jonna och Shelby


Carolin

Vippens rätta jag...

 

 

 

Min älskade vovve :)

 

Carolin


Nya kameran

För några veckor sen fick jag en ny kamera i för tidig födelsedagspresent, en olympus xz-1 och jag är riktigt nöjd än så länge!

 

Har varit hemma från jobbet pga magsjuka igår och idag. Idag mådde jag bättre, men vågade ändå inte gå så långt från huset. Vippen var rätt less på att inte få någon promenad så därför roade vi oss en bra stund i trädgården idag. Vippen var väl kanske inte så road av mitt fotograferande, men han fick jaga lite leksaker och rulla sig i gräset så han var ganska nöjd ändå :)
Här kommer lite bilder:

klok vovve med huvudet på sned

 

 

trött

 

 

 

 

Matte speglar sig i det vackraste av ögon

 

Hans avgudade pinne :)

 

 

 

Den stirrande blicken fokuserar på en flygande godis :P

 

 

 

 

 

Apporterar täckbark :)

 

 

-What?

 

Snusläpp :)

 

 

 

Ledsen skrutt..

 

 

 

 

 

 

Fånga godis :)

 

 

 

 

hahahaha

 


Vallning!

I söndags började vi vårens vallningskurs! Hade tänkt ha ett lite längre uppehåll efter kommunikationskursen (som avslutades med vallanlagstestet), men när min kurskompis Nina och hennes sheltie Holley skulle börja den här helgen så kändes det roligare att hänga på dom :)
Vi fick börja med att gå med hunden i koppel inne i fårhagen för att se hur hunden skulle reagera. Vippen brydde sig inte alls så efter ett varv så släppte jag honom. Han brydde sig fortfarande inte ett dugg om fåren utan växlade mellan att äta bajs och att gå bredvid mig.. Försökte med klickerns hjälp att peppa honom och få honom att förstå att det var okej att röra sig mot fåren. Instruktören Maud läste av honom mycket och hon kunde se att han tittade på fåren på rätt sätt (ville samla dom när flocken splittrats osv), men han gjorde ingenting fysiskt.. Höll på ganska länge, men han gjorde ingen rörelse mot fåren alls så till slut bröt vi. Tittade på när de andra hundarna körde och försökte lära oss nånting :) Vippen passade även på att rulla i fågelbajs så att han var helt grön hela halsen och sidan- det blev duschning när vi kom hem :)
Några får var i en mindre fålla så i pausen passade jag på att vara där och klicka Vippen varje gång han tittade på fåren och/eller vågade sig nära. Han visade fortfarande inget direkt intresse, men tittade iaf på dom..
Andra gången jag släppte honom i stora hagen med fåren så började han som innan med att äta bajs och nosa, men sen vaknade något! Han började plötsligt röra sig mot dom och följa efter dom! Han slutade också att titta på mig för varje steg och sökte bara råd efter var tredje :P Han visade faktiskt en del riktiga vallbeteenden, superkul att se! Han var ändå fullt kontrollerbar och lyssnade på alla kommandon så det känns bra :)
Maud sa att om det fortsätter så nästa gång så kan jag börja träna in höger och vänster, kul!!
Har tyvärr inga bilder från andra släppet (förutom de fyra sista som jag tog själv), men en del från det första!

 

 

 

 

 

 

-äh jag står kvar här istället matte

 

 

 

-Ja fixa det där själv du så vilar jag lite

 

 

-ska jag gå fot nu?

 

 

 

Tittar och lär :)

 

 

 

Rullar i bajs :)

 

 

 

 

 

 

 


Carolin

Vallanlagstest!

Igår var det äntligen dags för vallanlagstest på kommunikationskursen vi gått!

Instruktören är väldigt mån om fåren (och alla andra djur) därför är fåren och föraren i en fålla och hunden utanför. För vissa hundar gör staketet att de inte tänder alls, men Maud är duktig och med lång erfarenhet så hon kan läsa ut mycket ur hundens beteende ändå. Om hunden klarar vallanlagstestet så får man sen gå vidare på vallningskurs och där är fåren lösa i en hage. Vippen blev godkänd så till våren väntar vallning! :)

Vippen är ju en väldigt snäll kille så han tog det väldigt försiktigt med fåren. Ena tackan stampade till ordentligt mot honom och då blev han ännu försiktigare. Efter det ville han ha längre avstånd och gick och åt en del bajs.. Eftersom han är en klickerhund så bad Maud mig att pröva klicka honom när han närmare sig fåren för att stärka honom och det hjälpte! Han höll fortfarande lite avstånd, men jobbade betydligt bättre! Efter att klickern kom fram åt han inte bajs en enda gång tror jag utan då jobbade han på..
Han gjorde flertalet saker som tyder på vallanlag, men just nu står det still i huvudet och jag kommer inte ihåg exakt vad han gjorde, haha. Jag tror att han gick upp mot fårens huvud och sen vände och att han vände fåren? Kanske.. Nåt sånt :) Han var iaf väldigt lugn och balanserad och visade tydligt intresse.
När jag kom ut ur fållan hoppade han på mig och skrek precis som han alltid gör när nåt läskigt har hänt och jag räddat honom (typ en pinne som fastnar i tänderna eller en snöklump under tassen..), han trodde hon att jag skulle dö där inne bland monstren :)

 

 

 

Där stampar den stora bruna tackan till mot honom

 

-Äh, jag kan stå här med instruktören istället matte..

 

.. eller bara ligga här. Du verkar ju fixa det där själv du

 

Den stora bruna är läskig..

 

 

 

 

 

Lite pussar på världens bästa hund :)

 

Carolin

RSS 2.0