Vinterpromenad

Har LIA (lärande i arbete) på utbildningen just nu vilket tar upp det mesta av min tid, men just nu är jag sjuk och hemma. Jag mår lite bättre idag så jag passade på att ta en promenad med Vippen medan det var ljust ute. Vi gick på fälten och han fick springa i långlina så att han fick röra på sig ordentligt. Vi gick vid fälten en kort sväng igår också och då var han väldigt intresserad av kaninerna och fasanerna som sprang där så det kändes säkrast att ha linan på honom idag! Dessutom springer han mer och känner sig friare när han har den eftersom jag då slappnar av och låter honom göra vad han vill. När han är helt lös kallar jag ofta in honom typ en gång i minuten så han går sällan mer än ett par meter ifrån mig :)
Han älskar verkligen snön som kommit nu! De senaste veckorna har han varit så fruktansvärt dryg att gå med för han har inte velat gå alls och förra veckan bestämde jag och Markus till och med att vi i princip ska sluta med långpromenaderna och ge honom fler halvlånga istället. Det är inte kul att gå med en klump som man ska släpa på hela promenaden! Men så i helgen kom snön och nu är det en helt annan hund! Igår drog han nästan i kopplet till och med :)
När vi hade gått över fältet idag så tänkte jag gå vägen hem eftersom jag var trött och inte mår tipptopp, men skrutten drog bara tillbaka mot fälten och efter ett femtiotal meter gick han ut så långt han kunde i kopplets längd och satte sig och stirrade på mig. Ja, vad gör man? Jag kopplade så klart loss honom (och satte på linan) och så gick vi över fältet tillbaka hem! Han fick ett riktigt glädjeryck när han insåg att vi skulle gå där och skuttade som en liten gasell. Han kanske borde bo i typ Sibirien istället? skulle han gilla sina promenader varje dag då? :)
 










Vippens päls har ändrats på något sätt så han har börjat få snöbollar i pälsen. Väldigt trisst, men tack och lov verkar han inte störa sig nämnvärt på dom :)
 
/Carolin

.. bilderna blev visst åt fel håll :)

verkar tyvärr inte gå att fixa det via appen så jag får göra det via datorn senare :)

Snö!!!

i helgen kom vintern till Skåne med 13 centimeter snö och 10 grader kallt! Underbart tycker både jag och vippen :)

RSS 2.0